×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Fora la policia dels nostres barris”

Milers de persones es tornaven a concentrar davant de l'Assemblea de Madrid en defensa de la sanitat pública, contra les polítiques de segregació d'Ayuso i contra la presència policial en els barris. Reproduïm a continuació alguns dels testimoniatges des de Vallecas.

EsquerraDiari.cat

dilluns 28 de setembre de 2020
Facebook Twitter

Foto: Lucía Simón Montenegro

"Estem concentrats una altra vegada davant de l’Assemblea de Madrid, després d’una primera concentració on va haver-hi unes càrregues salvatges contra la joventut del nostre barri, que va sortir a protestar per uns serveis públics i per una vida digna. Perquè deixin de fer-los fora de les seves cases i de treure’ls la feina als seus pares. I ara som aquí una altra vegada, amb la mateixa reivindicació: per una sanitat pública, per uns serveis públics, i en contra de tot el confinament que ens han fet als barris obrers". Són les paraules d’Elena Ortega, activista contra la repressió en el barri de Vallecas, qui ha estat present en totes les convocatòries dels últims dies.

"Ens estan culpabilitzant del virus, de la crisi de la Covid. La gent treballadora està molt cabrejada, molt enfadada i farta que ens facin suportar sempre sobre la nostra esquena totes les crisis. I no sols estem enfadats amb Ayuso i demanant la dimissió d’Ayuso. També estem demanant la dimissió de Marlaska, per haver consentit la intervenció policial, com va fer l’altre dia", explica.

"Les mesures que estan prenent són classistes i no tenen cap efecte, únicament busquen la repressió, i no realment reduir la incidència del virus", declarava a Esquerra Diari una jove del barri en la manifestació d’aquest diumenge. Aquest era el sentiment general: "No és confinament, és segregació" es cantava una vegada i una altra.

"I que no és normal que vagin els vagons de la RENFE amuntegats, a les 8 del matí, que passin cada 15 minuts, i que després quan tornem al nostre barri no puguem si més no anar a fer un volt al parc, i així i tot hàgim d’anar a treballar al centre, o al nord, o el que sigui. No és just per a cap de nosaltres", agregava la seva companya, també molt jove.

"Volem la policia fora dels nostres barris. Visca la lluita de la classe obrera!" afegia contundent Alba, que participava de la mobilització juntament amb un grup d’amigues.

"Ja vam veure com actua la policia, ja ho vam veure el dijous passat. Quan en una manifestació en la qual només s’estava demanant més sanitat i més recursos per als barris que pitjor ho estan passant, van respondre amb porrades i obrint-li el cap a nois i noies super joves, que han sortit a més de comissaria amb més pallisses", relatava Lucía Nistal de la CRT des de l’Assemblea de Madrid aquest dijous.

"La clau és seguir mobilitzats i organitzant-nos. Hem de fer assemblees en cada centre d’estudi, en cada centre de treball, continuar desenvolupant tot el teixit dels barris, i respondre. Respondre al govern d’Ayuso i respondre al govern suposadament ’progressista’ que mentre salva a les empreses es dedica a confinar als barris populars amb un confinament de classe. Així que hem de treballar per a imposar una vaga general i parar d’una vegada totes aquestes mesures que són mesures de classe, i imposar un pla d’emergència", afirmava Nistal.

Després de més d’una hora, la concentració es va transformar de manera espontània en una manifestació pels carrers del barri, fins a arribar a la Junta de Districte. "Vallecas resisteix, Vallecas es defensa", van cantar milers de joves.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!