×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Dani: 1 any a la presó per participar en una concentració contra la sentència del procés

Es compleix una any de la detenció i entrada a la presó preventiva de Daniel Gallardo un jove que va ser detingut mentre participava en una de les protestes contra la sentència del procés a Madrid. La Fiscalia li demana 6 anys de presó.

Clara Mallo

dissabte 17 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

El 14 d’octubre de l’any passat es va fer pública la sentència del procés que condemnava a penes de presó d’entre 9 i 13 anys als dirigents sobiranistes. Una sentència exemplaritzant perquè el poble català deixés de lluitar, però que lluny d’acovardir, hi van anar centenars de milers els que aquests dies a Catalunya van omplir els carrers en protesta a la sentència. També es va deslligar la solidaritat fora de Catalunya i es van donar diferents convocatòries en rebuig a la sentència i suport al poble català en diferents punts de l’Estat. A Madrid va haver-hi diverses convocatòries en les quals van participar diversos milers de madrilenys.

El 16 d’octubre, va tenir lloc una d’aquestes concentracions a la Porta del Sol de Madrid en la qual va participar Dani. Aquesta concentració va ser reprimida. La policia va carregar contra els manifestants en un intent de coartar qualsevol iniciativa de solidaritat amb el poble català que en aquests moments vivia una forta repressió per part de l’Estat. La forta repressió deslligada per la policia va acabar amb molts cops i quatre manifestants detinguts.

Dani va intentar ajudar a una amiga que estava sent brutalment agredida per la policia i va ser detingut. Des d’aquest moment es troba a la presó preventiva en la presó d’Alcalá Meco a l’espera d’un judici que segueix sense data i la Fiscalia li demana per a ell 6 anys de presó.

Dani va ser detingut per intentar ajudar a la seva amiga i per manifestar el seu suport al moviment democràtic català. Un intent per part de l’Estat de “donar exemple” a aquells que vulguin mostrar la seva solidaritat i es posicionin a favor del dret a decidir dels pobles de l’Estat fora de Catalunya. Dani és víctima de la campanya repressiva empresa pel govern de Pedro Sánchez, amb el Ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska al capdavant, contra el moviment democràtic català i contra tota expressió de solidaritat que sorgís en la resta de l’Estat.

Des que es va iniciar el procés hi ha gairebé 3000 persones processades. La majoria són catalans que van barallar pel dret a decidir sobre el seu propi territori però també alguns com Dani que van voler manifestar la seva opinió i solidaritat amb el moviment democràtic català.

Dani és un jove gadità de 22 anys que en el moment de la seva detenció residia en el municipi madrileny de Getafe. Dani és un dels molts joves que davant les elevades taxes universitàries i la impossibilitat de compatibilitzar estudis i treball, van haver de deixar els seus estudis, en el seu cas Filologia Hispànica. Un jove que va ser detingut per ajudar a una amiga per expressar la seva opinió. Dani és l’exemple de com el Govern de PSOE-UP volen una joventut que no pensi i que no es manifesti.


Facebook Twitter

Clara Mallo

Nació en Zaragoza en 1989. Historiadora del Arte y Máster en Cultura Contemporánea: Literatura, Instituciones Artísticas y Comunicación Cultural por la Universidad Complutense de Madrid. Escribe sobre cultura y sociedad en Izquierda Diario.

Madrid | @ClaraMallo

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"