×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Desobeïm: estudiants de la resta de l’Estat denuncien la sentència contra el català a les escoles

Estudiants d'universitats com la Complutense, l'Autònoma de Madrid o la de Saragossa, al costat de docents de secundària i primària, llancen una campanya en defensa de la immersió lingüística catalana amenaçada per la Judicatura amb el suport del govern del PSOE i Unidas Podemos.

Contracorrent

divendres 28 de gener de 2022
Facebook Twitter

No parlen català, ni viuen a Catalunya, però aixequen la veu contra l’enèsim atac contra els drets democràtics, en aquest cas relatius a la llengua, portat endavant per la Judicatura contra el poble català.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ratificar la setmana passada la sentència per la qual s’obliga els centres educatius catalans a impartir un 25% de la docència en castellà. Una mesura que no es recolza en cap criteri pedagògic i que posa en risc el model d’immersió lingüística de l’ensenyament en aquesta comunitat.

Es tracta, com han denunciat organitzacions estudiantils com Contracorrent o el SEPC, d’un 155 educatiu. Una ingerència més d’uns jutges acostumats a imposar que es pot o no votar, qui pot i no ser electe diputat o governar... i ara també quina llengua han d’utilitzar els docents en escoles i instituts.

La iniciativa prové de l’agrupació juvenil Contracorrent, que ha llançat un vídeo en el qual surten diverses estudiants madrilenyes i aragoneses amb un missatge clar "com a l’octubre de 2019 o l’u d’octubre, estarem al costat del poble català".

Denuncien també "al govern "progressista" i la seva ministra, que fan una crida a acatar la sentència", en referència a les declaracions que la ministra d’Educació, Pilar Alegría va fer aquesta setmana en aquest sentit.

Recorden que el model de la "immersió lingüística va ser una conquesta del moviment obrer durant la Transició a Catalunya" i assenyalen també com les "retallades i l’infrafinançament" de la Generalitat suposa també un atac a l’escola pública catalana.

Fan també una crida a la resta d’estudiants i organitzacions de la resta de l’Estat a sumar-se a aquesta defensa democràtica elemental, com una manera d’enfrontar a l’extrema dreta i l’ofensiva espanyolista que l’alimenta i a la qual justament el PSOE i Unidas Podemos s’hi pleguen.

Finalment tanquen amb la consigna que està enarborant la majoria de la comunitat educativa catalana, davant la sentència "Desobeïm".

Et pot interessar: Contra el 155 educatiu. Desobeïm la sentència contra el català!


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones