×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Desnonaments: el drama de cada dia amb el Govern i Colau

Els desonaments segueixen sent un dels principals drames en aquesta segona onada de la Covid. El Govern n'es responsable tot i el drectet simbòlic per aturar-los. L'ajuntament de Colau segueix respectant els interessos dels grans empresaris i tenidors d'habitatge.

Arsen Sabaté

dimarts 15 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Foto: ACN

Qautre families més al carrer, i ja van centenars de desnonaments, només a Catalunya, des que una de les mesures capdavanteres del Govern "progre" del PSOE i Unidas Podemos deixés d’estar en vigor, com eren les prohibicions d’efectuar els llançaments.

El Bloc Gayarre de Sants ha sigut en aquesta ocasió l’escenari d’un nou fort operatiu policial dels Mossos d’Esquadra per a seguir l’ordre de desnonament de la comitiva judicial a requeriment del jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona.

No obstant, es dóna la casualitat que el Bloc estava en espera de que les quatre families poguessin quedar-si. Tot i així, el jutje ha llançat l’ordre i els Mossos han intervingut per la força.

Sens dubte, una situació que recorda molt a la d’ahir mateix, quan els Mossos, a més d’efectuar el desnonament d’una altra familia de l’Eixample, van reprimir durament les desenes de persones i col·lectius que intentaven aturar el mateix desnonament.

A més, les forces policials del Govern de la Generalitat van detenir tres dels concentrats per evitar que la familia fos desnonada.

El problema habitacional és a dia d’avui una de les necessitats més apressants en plena segona onada de contagis i sense mesures efectives per a donar sortida a totes les families que així ho necessitin.

Més enllà de la falta de mesures del Govern central en relació als problemes socials, el Govern català és responsable també d’aquest drama, doncs el decret de la Generalitat per aturar els desnonament xoca frontalment amb el poder judicial i acaba sent unicament una mesura més bé simbòlica.

Et pot interessar: Els jutges continuaran amb els desnonaments tot i la Covid

De fet, els Mossos, dependents de la Generalitat, no han parat en cap moment d’efectuar desnonaments en les últimes setmanes.

I així com el Govern català de JxCat i ERC no gosa (ni te intenció) d’oposar-se a les directrius dels jutges catalans, l’Ajuntament de Barcelona, amb l’ex portaveu de la PAH Ada Colau, al capdavant, tampoc acaba fent quelcom per donar solucions efectives per a paliar el problema de l’habitatge.

El govern de Colau, com els demés "ajuntaments del canvi" han acabat convertint-se en una esquerra de gestió del capitalisme, sense imposar mesures eficaces i anticapitalistes i respectant els interesos dels grans tenidors d’immobles, la banca o els lobbies empresarials de la ciutat.

La solució per acabar amb aquest drama de l’habitatge, passa en primer lloc per impulsar una gran mobilització que prohibeixi els desnonaments que afecten a milers de families. Però, alhora, es necessari imposar mesures com l’expropiació sense indemnització de tots aquells habitatges en mans de grans propietaris i de la banca i impulsae un parquet d’habitatge social a preus baixos d’acord amb les necessitats socials en plena crisi pandèmica.

Per assolir tot això, a més, seria important impulsar un impost extraordinari a les grans fortunes, les mateixes que no han deixat de generar i incrementar la seva riquesa durant la crisi. Això permetria finançar de manera immediata aquestes mesures d’emergència. Mesures perquè l’habitatge sigui realment un dret per a tots i no un negoci per a uns pocs capitalistes.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l'autonomisme

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l’autonomisme

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques