×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Davant el coronavirus, exigim la llibertat immediata de les persones internes en els CIE”

Davant la crisi del coronavirus, la Plataforma pel tancament dels CIE i nombroses organitzacions estan exigint la posada en llibertat immediata de totes les persones tancades en els Centres d'Internament per a Estrangers, així com el seu tancament definitiu.

divendres 13 de març de 2020
Facebook Twitter

La Plataforma assenyala que cal anul·lar de manera immediata totes les deportacions, que a més serien avui una greu irresponsabilitat per a la salut pública global.

"Més de trenta països han adoptat restriccions a l’ingrés de persones provinents de l’Estat espanyol, per la qual cosa les expulsions no poden realitzar-se. En tot cas, seria una greu irresponsabilitat política, en un context de descontrol del virus a nivell mundial, que l’Estat espanyol, un dels cinc països amb més persones infectades, les portés endavant".

I atès que les deportacions s’han d’anul·lar de forma obligada, no hi ha a dia d’avui argument jurídic per a mantenir tancades a persones que se suposa que ho estan de manera cautelar, per a la seva posterior deportació. Així ho expliquen en el seu comunicat: "Per tant, com la funció dels CIE en la retenció cautelar de les persones en situació irregular a efectes d’estar localitzades per a la seva expulsió. Si aquesta no pot realitzar-se, és improcedent mantenir a homes i dones privades de llibertat".

“Exigim l’alliberament de les persones internes i el tancament immediat dels CIE per a poder garantir una efectiva protecció de la salut de totes les persones. Les característiques de l’internament impossibiliten que es pugui evitar tant el contagi com l’expansió del virus. Volem recordar que l’internament en CIE és una mesura cautelar discrecional proposta per l’administració i autoritzada per la justícia i és per això que considerem que és necessari que el dret a la salut s’anteposi als objectius del sistema de deportació. Més enllà de la reivindicació que aquesta plataforma realitza amb un caràcter general, entenem que en aquest moment és absolutament greu mantenir la situació de privació de llibertat en aquest context d’emergència sanitària, no prioritzant la salut de les persones internes i la salut pública".

Mentre es continua lluitant pel tancament definitiu dels CIE, aquestes presons per a estrangers basades en la xenofòbia i el racisme, la plataforma exigeix una mesura d’emergència a l’altura de la crisi actual: llibertat immediata per a tots els interns en els CIE!


Facebook Twitter
Els Mossos d'Esquadra detenen Clara Ponsatí

Els Mossos d’Esquadra detenen Clara Ponsatí

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”