×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Davant el coronavirus, exigim la llibertat immediata de les persones internes en els CIE”

Davant la crisi del coronavirus, la Plataforma pel tancament dels CIE i nombroses organitzacions estan exigint la posada en llibertat immediata de totes les persones tancades en els Centres d'Internament per a Estrangers, així com el seu tancament definitiu.

divendres 13 de març de 2020
Facebook Twitter

La Plataforma assenyala que cal anul·lar de manera immediata totes les deportacions, que a més serien avui una greu irresponsabilitat per a la salut pública global.

"Més de trenta països han adoptat restriccions a l’ingrés de persones provinents de l’Estat espanyol, per la qual cosa les expulsions no poden realitzar-se. En tot cas, seria una greu irresponsabilitat política, en un context de descontrol del virus a nivell mundial, que l’Estat espanyol, un dels cinc països amb més persones infectades, les portés endavant".

I atès que les deportacions s’han d’anul·lar de forma obligada, no hi ha a dia d’avui argument jurídic per a mantenir tancades a persones que se suposa que ho estan de manera cautelar, per a la seva posterior deportació. Així ho expliquen en el seu comunicat: "Per tant, com la funció dels CIE en la retenció cautelar de les persones en situació irregular a efectes d’estar localitzades per a la seva expulsió. Si aquesta no pot realitzar-se, és improcedent mantenir a homes i dones privades de llibertat".

“Exigim l’alliberament de les persones internes i el tancament immediat dels CIE per a poder garantir una efectiva protecció de la salut de totes les persones. Les característiques de l’internament impossibiliten que es pugui evitar tant el contagi com l’expansió del virus. Volem recordar que l’internament en CIE és una mesura cautelar discrecional proposta per l’administració i autoritzada per la justícia i és per això que considerem que és necessari que el dret a la salut s’anteposi als objectius del sistema de deportació. Més enllà de la reivindicació que aquesta plataforma realitza amb un caràcter general, entenem que en aquest moment és absolutament greu mantenir la situació de privació de llibertat en aquest context d’emergència sanitària, no prioritzant la salut de les persones internes i la salut pública".

Mentre es continua lluitant pel tancament definitiu dels CIE, aquestes presons per a estrangers basades en la xenofòbia i el racisme, la plataforma exigeix una mesura d’emergència a l’altura de la crisi actual: llibertat immediata per a tots els interns en els CIE!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea