×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Davant el creixement de l’extrema dreta: Per un moviment de dones anticapitalista, antiracista i combatiu!

La irrupció electoral de Vox a Andalusia ha encès les alarmes del moviment de dones, del moviment anti-racista i les organitzacions que lluiten pels drets dels immigrants, treballadores i treballadors.

Pan y Rosas Estado español

diumenge 6 de gener de 2019
Facebook Twitter

La irrupció electoral de Vox a Andalusia ha encès les alarmes del moviment de dones, del moviment anti-racista i les organitzacions que lluiten pels drets dels immigrants, treballadores i treballadors.

Vox condiciona el seu suport a la coalició de la dreta PP-Ciudadanos que explícitament treguin qualsevol tipus de suport i finançament a la Llei de Violència de gènere. El discurs "anti-gènere" que ja havia inaugurat el PP de Pablo Casado, és radicalitzat ara pel partit d’Abascal.

Vox proposa un programa de mesures reaccionàries, racistes, misògines, LGTBIfòbiques, espanyolistes i repressives. Volen expulsar massivament als immigrants, reforçar la xenofòbia institucional, reprimir encara més al poble català, derogar la Llei Integral de Violència de Gènere, prohibir el dret a l’avortament en qualsevol supòsit, promoure formes de família tradicionals i perseguir judicialment a les dones que facin denúncies sobre violència de gènere. Un programa "anti-drets" patriarcal, racista i capitalista per liquidar conquestes socials de milions de persones. PP i Ciudadanos ja s’alineen amb Vox esperant formar un nou bloc conservador per al proper període.

Però davant aquesta nova amenaça contra els nostres drets, cal evitar caure en el parany de triar entre el "mal pitjor" i el "mal menor", com proposa Podemos. El govern "progressista" del PSOE diu defensar els drets de les dones, però manté els acords amb l’Església, a la qual finança amb diners públics, mentre que no hi ha finançament suficient per a un pla profund contra la violència masclista o implementar educació sexual integral en l’educació pública. És el govern que defensa a la banca, mentre milers de dones segueixen sent desnonades de les seves cases per no poder pagar el lloguer. No podem tancar els ulls davant el fet que amb el govern del PSOE segueixen funcionant els CIE (veritables presons per a immigrants), se segueixen fent "devolucions en calent" a les fronteres i les policies municipals persegueixen als manters en ciutats dels "ajuntaments del canvi "com Madrid i Barcelona. Per això, no són alternativa per enfrontar a l’extrema dreta i la dreta.

Avui més que mai és necessari aprofundir la mobilització del moviment de dones al costat de tots els oprimits i explotats. Tenim la força per defensar els nostres drets i per anar a per més. Ja ho vam mostrar en les grans marxes contra Gallardón, en la gran vaga del 8M, en les manifestacions massives contra la justícia patriarcal i en la lluita de les treballadores com Las Kellys, les espartanes de Coca Cola i les temporeres de la maduixa de Huelva. Siguem milers als carrers per deixar clar que "No passaran" per sobre els nostres drets i que "Si toquen a una, ens organitzem milers!".

El seu programa i el nostre

Vox proposa derogar la Llei Integral de Violència de gènere (LIVG) votada al 2004. Aquesta Llei, tot i que la considerem insuficient, va reconèixer per primera vegada la violència contra les dones pel fet de ser dones i va establir una sèrie de mesures de prevenció i assistència -encara que la realitat és que la majoria no s’implementen per falta de finançament-. També és cert que aquesta Llei té el greu problema que només considera "violència de gènere" aquelles agressions ocorregudes en el si de la parella o les exparelles, deixant per fora multiplicitat de casos i a més imposa a les dones la judicialització i la denúncia penal per a ser considerades com a "víctimes", en una lògica que apunta al punitivisme estatal. Però des de Vox volen revertir completament allò conquistat i proposen reemplaçar aquesta Llei per una de "Violència intrafamiliar", eliminant la causal de gènere, pretenent així convertir les agressions contra les dones en un "assumpte privat", el que significaria un greu retrocés en els drets de les dones.

Nosaltres diem: Ampliació de la Llei integral de la violència de gènere al reconeixement d’altres casos de violència contra les dones: violència laboral, violència institucional, violència policial i violència sexual.

Més cases d’acollida per a les dones i els seus fills i filles víctimes de violència, garantides per l’Estat i sota l’autogestió de les organitzacions de dones i les treballadores, amb assistència professional i sense presència policial i judicial. Per garantir el dret a l’habitatge, expropiació dels pisos buits en mans dels bancs.

Reducció de la jornada laboral sense reduir el salari, acabar amb la precarització laboral i la bretxa de gènere. Només així és possible començar a conciliar el treball i la vida personal i familiar.

Vox proposa eliminar el matrimoni igualitari, suprimir de la sanitat pública el dret a l’avortament i el canvi de sexe.

Nosaltres diem: Separació efectiva de l’Església i l’Estat. La fi del Concordat i de la subvenció a l’educació religiosa. Educació sexual integral en tots els nivells de l’educació, sense intromissió de l’Església ni d’empreses privades.

Dret a l’avortament legal, segur i gratuït per a totes les dones i cossos gestants, independentment de la seva procedència i edat. Ni una morta més per avortaments clandestins!

Despatologització de la transsexualitat. Exigim que es respecti la identitat de les persones trans en col·legis, instituts, universitats i centres de treball. Que tots els tractaments i operacions siguin coberts per la Seguretat Social i que no estiguin subjectes a tràmits burocràtics i estigmatitzadors, com ho és la imposició d’acceptar la transsexualitat com una malaltia per poder accedir als tractaments.

Vox proposa tancar les fronteres, tancar mesquites, suspendre l’espai Schengen i "aixecar un mur infranquejable a Ceuta i Melilla".

Nosaltres diem: Cap ésser humà és il·legal! ’Papers per a totes i per a tots! Llibertat de trànsit i de moviment sense restriccions! Anul·lació de la Llei d’estrangeria i tancament dels CIE. Accés universal i igualitari a la Sanitat Pública i a tots els serveis socials amb independència de la situació legal de cada persona, amb atenció especial de les dones immigrants víctimes de violència masclista.

Davant el creixement d’aquesta extrema dreta reaccionària, el moviment de dones té un enorme desafiament: desplegar la nostra força als carrers, aprofundir la mobilització i enfortir les aliances amb el moviment anti-racista, els col·lectius d’immigrants, la classe obrera, el moviment estudiantil, les pensionistes i els moviments socials per l’habitatge. Només així podrem fer front a aquests monstres de l’extrema dreta que es nodreixen del fang deixat per les polítiques neoliberals dels polítics del PP-Ciudadanos i el PSOE. Des d’avui i cap a la vaga de dones del proper 8M, siguem una marea imparable de dones contra l’extrema dreta, contra el patriarcat, el racisme i el capitalisme!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim