Política Estado Español

REPRESSIÓ JUDICIAL A CATALUNYA

Declara Mireia Boya davant el Supremo

Durant una mica més d'una hora, l'exdiputada cupaire, Mireia Boya, ha estat contestant les preguntes del jutge Pablo Llarena i al seu advocat Carles López.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dimecres 14 de febrer de 2018| edició del dia

La dirigent independentista ha entrat a les 11:30 i ha sortit dels tribunals poc abans de la una. El jutge l’ha deixat en llibertat amb càrrecs, però sense sol·licitar la presó provisional ni cap altra mesura cautelar. Presó que aquesta vegada no havia sigut demanada per la Fiscalia, ni per l’acusació particular de Vox.

Entre les seves declaracions destaca que la declaració d’independència del 27O “No va ser una declaració simbòlica, sinó que va ser ineficaç”, a causa de l’actuació del Govern central aplicant l’article 155. També ha declarat que “No està satisfeta perquè encara hi ha quatre dirigents a la presó”.

Malgrat haver guanyat el referèndum de l’1O i les eleccions del 21D imposades per un cop d’estat, Mireia Boya ha expressat que “seguim igual, sense diàleg de l’Estat espanyol”.

Demana als dirigents que declararan la setmana que ve, que siguin coherents i defensin el mateix projecte polític. Així s’ha dirigit als dirigents del PDeCat i d’ERC com Neus Lloveras, Artur Mas, Marta Rovira, Marta Pascal, i la cupaire Anna Gabriel.

En aquesta compareixença ha estat acompanyada per la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, el seu advocat, Carlos López, i el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Sergi Miquel. També ha rebut la solidaritat de més d’un centenar de simpatitzants de la CUP i dirigents de diferents organitzacions (Joan Tardá d’Esquerra i Miquel Solà del PDeCAT). Durant la sortida de la dirigent, es podien escoltar sonors càntics exigint la llibertat dels presos polítics.

Al Campus de la Universitat Pompeu Fabra s’hi ha celebrat un acte de suport a la exparlamentaria amb més de 300 estudiants i l’assistència de diverses organitzacions.
temes relacionats

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)   /    Justícia   /    Tribunal Suprem   /    Independència de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Catalunya

Comentaris

Comentar