×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Declaració de suport internacional per al Frente de Izquierda y de los Trabajadores Unidad a Argentina

Centenars de personalitats, intel·lectuals, dirigents sindicals i organitzacions socials i polítiques de tot el món signen aquesta declaració en suport al Frente de Izquierda y de los Trabajadores - Unidad (FITU) cap a les eleccions legislatives d'aquest diumenge 14 de novembre.

Frente de Izquierda y Trabajadores - Unidad

divendres 12 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Els qui signem aquesta declaració, dirigents i referents dels partits que es reclamen obrers, antiimperialistes i/o d’esquerra, del moviment obrer, de la pagesia, de la joventut, del moviment de dones, del moviment LGBTQ+, del moviment ambientalista i de totes les organitzacions que enfronten l’opressió capitalista, donem suport a les candidatures del Frente de Izquierda y de los Trabajadores - Unidad (FIT-U) a Argentina per a les pròximes eleccions legislatives del 14 de novembre.

El FIT-U, que va néixer fa 10 anys com una coalició de l’esquerra classista i socialista, està integrat pel Partido de Trabajadores Socialistas (PTS) el Partido Obrero (PO), Izquierda Socialista (IS) i el Movimiento Socialista de los Trabajadores (MST). Representa l’única alternativa als partits capitalistes i la política de l’imperialisme a Argentina.

La coalició peronista governant, liderada per Cristina Fernández de Kirchner i el president Alberto Fernández, ve de sofrir una dura derrota en les eleccions primàries del passat 12 de setembre. Això va obrir una important crisi en el si del govern, que intenta ser capitalitzada per la dreta liberal de Juntos por el Cambio, referenciada en l’expresident Maurici Macri. L’extrema dreta “llibertària” cerca canalitzar part del descontentament amb els partits capitalistes tradicionals per a plantejar un model econòmic de major ajustament i amb més mà dura contra el poble treballador i l’esquerra. En aquest marc de decepció i descontent popular, el Frente de Izquierda y de los Trabajadores - Unidad (FIT-U) va emergir en les recents eleccions PASO, com la tercera força política nacional.

Malgrat presentar-se com a “progressista”, prometent acabar amb la política d’ajustaments del govern anterior, dos anys després d’haver assumit el govern, el “Frente de Todos” sorgeix com a impulsor de polítiques a favor dels interessos dels capitalistes argentins i internacionals. En plena pandèmia va deixar a milions de persones sense rebre l’escàs ingrés d’emergència -que en el segon any va eliminar directament del pressupost-, i va imposar un dur ajustament fiscal sofert pels treballadors, per a continuar pagant l’il·legítim deute extern a l’FMI i els subsidis a grans capitalistes. La pobresa ja supera el 40% i el salari continua retrocedint enfront de la inflació, amb la complicitat de la burocràcia sindical.

En aquest escenari, el FITU s’ha transformat en un canal d’expressió política de la ràbia social d’amplis sectors de la classe treballadora, les dones i la joventut. A nivell nacional, el FIT-U va obtenir més d’un milió de vots (el 5%). A la província de Jujuy, en el nord més pobre del país on la població és majoritàriament indígena, el FIT-U va aconseguir el 24% dels vots i està lluitant per a elegir un diputat nacional. A les províncies patagòniques (Santa Cruz, Chubut, Rio Negro, Neuquén) va aconseguir prop del 10% dels vots. En aquesta última acaba de ser electe un legislador del FIT-U per a la Ciutat Capital, en eleccions locals, amb el 8,8% dels vots. Són totes províncies que vénen de desenvolupar grans vagues i mobilitzacions (dels treballadors de la salut, dels docents, del moviment de lluita ambientalista, dels desocupats piqueters, etc.) on les organitzacions del FIT-U van estar a l’avantguarda. A la Ciutat Autònoma de Buenos Aires va obtenir la millor elecció de la seva història i està prop d’aconseguir aconseguir una representació en el Congrés Nacional. En el Gran Buenos Aires, una gran votació va provenir de les barriades obreres, reflectint les grans lluites contra la desocupació, la fam, la misèria, per la terra i l’habitatge, que ha tingut en el moviment piqueter un dels seus protagonistes. El que planteja la possibilitat que candidats de lluita dels treballadors puguin ser triats també per als Consells Deliberants, vedat tancat per als partits burgesos en municipis que tenen entre centenars de milers i milions de votants.

El Frente de Izquierda y de los Trabajadores - Unidad va ser part de la “marea verda” que va conquistar el dret a l’avortament legal, segur i gratuït, i està en la primera línia de la lluita contra el saqueig extractivista, l’agrobusiness i la megamineria de les multinacionals, promoguts per tots els partits i coalicions patronals. Lluita per la independència política de la classe treballadora i denúncia la integració de la burocràcia sindical peronista a l’estat capitalista i pugna per la recuperació i la posada en peus de direccions classistes en els sindicats. En el seu programa defensa el no-pagament de l’ilegitim deute extern que condemna als països d’Amèrica Llatina a la pobresa. També proposa la reducció de la jornada laboral a 6 hores i el repartiment de les hores de treball entre totes les mans disponibles sense reducció salarial. I lluita per la nacionalització dels bancs i el comerç exterior. Lluny d’aquells reformistes que sostenien que, per a ser reeixits electoralment, calia rebaixar el programa, el FIT-U planteja obertament un programa per a “expropiar als expropiadors”. I contra l’imperialisme i les burgesies locals, planteja la unitat socialista d’Amèrica Llatina.

Els resultats del FITU expressen a Argentina la lluita contra els efectes de la crisi capitalista mundial detonada per la pandèmia sobre la classe obrera i les masses explotades. Durant la pandèmia, milions de treballadors a tot el món van ser enviats a treballar posant en risc les seves vides: els essencials. Uns altres van ser acomiadats i a penes subsistien amb ajudes estatals. Mentre les fortunes d’uns pocs centenars de mil milionaris no paraven de créixer com les de Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, etc. Llatinoamèrica es va convertir en la regió més desigual socialment del món, aprofundint les condicions que van motoritzar els aixecaments populars a l’Equador i Xile en 2019 i que s’han estès l’any passat i enguany a Bolívia, Colòmbia i altres.

La crisi capitalista mundial és el gran motor de les rebel·lions obreres i populars. No sols en les nacions semicolonials i dependents d’Amèrica Llatina, sinó també en les metròpolis imperialistes, en primer lloc, als Estats Units. És aquesta crisi i la resistència de les masses a les mesures d’“ajustaments” la que ha estat deteriorant i voltejant règims dretans (Bolívia contra el cop d’Añez; rebel·lió popular a Xile contra el govern de Piñera i a Colòmbia contra Duque, etc.) i la que ha deixat en evidència la impotència i complicitat dels partits de centre esquerra i “nacionals i populars”, partidaris de fronts de col·laboració de classes. Enfront de la crisi de la dreta tradicional i el fracàs de les variants de centre esquerra o “pseudoprogressistes” (xavisme, lulisme, Podemos o Syriza) que han esdevingut en defensores i executores dels “ajustaments” capitalistes-fondomonetaristes contra les masses treballadores, la ultradreta intenta reposicionar-se. Ja veiem en l’Estat espanyol com Vox ve capitalitzant part de la crisi del règim monàrquic espanyol i les capitulacions de la centre esquerra pseudoprogresista. Però també la crisi ha anat perforant el desenvolupament d’aquesta dreta ultra. La caiguda de Trump, l’onada de mobilitzacions i aturs que enfronta el nou govern dretà que acaba d’assumir fa uns mesos a l’Equador, i altres processos de mobilització així ho evidencien. A Brasil, Jair Bolsonaro se sosté també per la política pusil·lànime de col·laboració de classes que desenvolupa el PT i Lula que ha bloquejat la intervenció organitzada de les masses explotades a través de burocràcies corruptes proburgeses. Sense aire, Bolsonaro continua desenvolupant atacs contra les conquestes obreres (perduda de l’estabilitat dels treballadors estatals, etc). A Argentina, els candidats Javier Milei i José Luis Espert són expressió d’aquests sectors ultres reaccionaris. Amb un discurs demagògic “anti casta” i “anti política”, oculten els que són els veritables guanyadors amb les polítiques que porten endavant els governs capitalistes en la pandèmia: les multinacionals, els grans empresaris, els bancs i l’agronegoci.

En l’esquerra internacional hem vist a partits de centre esquerra i pseudo progressistes, que han promès una ruptura amb les polítiques d’austeritat, però han acabat aplicant aquestes mesures.

És el cas de Podemos en l’Estat espanyol, que és part del govern “neoliberal progressista” del PSOE. Abans Syriza havia promès un govern antiausteritat, però va acabar sent el millor alumne de l’FMI i la Unió Europea per a aplicar els plans de la troica, obrint així el camí al retorn de la dreta. A Amèrica Llatina el Frent Amplio a Xile, que va signar al costat de la dreta i el reaccionari govern de Piñera l’“Acord per la Pau i la Nova Constitució”, que va buscar desactivar la mobilització popular per a rehabilitar les odiades institucions heretades de la dictadura. A Perú, malgrat les il·lusions que va generar el govern de Castillo, ja estem veient com cedeix davant la pressió patronal. A Brasil, Lula, Dilma i el PT volen tornar al poder units a sectors patronals en el Frente Amplio. A Bolívia, va tornar el govern de conciliació de classes del MAS avalat per Evo Morales.

Els governs llatinoamericans anomenats “progressistes” com el de Lula/Dilma a Brasil, els Kirchner a Argentina, López Obrador a Mèxic, o Evo Morales/Luis Arce a Bolívia, més enllà d’alguns frecs amb l’imperialisme, han acabat governant per a les multinacionals sense afectar els interessos dels grans capitalistes, ni el capital financer internacional. El de Chávez/Maduro a Veneçuela, que va arribar a plantejar el “socialisme del segle XXI”, si bé suporta una agressió i un bloqueig econòmic de l’imperialisme contra el qual ens pronunciem, ha seguit un curs de capitulació a la burgesia i al propi imperialisme.

El FIT-U representa una perspectiva oposada a la centre esquerra i a tota variant que es proposi com a únic hortizó gestionar el capitalisme, descarregant la crisi d’aquest sistema explotador sobre les masses.

El FITU va ser impulsor de la Conferència d’Amèrica Llatina i dels Estats Units que es va concretar en 2020 amb la presència de 50 organitzacions de tot el continent.

Els representants del FIT-U en els parlaments estan al costat de les lluites obreres i populars als carrers. A diferència dels polítics capitalistes que s’enriqueixen amb els seus càrrecs, només cobren el salari d’una mestra -la resta dels seus salaris el donen a un fons de lluita-. Els seus candidats i candidates són treballadors, estudiants i lluitadors del moviment de dones, LGBTQ+ i el moviment ambiental.

El FITU no busca guanyar una majoria en el parlament en coalició amb partits burgesos. La seva intervenció en el procés electoral és un camp de batalla essencial per a desenvolupar una vasta campanya d’agitació sobre les masses treballadores perquè trenquin la seva subordinació als partits patronals i avancin per un camí d’independència política i d’organització de la resistència i de mobilització política de cara als ajustos fondomonetaristes i de mobilització. Perquè irrompin en l’escenari de la crisi nacional com un factor independent i es transformin en alternativa de poder. El FIT-U lluita per un govern de les i els treballadors en ruptura amb el sistema capitalista-imperialista, basat en la mobilització i l’autoorganització del poble treballador.

El FIT-U està junt i és part de la classe treballadora, la joventut, les dones i els pobles indígenes que s’estan rebel·lant contra l’explotació i opressió d’un sistema decadent. Com ho evidencia l’onada de lluites obreres als Estats Units, la vaga general a Corea del Sud, les vagues a Itàlia, Espanya, França i Alemanya, el moviment juvenil ambientalista que recorre el món o les rebel·lions que han recorregut els Andes i el Carib a Amèrica Llatina, Orient Mitjà i es van insinuant a tot el món.

El suport electoral que rebi el FIT-U en les pròximes eleccions, així com les i els parlamentaris que conquisti, seran posats al servei de desenvolupar la lluita de classes per una perspectiva obrera i socialista.

Els qui signem aquesta declaració pronunciem el nostre suport a les i els candidats del FITU en tots els districtes del país per ser l’única coalició que defensa els interessos de la classe treballadora, les dones i la joventut.

ALEMANIA

Oskar Fischer, sociòleg, Revolutionäre Internationalistische Organisation (Alemania)

Stefan Schneider, politòleg, Revolutionäre Internationalistische Organisation (Alemania)

Charlotte Ruga, infermera obstètrica, Revolutionäre Internationalistische Organisation (Alemania)

Tabea Winter, estudiant, Revolutionäre Internationalistische Organisation

Yunus Özgür, treballador a l’hospital Vivantes de Berlin, Revolutionäre Internationalistische Organisation (Deutschland)

Ferat Ali Kocak, diputat per DIE LINKE Neukölln en el parlament provincial de Berlin (Alemania)

Manuel Wüllner, Plataforma Izquierda Anticapitalista (AKL) Bünde

Alexander Kalteis, Plataforma Izquierda Anticapitalista (AKL) Bünde

Nathaniel Flakin, historiador, editorial board of Left Voice, Berlin

Revolutionäre Internationalistische Organisation (RIO, FT-CI)

AUSTRALIA

Socialist Alternative

BIELORRÚSSIA

SMOT (LIS)

BOLÍVIA

Vladimir Mendoza Manjón, docent de la universitat major de San Simón de Cochabamba, Bolivia.

Elio Aduviri, ex Secretari de Conflictes. SITRASABSA (Sindicato de Trabajadores de Servicios Aeroportuarios Boliviano S.A.), Aeroport de El Alto.

Alain Rivera, Oficina Jurídica de los Trabajadores, Cochabamba.

Cacho Mancilla, dirigent Confederación Nacional de Jubilados Bolivia.

Isabel Jiménez, profesora urbana La Paz, Mujeres en Lucha.

Humberto Balderrama, membre de la Direcció Nacional del Partido de los Trabajadores e integrante de ARPT-UIT-CI

Eliseo Mamani, ex executiu Federación de Maestros Rurales de La Paz.

Jorge de la Rocha, dirigent Partido de los Trabajadores, ex dirigent Confederación magisterio urbano.

María del Carmen Arce, infermera Caja Nacional de Salud Santa Cruz, ex dirigent nacional de Fensegural.

Rossel Salazar, treballador Caja Nacional de Salud, secretari general Central Obrera Regional de Tupiza.

Angel Ventura, ex dirigent Confederación Nacional Magisterio Rural de Bolivia.

Rubén Herrera Casas, dirigent veinal del Districte 7 de El Alto. Ex dirigent fabril del TEA (Taller Externo de El Alto - EXBOL).

Gerardo Ortega, treballador de base y ex dirigent del relleno sanitario de La Paz.

Freddy Choque Tancara, delegat del Magisterio Rural del Departamento de La Paz, Bolivia.

Silvia Requena, docent emèrit de la Carrera de Psicología, Facultad de Humanidades. Universidad Mayor de San Andrés (UMSA) de La Paz, Bolivia.

Lorgio Orellana. Docent investigador de la Universidad Mayor de San Simón (UMSS) de Cochabamba, Bolivia.

Gabriela Ruesgas, docent de la Carrera de Sociología, Facultad de Ciencias Sociales. Universidad Mayor de San Andrés (UMSA) de La Paz, Bolivia.

Javo Ferreira, militant de La Liga Obrera Revolucionaria por la Cuarta Internacional LOR-CI, Bolivia

Violeta Tamayo, militant de Pan y Rosas Bolivia y de La Liga Obrera Revolucionaria por la Cuarta Internacional LOR-CI.

Gualberto Arenas, dirigent camperol.

Amado Quispe, dirigent del Partido de los Trabajadores, ex dirigent trabajadores de salud pública Chuquisaca.

Lorgio Orellana, docent investigador UMSS Cochabamba.

José Miguel Ibarra Camacho, en nom organització Proyecto Común.

María Lohman, comunicadora Somos Sur.

María Eugenia Guerrero, infermera Caja Nacional de Salud Cochabamba, ex dirigent Central Obrera Departamental.

Junior Tejada, Partido de los Trabajadores Cochabamba, activista pel dret a la educació.

Rosmery Chavina, mestra rural de El Alto, La Paz.

Abel Doria Medina, treballador miner Huanuni. Luis Nogales Suarez, dirigent sindicato Casegural Santa Cruz.

Melquíades Marín, treballador salud pública Arani, Cochabamba. Lucy Chipunavi, ex dirigent Federación de Fabriles de Riveralta.

Alianza Revolucionaria del Pueblo Trabajados (ARPT, UIT-CI)

Liga Obrera Revolucionaria por la Cuarta Internacional (LOR-CI, FT-CI)

BRASIL

Plinio de Arruda Sampaio Junior – economista e editor do Contrapoder
Vladimir Safatle – filósofo, professor da Universidade de São Paulo

Gonzalo Rojas, cientista político, professor da Universidade Federal de Campina Grande

Luciana Kasai, referent de l’agrupació Entregadores Antifascistas de Brasil

Luciano Mendonça de Lima. Professor de História da Universidade Federal de Campina Grande (UFCG)

Roberto de Sousa Miranda - Universidade Federal do Agreste de Pernambuco.

Danilla Aguiar, Professora departamento de Educação, Universidade Federal do Rio Grande do Norte.

José Luciano Queiroz Aires, Professor de História Universidade Federal de Campina Grande (UFCG)

Darcon Sousa Professor de Administração e Contabilidade Universidade Federal de Campina Grande

Lucianna da Gama Fernandes Vieira – Professora de Engenharia de Materiais - Universidade Federal de Campina Grande (UFCG)

Claudia Maria da Costa Gomes – Professora de Serviço Social – Universidade Federal da Paraíba (UFPB)

Adriano Nascimento, professor de Teoria Política -Universidade Federal de Alagoas (UFAL)

Ronaldo Laurentino de Sales Júnior – Professor Sociología Universidade Federal de Campina Grande (UFCG)

Pablo Thiago Correia de Moura - Professor EBTT Sociologia – Intituto Federal de Pernambuco (IFPE)

Joyce Amâncio de Aquino Alves – Professora de Humanidades da Universidade da Integração Internacional da Lusofonia Afro-brasileira-UNILAB

Antônio Lisboa Leitão de Souza, Professor Educação Universidade Federal de Campina Grande (UFCG)

Janaína Freire dos Santos - Professora de História no Instituto de Apoio à Universidade de Pernambuco - IUAPE

José Ferreira Júnior – Professor de História, Faculdade de Formação de Professores

Aliceane de Almeida Vieira – Professora Serviço Social – Universidade Estadual da Paraíba (UEPB)

José Irelanio de Ataide . Professor de Educação no campo da Universidade Federal de Campina Grande (UFCG) - Presidente da Associação dos Docentes da Universidade Federal de Campina Grande (Adufcg)

Denise Cristina Ferreira – Professora Departamento de Enfermagem da Universidade Federal de Campina Grande (UFCG)

Laudicéia Araújo Santana -Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia da Paraíba- Campus Campina Grande

Luiz Henrique Schuch, Professor Universidade Federal de Pelotas (UFPEL)

Iuri Tonelo – sociólogo, pesquisador pós-doc da Universidade Federal do Pernambuco

Simone Ishibashi - doutora em Economia Política Internacional Universidade pela Federal do Rio de Janeiro

André Barbieri – Doutorando em Ciências Sociais na Universidade Federal do Rio Grande do Norte

Edison Urbano – Doutorando em Economia Política Mundial na Universidade Federal do ABC

Fernanda Peluci - diretora do Sindicato dos Metroviários de São Paulo (2019/2022)

Rodrigo Tufão - diretor do Sindicato dos Metroviários de São Paulo (2019/2022)

Francielton Bananeira Reis - diretor do Sindicato dos Metroviários de São Paulo (2019/2022)

Marília Cristina Ferreira - diretora do Sindicato dos Metroviários de São Paulo (2019/2022)

Marcello Ferreira dos Santos "Pablito" – Diretor de base do Sindicato de Trabalhadores da USP

Adriano Favarin – Diretor de base do Sindicato de Trabalhadores da USP
Babi Dellatorre - Diretora de base do Sindicato de Trabalhadores da USP

Marcella Campos – diretora estadual da APEOESP (Sindicato dos Professores do Ensino Oficial do Estado de São Paulo)

Andréa Solimões – Professora, Direção do Andes-SN Regional Norte II

Angelo Balbino – Professor, Oposição SINPRO/DF

Carlos Alberto – Professor, Coordenador de Finanças do SINTEPP BELÉM

Carlos Roberto de Souza – Diretor do Sind. Químicos SJCampos/SP (Jacareí)

Cássia Ceres – Coletivo Feminista Marielle Vive-AP

Daniela Monteiro da Cruz – Bióloga, Coletivo Feminista Marielle Vive-PA

Davi Paulo Junior – Direção do Sind. dos Químicos de São José dos Campos e Região/SP.

Demetrius Marcelino – Oposição Sind. dos Serv. Municipais de Aparecida.

Douglas Diniz – Jornalista, Direção Nacional do PSOL

Dulcideia Palheta – Professora, Direção do Andes-SN Regional Norte II

Eduardo Pimentel - Coordenação do SINTSEP-PA.

Gabriela Cunha – Professora, Movimento Themonia/LGBTQIA+

Maíra Machado - Conselheira Estadual da APEOESP

Luciana Vizzotto - Conselheira Estadual da APEOESP

Elisa Campos – coordenadora do Centro Acadêmico de Filosofia (CAFCA), da UFMG

Lina Hamdan Resende Morais - Representação Estudantil das Artes Visuais UFMG

Marie Castaneda - Centro Acadêmico de Ciências Sociais Marielle Franco UFRN

Carolina Cacau – (Brasil) – professora da rede estadual do Rio de Janeiro

Flavia Valle – professora em Minas Gerais e mestre em Educação pela UFMG

Val Muller, professora no Rio Grande do Sul

Claudionor Brandão – demitido político da USP

Letícia Parks – Quilombo Vermelho

Danilo Magrão – Edições Iskra

Diana Assunção – pelo Movimento Revolucionário de Trabalhadores

Joao Batista Araujo “Baba”, ex Concejal en Rio de Janeiro (RJ) Corriente Socialista de los Trabajadores (CST) en el PSOL

Pedro Rosa, dirigente del Sintuff y la Fasubra (Federación trabajadores de las Universidades)

Adriano Diaz - dirigente de Correos RJ y de CSP-Conlutas.

Bruno da Rosa– dirigente Garis (Recolectores de residuos) y miembro de la Directiva Municipal PSOL-RJ.

Diego Vitello , miembro del sindicato de Metro de San Pablo.

Barbara Sineidino – de la Coordinadora general de SEPE (Profesionales de enseñanza)- integrante directiva Municipal PSOL RJ.

Gerson lima – Coordinador-General SINTSEP-Pará.

Gessé Siqueira da Luz – Téc. em Enfermagem, Mov. de Moradia de Santa Maria-DF

Isabela Alves Reis – Advogada, Coletivo Feminista Marielle Vive-DF

Izabel Firmino – Coordenação do SINTUFF/RJ, Coletivo Feminista Marielle Vive-RJ

Jacilene do Socorro – Professora, Coordenadora Geral da Sub-Sede do SINTEPP Baião-PA

Juliana de Freitas – Professora, Op. SINPRO-DF, Coletivo Feminista Marielle Vive-DF

Lucas Barbosa – Professor, Presidente do SINASEFE-DF, Unidos pra Lutar

Ludimilla Fagundes – Professora, Coletivo Feminista Marielle Vive-RS

Marcelo Diniz – Professor, Direção Regional Metropolitana do SINTEPP Pará

Marcos Solimões - Coordenação do SINTSEP-PA.

Matheus Pontes – Professor, Presidente do SINSAEFE Caceres-MT, Unidos pra Lutar/MT

Mauricio Matos – Direção Nacional da FENAMP, Direção da CSP Conlutas-PA

Miriam Sodré – Professora, Secretária Geral do SINTEPP BELÉM, Direção CSP Conlutas-PA

Nancy de Oliveira Galvão – Professora, Secretaria Executiva Nacional da CSP Conlutas

Neide Solimões – Coordenadora Geral do SINTSEP-PA.

Paulo Sérgio - Professor, Coordenação da Sub-Sede do Sintepp de Concórdia do Pará.

Reginaldo de Souza – Dir. Sind. Químicos SJC-Região (Jacareí)

Reginaldo Reis –Professor, Coordenação da Sub-Sede do Sintepp Baião/PA

Rosa Oliveira – Professora, Direção do Grupo Folclorico Iaça

Sandra Guizan – Coordenação do SINTUFF-RJ

Sérgio De Brito Garcia – Professor, Direção da Subsede Apeoesp Taboão/SP

Silvia Leticia – Professora, Coordenadora Geral do SINTEPP Belém e Sec. Exec. Nacional da CSP-Conlutas.

Suzete Chaffin – Professora, Coletivo Feminista Marielle Vive-SP

Vera Coimbra – Trabalhadora da Saúde, Direção da CSP Conlutas-PA

Wellington Luiz Cabral – Direção do Sindicato dos Químicos de São José dos Campos/SP, Executiva da FETQUIM/SP

Zarah Trindade – Advogada, Coletivo Feminista Marielle Vive-PA

Alex Fernandes - Metroviário -SP, membro da CIPA Linha Vermelha

Alexandre Roldan - Metroviário, Direção Sindicato dos Metroviários-SP

Erlen Medeiros - Professora, Coordenadora Geral da Sub-Sede do Sintepp Salvaterra – PA

Alternativa Socialista (LIS)

Coletivo Feminista MArielle Vive!

Corriente Socialista de los Trabajadores (CST, UIT-CI)

Luta Socialista/PSOL

Movimento Revolucionário de Trabalhadores (MRT, FT-CI)

Política Revolucionária

Tribuna Clasista

Unidos Pra Lutar – Tendência Sindical CSP Conlutas

CANADA

Sam Eric, Workers Action Movement Grass Roots Collective, Toronto

Rob Lyons, ex-membre de la Asamblea Provincial de Saskatchewan

Alex Reavie, journeyman welder, Alberta

CATALUNYA

Vidal Aragonés, ex-diputat de la CUP, advocat laboralista i professor de Dret del Treball.

Carles Riera, diputat de la CUP

Antoni Secilla, periodista, editor d’EsquerraDiari.cat

Casa Argentina de Barcelona

Plataforma Argentinxs por la República Catalana

COLOMBIA

Juan Sánchez Ramírez. Asociación Sindical de Profesores Universitarios ASPU Universidad Nacional de Colombia. Fiscal.

John Mario Jiménez Meza. Delegat Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Integrant de la Comisión de Derechos Humanos ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas – Colombia.

José Manuel Ruiz Ortega. Delegat Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Integrant Comité de Escuela de Formación Política y Sindical de ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas – Colombia.

Libia Gómez Hurtado. Delegada Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Comisión de Derechos Humanos ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas – Colombia.

Mónica Baena Castaño. Delegada i activista Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Comité de Escuela de Formación Política y Sindical de ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas – Colombia.

Ima Yurley Pérez Bedoya. President Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas – Colombia.

Maritza Dupont M. Presidenta Asociación de Pensionados de la Empresa de Telecomunicaciones de Bogotá “APETB”

Miguel Antonio Lasso Muñoz, President i Richard Harold Salazar Agudelo, Secretari Ad Hoc. Federación Nacional de Trabajadores de la Educación y Servidores Públicos de Colombia – FENALTRAESP.

Joaquín Linero, President ADED Asociación de Educadores del Distrito de Santa Marta.

Jerson David Reyes Herrera. Líder estudiantil de la Universidad de Antioquia.

David Arturo Bravo. Representant davant el CORCAD de la Universidad Nacional Sede Bogotá

Juan Sánchez Ramírez. Asociación Sindical de Profesores Universitarios ASPU Universidad Nacional de Colombia. Fiscal.

John Mario Jiménez Meza. Delegat Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Integrant de la Comisión de Derechos Humanos ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas

José Manuel Ruiz Ortega. Delegat Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Integrant Comité de Escuela de Formación Política y Sindical de ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas

Libia Gómez Hurtado. Delegada Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Comisión de Derechos Humanos ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas

Mónica Baena Castaño. Delegada i activista Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Comité de Escuela de Formación Política y Sindical de ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas

Ima Yurley Pérez Bedoya. President Asociación de Educadores del Municipio de Medellín ASDEM. Grupo de Trabajadores Socialistas

Maritza Dupont M. Presidenta Asociación de Pensionados de la Empresa de Telecomunicaciones de Bogotá “APETB”.

Jenny Duque, sociòloga i corresponsal de La Izquierda Diario en Colombia

Colectivos Unidos de Colombia (UIT-CI)

Grupo de Trabajadores Socialistas

Impulso Socialista (LIS)

COSTA RICA

Orlando Barrantes Cartín, subscriu a títol personal, Coordinador Nacional Bloque de Vivienda i de forma oficial per Movimiento de Trabajadores y Campesinos (MTC), Costa Rica.

Grace Serra, recuperadora de terres i lluitadora per habitatge digne, por Comité Ejecutivo Partido Revolucionario de las y los Trabajadores (PRT) de Costa Rica.

Esteban Fernández, Professor UCR, dirigent fundador de OSR.

Fernanda Quirós, dirigent Pan y Rosas Costa Rica.

Patricia Ramos Con, advocada feminista, integrant de la Oficina de Equidad de Género, Instituto Tecnológico de Costa Rica.

Paola Zeledón, editora de La Izquierda Diario Costa Rica.

Meylin Murilllo, dirigent de Organizate: Por una juventud revolucionaria.

Carlos Coronado Vargas, Secretari General del Movimiento de Acción Popular (MAPU)

Allen Cordero Ulate, professor Universidad de Costa Rica i activista.

José René Tamariz Corea, dirigent opositor en la Asociación de Profesores de Segunda Enseñanza APSE.

Miguel Barrios, recuperador de terres i ex obrer de la construcció, jublilat, ex membre del Comité Ejecutivo PRT Costa Rica.

Socorro Trejos, integrant Comité Ejecutivo de Bloque de Vivienda, Comité Monte Alto Alajuelita

José María Lechado, coordinadora Gran Área Metropolitana, Bloque de Vivienda, Comité Monte Alto Alajuelita

Gladys García, Comité Monte Alto Alajuelita

María Calderón, Comité Monte Alto Alajuelita

Adrián Jaén España, sociòleg, docent i investigador de la Universidad de Costa Rica i la Universidad Estatal a Distancia, afiliat al Sindicato de Empleados UCR (SINDEU).

David Morera Herrera, sociòleg, docent Escuela de Planificación y Promoción Social Universidad Nacional de Costa Rica

Ana Marcela Montanaro, estudiant costarricense, des de Madrid, Estat espanyol.

Jean Moreno Urbina, dirigent de la tendencia clasista y democrática "Cambio" de la Asociación de Profesores de Segunda Enseñanza APSE, Regional XII.

Organización Socialista Revolucionaria (OSR, FT-CI)

Partido Revolucionario de las y los trabajadores

CUBA

Frank García Hernandez, sociòleg i historiador marxista, membre del comité editorial de Comunistas

José Alejandro Esteve Santos, estudiant de Medicina de la Universidad de Ciencias Médicas de Las Tunas. Miembro del Comité Editorial de Comunistas.

Yunier Mena Benavides, poeta i militant marxista, membre del comité editorial de Comunistas

Lisbeth Moya González, escritora i periodista. Membre del Comité Editorial de Comunistas Blog.

Alexander Hall Lujardo, estudiant de quart any de la carrera de Historia, Universidad de la Habana.

Héctor L. Calas Roque, estudiant de quart any de la carrera de Comunicación Social, Universidad de la Habana.

José Angel Santiesteban Ricardo, Telecomunicaciones, Holguín.

Leonardo Romero Negrín, estudiant de Física de la Universidad de la Habana.

Claudia González Marrero, doctora en Estudios Culturales. Cubana

Comité Editorial de Revista Comunistas de Cuba

ECUADOR

La Comuna Rebelde

Movimiento Socialista de los Trabajadores

ESTAT ESPANYOL

Josep Lluis del Alcázar, dirigent Lluita Internacionalista (LI-UIT-CI).

Santiago Lupe, historiador, portaveu del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores - CRT

Lucía Nistal, doctora en Teoría Literaria Universidad Autónoma de Madrid (UAM), impulsora de Referéndum UAM i portaveu de CRT

Rubén Tzanoff, dirigent de SOL

Marga Olalla, delegada sindical de treballadors municipals de Barcelona, Militant de LI.

Miquel Blanch, delegad sindical de professorat d’escoles d’adults, membre del Corrent Sindical de CCOO de Girona, Militant de LI.

Juan Carrique, advocat laboralista, membre de la Asociación Libre de Abogadas y Abogados, afiliat a CGT, militant del CRT

Daniel García Rodríguez, membre del Comité d’empresa d’Amazon Mad4 San Fernando de Henares, militant de CoBas

Juan Argelina, professor d’educació secundaria i doctor en Història i arqueologia, militant en defensa de drets LGTBI

Josefina L. Martínez, periodista, historiadora, escritora, editora revista Contrapunto

Nicolás González Varela, traductor, Sevilla

José Errejón, economista – Madrid

Andrea Benites Dumont, periodista, militant de drets humans – Madrid

Asier Ubico, president del Comité d’Empresa de Telepizza per CGT - Zaragoza

Juan Carlos Arias Sanz, delegat per UGT de la Consejería de Políticas Sociales y Familia de la Comunidad de Madrid

Cynthia Lub, doctora en Historia, escritora, editora d’Esquerra Diari.cat i afiliada a CGT Lleure

Verónica Landa, periodista, afiliada a CGT Lleure i portaveu de Pan y Rosas – Barcelona

Joe Molina, ex treballador acomiadat de Panrico i militant de CRT

Jaime García Flores, Activista i historiador (Jerez de la Frontera, Andalucia)

Ana Aparicio Domínguez, Alejandra Mariño Zuleta, Raúl Bodas Gómez, claustrals de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) i representants estudiantils en Junta de Filosofía y Letras - UAM por "Revoluciona Tu Universidad"

María Abizanda Cardona, Lorién Matute Laguarta y Miguel Zueras Bellosta, claustrals i representants d’estudiants per la Junta de Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Zaragoza - Sindicato de Estudiantes de Izquierdas-Contracorriente

Aitor Martínez, representant estudiantil en el Consell d’Estudis de Ciéncies Polítiques i de l’Administració – Universitat de Barcelona – Rebel·lió a les Aules/Contracorrent

Alejandro Arias, portaveu agrupació juvenil Contracorriente - Madrid

Pablo Castilla, portaveu agrupació juvenil Contracorrent - Barcelona

Clara Mallo, portaveu de Pan y Rosas – Madrid

Irene Ruiz, portaveu de Pan y Rosas - Burgos

Antonio Litov, fotògraf de Fotomovimiento – Barcelona

Diego Lotito, periodista, editor de IzquierdaDiario.es

M. Esther del Alcázar, delegada sindical d’ensenyament públic i dirigent de LI.

Corriente Revolucionaria de Trabajadoras y Trabajadores (CRT, FT-CI)

Lluita Internacionalista (LI, UIT-CI)

Socialismo y Libertad (SOL, LIS)

ESTATS UNITS

Emmanuel Santos, de Socialist Core

Thomas Harrison, ex codirector de la Campaña por la Paz y la Democracia I membre del consell editorial de New Politics.

Scott Cooper, investigador, Massachusetts Institute of Technology

Tatiana Cozzarelli, editoral general de Left Voice
Luis Meiners, sociòleg. Estudiant de postgrau en el New School of Social Research, Nueva York. Integrant de la LIS

Sam Eric, Workers Action Movement Grass Roots Collective, Toronto, Canada

Michael Goldfield, historiador

Robin D. G. Kelly, University of Los Angeles

Charlie Post, City University of New York

Alex Reavie, journeyman welder, Alberta, Canada

Tristan Taylor, Detroit Will Breathe and Left Voice

Julia Wallace, editorial board of Left Voice

Central Ohio Revolutionary Socialists

Denver Communists

Left Voice (Red internacional La Izquierda Dsario, impulsada per la FT-CI)

Socialist Core (UIT-CI)

Speak Out Now

Tempest Collective

Tempest Magazine

FRANÇA

Anasse Kazib, delegat sindical ferroviari i candidat per Révolution Permanente a les eleccions presidencials de 2022

Isabelle Foucher, membre del Buró Nacional de la CGT Archivos

Wladimir Susanj, Secretari General de la CGT Archivos

Pierre-Yves Chiron, Membre del Buró Nacional de la CGT Cultura

Éric Bezou, treballador ferroviari acomiadat i figura de la lluita contra l’asetjament laboral

Clément Allochon, delegat ferroviari Sud Rail de Châtillon

Laura Varlet, delegada ferroviaria Sud Rail, regió parisina

Mathieu Relin, delegat sindical ferroviari Sud Rail, Mulhouse

Nadia Belhoum, conductora, CGT RATP

Yassine Jioua, conductor, CGT RATP

Fred Lievrot, conductor, Solidaires RATP

Adrien Cornet, delegat CGT de la refineria de Grandpuits

Paul Feltman, delegat CGT de la refinera de Grandpuits

Vincent Duse, delegat CGT de Peugeot, Mulhouse

Gaëtan Gracia, delegat CGT Haute Garonne, subcontratista d’Airbus

Raphael Cherfy, delegat CGT Chronodrive, Toulouse

Rozenn Kével, treballadora acomiadada de Chronodrive, militant de la CGT i del colectiu feminista revolucionari Du Pain et des Roses

Marie Laure Charchar, secretaria general de la CGT Blanchisserie del Centro Hospitalario de Bordeaux

Christian Porta, delegat CGT Neuhauser, Moselle

Marion Dujardin, docent en escola primaria, Sud Education 93

Elise Lecoq, docent d’historia i delegada sindical del SNES, en Seine St Denis

Diane Perrey, docent d’historia, Toulouse

Ariane Anemoyannis, militant de Révolution Permanente i delegada colectiu estudiantil Le Poing levé al Consejo de Administración de la Universidad de Paris 1 Panthéon Sorbonne

Philomène Rozan, militant de Révolution Permanente i delegada colectivu estudiantil Le Poing levé al Consejo de Administración de la Universidad de Paris

Léo Valadim, militant de Révolution Permanente i del colectiu estudiantil Le Poing Levé

Petra Bernus, militant de Révolution Permanente i delegada colectiu estudiantil Le Poing levé al Consejo de Administración de la Universidad Bordeaux Montaigne

Alberta Nur, militant de Révolution Permanente i delegada colectiu estudiantil Le Poing levé al Consejo de Administración de la Universidad Toulouse le Mirail

Anna Ky, militant colectiu feminista revolucionari Du Pain et des Roses

Flora Carpentier, membre del comité editorial de Révolution Permanente

Elsa Marcel, advocada laboralista i militante de Révolution Permanente

Daniela Cobet, membre de la direcció de Révolution Permanente

Fracción L´etincelle

La Communa (LIS)

Révolution Permanente (RP, FT-CI)

GRÈCIA

Panagiotis Sotiris, periodista, Atenas

Manos Soufoglou, Comité Central de OKDE-Spartakos, Central Coordination Committee of ANTARSYA, Board of the Association of Architects, Atenas

ITÀLIA

Luca Tremaliti "LUKAS", membre del Comité de dirección FILT CGIL, sindicato transporte y logística.

Giacomo Turci, periodista, editor de La Voce delle Lotte y admin del Marxist Internet Archive - Italia

Gianni Del Panta, investigador en ciències polítiques, Scuola Normale Superiore, i editor revista Egemonia

Massimo Civitani, sindicato SI Cobas, comité provincial de Roma

Matteo Salemme, obrer metalúrgic, membre del directivo provincial del sindicato FIOM en Parma, corriente “Il sindacato è un’altra cosa”

Scilla Di Pietro, portaveu de Il Pane e les Rose – Pan y Rosas Italia

Iside Gjergji, Centro de Estudos Sociais, Universidade de Coimbra

Frazione Internazionalista Rivoluzionaria (FIR, organización simpatizante FT-CI)

Partito Comunista dei Lavoratori (PCL)

KÈNIA

Revolutionary Socialist League – Kenia (LIS)

MÈXIC

Manuel Aguilar Mora, historiador i professor universitari, Liga de Unidad Socialista

Ricardo Martinez Lacy, professor universitari, Liga de Unidad Socialista

Flora Aco González, treballadora estatal reinstalada, ex aspirant a candidata pel Frente de Izquierda Anticapitalista en la Ciudad de México, MTS

Gabriela Victoria, del Comité Ejecutivo del MAS.

Eduardo Alvarado, Director de El Socialista.

Jorge Wimber Alvarado, ex tresorer de la cooperativa TRADOC.

Sulem Estrada, mestra de secundaria, ex candidata anticapitalista al congreso de la Ciudad de México, Agrupación Nuestra Clase y MTS

Mario Caballero, Movimiento de las y los Trabajadores Socialistas

Pablo Oprinari, Coordinador de la revista Ideas de Izquierda México

Barbara Funes, editora de La Izquierda Diario México

Alejandra Santamaria i Victor Escalante, educació, acomiadats en la lluita de la Universidad Autónoma de la Ciudad de México

Nancy Cazares i Alex Osorio, ex presos polítics de 10 de junio de 2013, MTS

Aldo Santos, mestre de secundaria, MTS

Miriam Hernandez, treballadora de la UNAM i ex candidata anticapitalista en la CdMX y MTS

Alejandra Sepúlveda i Ameyalli Amador, treballadores de l’Estat acomiadades i reinstalades, Campaña Queremos Trabajo Digno

Yara Villaseñor, Agrupación de Mujeres y Diversidad Pan y Rosas México

Josselyn Espinosa, Agrupación de Mujeres y Diversidad Pan y Rosas México

Jesús Torres Nuño, ex president del Consejo de Administración de Trabajadores Democráticos de Occidente (Tradoc).

Leda Victoria - Movimiento al Socialismo i integrant de la Agrupación de MAS Mujeres e Independientes (México).

Epifanio García Carrillo, dirigent de la vaga del sindicato de Sandak en Tlaxcala i Rodrigo Canek García Ramos, Secretari General de la D-III-20 de Bibliotecas de la SEP.

Enrique Gómez, Francisco Retama, dirigents del Movimiento al Socialismo (MAS)

Grupo de Acción Revolucionaria (México)

Juventud Revolucionaria-GAR (Mexico)

Movimiento al Socialismo (MAS, UIT-CI)

Movimiento de las y los Trabajadores Socialistas (MTS, miembro de la FT-CI)

Rosas Rojas-GAR (Mexico)

NICARAGUA

Alternativa Anticapitalista – Nicaragua (LIS)

PAKISTAN

The Struggle – Pakistán (LIS)

PANAMÀ

Priscilla Vásquez, dirigent nacional de los trabajadores del Seguro Social.

Virgilio Arauz, dirigent de Propuesta Socialista/UIT-CI.

José Ángel Garrido, professor en lengua y literatura española, militant trotskista, Panamà.

León Tugri. Directiu de la Asociación de Empleados de la Caja de Seguro Social.

Sofía Cobo, directiva de la Asociación de Empleados de la Caja de Seguro Social.

Propuesta Socialista (UIT-CI)

PARAGUAY

Federico Ferreyra, Secretari General Sinactram Paraguay

Alternativa Socialista – Paraguay (LIS)

PERÚ

Franz Fernández. Secretari d’organització del Frente de Defensa de los Intereses de Majes-Arequipa.

Diana Solís. Secretaria general del Sindicato de Trabajadores Audiovisuales. Lima-Perú.

José Luis Ramos Salinas, docent adscrit al Departamento de Sociología i a la Escuela de Posgrado de la Universidad Nacional de San Agustín de Arequipa, Perú.

Oscar Panty Neyra, docent universitari i de Post Grau de la Universidad Nacional Jorge Basadre Grohmann de Tacna.

Cecilia Quiroz, dirigent de Pan y Rosas Perú i la Corriente Socialista de las y los Trabajadores.

José Luis Pajares Molina. Sec. General Sindicato de Maestros Contratados Ayacucho.

Ángela Mayhuasca Flores Sub-Sec. general del SITTPAAS-HSJL.

Ronny Alvaro Mendoza García, Ex Sec. General del Sindicato Nacional Cogorno.

Carlos Portillas, candidat a secretari general de Donofrio-Netsle.
Justo Mendoza Valencia Sindicato de Base Cusco de Coca Cola.

Enrique Fernández Chacón, ex diputat nacional i dirigent del Partido de Trabajadores-Uníos (PT-Unios).

Jorge Corzo, dirigent del Partido de Trabajadores-Uníos (PT-Uníos).

Henry Fuentes Macedo. Secretari General del Sindicato de Trabajadores de Leche Gloria-Arequipa.

Franklin Fernández Bravo. President del Frente de Defensa de San Juan del Alto.

Silvia Mahuiri Quispe. Secretaria general del Sindicato Agroindustrial de Pampa Baja de Majes.

Alain Elisban Calcina Puma. Comunicador social Puno-Perú.

Carlos Palacios Guillen. Ex secretari Provincial Sindicato de construcción civil Arequipa, Sec. de cultura de la Federación Nacional de Construcción Civil del Perú.

Felipe Valenzuela Pérez. Representant de la Asociación de Trabajadores CAS y Terceros.

Jem Paredes, portaveu de la Asociación de Trabajadores CAS y Terceros del Ministerio de Salud.

Carla Chingay. sector salud i representant del Colectivo Tercero Nunca Más.

Víctor Medina Contreras, Ex Secretari General Sindicato CUT Gerencia Red Asistencial Arequipa ESSALUD.

Juan Carlos Jaquehua Villalobos. Docent i ex Degà del Colegio de Profesores de Arequipa-Perú.

Aurelio Apaza Apaza. President de la Asociación de Egresados y Graduados de la escuela Nacional de Artes Carlos Baca Flor de Arequipa AGENA.

Alejandro Maque Conde. Directiu de la Asociación de campesinos de Majes-Arequipa.

Rene Valeriano Puicana. Secretari de Juventudes de la Asociación de Campesinos de Majes.

María Beatriz Castillo Acuña. Presidenta de la Asociación Cultural Mamá Goyita Tacna.

Marat Santos Huamán. Centro de Estudios Filosóficos Dialecticum Arequipa-Perú.

Ynes Amanda Peña. Educadora de Arequipa.

Emilio Barreto Vizcarra. Ex dirigent magisterial de Arequipa i militant de la Corriente Socialista de las y los Trabajadores CST.

Santiago Quispe Tacuri. Docent de Educación Primaria de Arequipa.

Amelia Huamani Huamantuco. Secretaría de economía de la Asociación Agraria de Majes.

Guillermo Contreras. Secretari d’organització del Sindicato de Trabajadores del sector electricidad de Tacna.

D’anyelo Ramos Ilaquita. Delegat de los trabajadores agrarios de SENASA-Moquegua.

Mellisa Ascuña Centella. Docent i militante de Pan y Rosas

Mellissa Angermuller. Docent i militante de Pan y Rosas

Victoria Ruiz. Laboralista i militant de la Corriente Socialista de las y los Trabajadores.

Julio Cesar Blanco Barrera. Docent i militant de la Corriente Socialista de las y los Trabajadores.

Agrupación Vilcapaza (Perú)

Corriente Socialista de las y los Trabajadores (CST, miembro de la FT -CI)

Movimiento Sin Techo (Peru)

Partido de los Trabajadores – Uníos (UIT-CI)

PORTUGAL

Raquel Varela, Historiadora

Gil García, dirigent del Movimiento Alternativa Socialista (MAS)

Joao Pascoal, dirigent sindical trabajadores bancarios y dirigente del Movimiento Alternativa Socialista (MAS)

Movimiento al Socialismo (MAS)

PUERTO RICO

Puedes Ricardo Ortiz, membre de United public workers for action (Puerto Rico)

REINO UNIDO

Alex Callinicos, professor emèrit de estudios europeos, King’s College London (Profesor Emérito de Estudios Europeos del King’s College, Londres)

Sebastian Budgen, Senior Editor Verso Books, Editorial Board member Historical Materialism

John Parrington, Professor Adjunt en Farmacología Celular y Molecular, y autor, Universidad de Oxford.

REPÚBLICA DOMINICANA

Henry Morel, periodista i militant del MST (Movimiento Socialista de los Trabajadores).

Movimiento Socialista de los Trabajadores (MST, UIT-CI)

SUÈCIA

Sergio Galarce, activista Suecia

TURQUÍA

Sedat Durel, Secretari General del Sindicato de los trabajadores revolucionarios de la telecomunicación y de centro de llamados.

Atakan Çiftçi, delegat del Sindicato de los trabajadores de educación y de ciencia.

Oktay Çelik, president Partido por la Democracia Obrera (IDP).

Gorkem Duru, dirigente de IDP-UIT-CI.

Partido de la Democracia Obrera (IDP, UIT-CI)

Socialist Laborers’ Party (SEP) (LIS)

UCRAINA

Oleg Vernik, President del sindicato independiente defensa del trabajo

Liga Socialista Ucraniana (LIS)

URUGUAI

Guidaí Parrilla, docent de la Universidad de la República, Uruguay

Damián Recoba, editor de La Izquierda Diario Uruguay

Marcelo Tato, integrant del colectivo La Fragua (Uruguay)

Sebastián Artigas, familiar de desaparecidos, Uruguay

Ricardo Curcho, integrant del Sindicato de Trabajadores del Gas de Montevideo - UAOEGAS, Uruguay

Karina Rojas, Fernanda Parlade i Florencia Brum, militants de la Agrupación de Mujeres Pan y Rosas, Uruguay

Julieta Spinelli, Victoria Valenti i Martina Lepra, docents i militants de la Agrupación de Mujeres Pan y Rosas, Uruguay

Daiana Álvez, estudiant de la licenciatura en enfermería i militante de la Agrupación de Mujeres Pan y Rosas, Uruguay

Ana Martínez, activista QUEER del movimiento LGTIBQ+, Uruguay

Alfredo Fonticelli, periodista i escritor, Uruguay

Martín González, docent de la Universidad de la República i periodista de La Izquierda Diario Uruguay

Corriente de Trabajadores Socialistas de Uruguay (CTS - miembro de la FT-CI)

Rumbo Socialista – Uruguay (LIS)

VENEÇUELA

Omar Vázquez Heredia, doctor en Ciencias Sociales, investigador. Oswaldo Pacheco, economista, dirigente PSL

Ángel Arias, sociólogo - UCV I integrant de la LTS

Zuleika Matamoros, coordinadora nacional de Marea Socialista i de Juntas y a la Izquierda, docent.

Miguel Siso comunicador social.

Humberto Zavala, Lic. en Educació -UNEFM

Leander Pérez G. - membre de la Organización En Común i cofundador de la Alternativa Popular Revolucionaria (APR)

Suhey Ochoa - Estudiant Ciencias Políticas - Pan y Rosas Venezuela

Albert Sánchez, obrer de la Siderúrgica del Orinoco (Sidor) i integrant de la LTS

David Rivas, estudiant de Sociologia - Juventud Barricada

José Bodas, secretari general de la Federación Unitaria de Trabajadores Petroleros de Venezuela (Futpv).

Orlando Chirino, dirigent nacional de la Corriente Clasista, Unitaria, Revolucionaria y Autónoma (C-cura).

Armando Guerra, ex dirigent sindical de Hidrocapital.

Luis Giovanni Fernandez, Sec Gral de la Asociación de Empleados Universidad de Carabobo, Mariela Alcala, delegada sindical Suma-Fetramagisterio, Cumana.

Miguel Ángel Hernández, Secretari General Partido Socialismo y Libertad (PSL).

Simón Rodríguez Porras (PSL).

Antonio Espinoza, professor universitari (PSL).

Claudia Rodríguez, agrupación feminista Mujeres en Lucha. Rolando Gaitán, doctor en Física, professor de la Universidad de Carabobo.

Gustavo Martínez, coordinador nacional de Marea Socialista, ex sindicalista.

Gonzalo Gómez, coordinador nacional de Marea Socialista, co-fundador del lloc Web de Comunicación Popular y Alternativa Aporrea.org

Jean Mendoza, Movimiento de Trabajadores de Masisa Venezuela (MTMV).

Danny Yanez, Movimiento de Trabajadores de Masisa Venezuela (MTMV).

Hernan Páez, Movimiento de Trabajadores de Masisa Venezuela (MTMV).

Igor Aguilar, Movimiento de Trabajadores de Masisa Venezuela (MTMV).

Jesús Lisboa, Movimiento de Trabajadores de Masisa Venezuela (MTMV).

Oly Millán, economista, ex ministra d’Economia Comunal del presidente Hugo Chávez, integrant de la Plataforma Ciudadana en Defensa de la Constitución.

Héctor Navarro, ex ministre d’Educació i de la Industria Eléctrica de Hugo Chávez, integrant de la Plataforma Ciudadana en Defensa de la Constitución.

Gustavo Márquez, ex ministre de Comercio Exterior de Chávez, ex Embaixador de Venezuela en Colombia (período de Chávez), integrant de la Plataforma Ciudadana en Defensa de la Constitución.

Roberto López, historiador, professor de la Universidad del Zulia, ex guerriller, integrant de la Plataforma Ciudadana en Defensa de la Constitución.

Colectivo de Trabajo y Articulación Revolucionaria (barrio 23 de Enero, Caracas)

Comuneros y conuqueros de La Candelaria (Monagas, Venezuela)

Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS, miembro de la FT-CI)

Marea Socialista – Venezuela (LIS)

Movimiento de Trabajadores de Masisa Venezuela (MTMV)

Partido Socialismo y Libertad (PSL, UIT-CI)

Trabajadores organizados de Café Fama de América (empresa estatal venezolana)

Trabajadores organizados de SUPRA Caracas (recolectores de desechos)

XILE

Natalia Sanchez, metge i concejala municipal Antofagasta

Ranier Rios, dirigent MST (Movimiento Socialista de los Trabajadores).

Jonathan Rios, candidat a diputat MST Santiago Chile.

Luna Muñoz, candidata a diputada MST Santiago Chile.

Javier Ayarza, candidat core Santiago Chile.

Andrés Figueroa Cornejo, Periodista

Miguel Fonseca, acadèmic, Activista pels Drets Humans

Ana Lopez Dietz, Doctora en Estudios Latinoamericanos, Docent universitaria i invetstigadora

Sandra López Dietz, periodista, Acadèmica

Lester Calderón, trabajador industrial i dirigent sindical, candidat a diputad Distrito 3, Antofagasta

Galia Aguilera, professora, candidata a Senadora Antofagasta

Camilo Parada, referent de DDHH, dirigent del Movimiento Anticapitalista

Maura Fajardo, referent feminista, dirigent del Movimiento Anticapitalista

Joaquín Araneda, dirigent de Movimiento Anticapitalista

Jaime Rodriguez, dirigent del Sindicato de Obreros Metalurgistas Unidos, candidat a CORE provincia de Antofagasta.

Ramiro Díaz, dirigent del Sindicato de Obreros Metalurgistas Unidos

Daniel Vargas, advocat laboral i de DD.HH., candidat a diputat Distrito 3, Antofagasta.

Silvana González, dirigent del Sindicato del Aseo del Hospital Regional de Antofagasta, Salud Siglo XXI.

Sebasthian Valdivia, dirigent del Sindicato del Aseo del Hospital Regional de Antofagasta, Salud Siglo XXI.

Noella Sels, dirigent del Sindicato del Aseo del Hospital Regional de Antofagasta, Salud Siglo XXI.

Patricia Romo, dirigent del Directorio Comunal del Colegio de Profesores de Antofagasta

Alexia Clares, presidenta Centro de Estudiantes Escuela Técnica de Antofagasta

Daniela Avilés, delegada del Sindicato de Profesores y Profesionales de la Educación de la Escuela Padre Patricio Cariola de Antofagasta

Carla Ramírez, delegada gremial del Colegio de Profesores de la Escuela Padre Patricio Cariola de Antofagasta

Nancy Lanzarini, delegada gremial del Colegio de Profesores del Liceo Técnico de Antofagasta

Danisa Guerra, delegada gremial de la Escuela España de Antofagasta

Raúl Muñoz, dirigent sindical base Federación Nacional Trabajadores de la Salud, Hospital Barros Luco Trudeau, Santiago

Carlos Castro, dirigent ANEF Arica.

Dauno Tótoro, Llic. en Historia, candidat a diputad Distrito 10, Santiago de Chile

Jo Cáceres, dirigent sindical Asociación de Funcionarios Universidad Metropolitana de Ciencias de la Educación, candidata a diputada Distrito 12, Santiago de Chile

Valeria Yañez, Actriz, candidata a diputada Distrito 13, Santiago de Chile

Bárbara Brito, ex vicepresidenta FECH 2017, candidata a Core, Professora, Santiago de Chile

Antonio Páez, dirigent sindical, candidat a diputat Distrito 8, Valparaíso

Camila Delgado, dirigent sindical, candidata a diputada Distrito 23, Temuco

Camilo Jofré, professor, candidat a diputat Distrito 1, Arica

Fernanda Morales, candidata a consejera regional, Distrito 1, Arica

Leonardo Mallea Zapata, cantautor, vocalista de Manual de Carroña

Fabián Puelma, advocat, editor La Izquierda Diario Chile

Javiera Munita, Isadora Mujeres en Lucha.

Bastian Guzmán, Disidencias en Lucha Chile.

Priscilla Fernández, Presidenta Tottus Copiapo.

Fuerza de Unidad y Lucha

Fuerza 18 de Octubre

Frente por la unidad de la Clase Trabajadora

Movimiento Anticapitalista (LIS)

Movimiento Socialista de las y los Trabajadores (MST, UIT-CI)

Partido de Trabajadores Revolucionarios (PTR, FT-CI)

Periódico Rearme

Revista El Porteño

Socialismo Revolucionario (CIT)


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah