×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Crònica del tercer dia de vaga en Cotronic- Telefònica de Barcelona

Avui, 18 de juliol de 2018, s'ha iniciat a les 10.00 del matí la tercera jornada de vaga a Cotronic Barcelona, que s'ha perllongat fins a les 12.00 del matí.

Comité de Huelga Cotronic

dijous 19 de juliol de 2018
Facebook Twitter

Els treballadors havien estat convocats, com el dia anterior, a les 10 h a les portes de la botiga de TELEFÓNICA-MOVISTAR, situada en l’avinguda Porta de l’Àngel amb carrer Fontanella, el famós MOBILE WORLD CENTRE, ara anomenat MOVISTAR CENTRE.

En arribar els primers vaguistes curiosament s’han trobat el MOVISTAR CENTRE obert per la seva porta principal, al contrari del succeït ahir. Sembla que en tant sols 24 h que han passat, la "por" que deien que ens tenien als treballadors precaris de COTRONIC, SUBCONTRACTA DE MOVISTAR, ha desaparegut. Potser és que han entès que solament defensem els nostres drets, o simplement és que com ahir els va sortir malament l’estratègia de transmetre que els "treballadors som perillosos i els fem por" per trencar la concentració, han optat per rectificar.

A pesar que MOVISTAR ha optat per obrir la seva porta principal encara que tingués a tots els vaguistes a pocs metres fent ressò de les vergonyes de la multinacional a totes les persones que passaven per allí, inclòs estrangers que estan de vacances, han estat molt, molt poques les persones que han optat per entrar en la botiga. Quan sortien d’aquesta, els vaguistes irònicament els aconsellaven que es miressin les butxaques per si els faltava la cartera o qualsevol altra cosa perquè MOVISTAR esclavitza i precaritza als seus treballadors i "no són de fiar".

Encara que la botiga ha obert des de primera hora, els vaguistes hem muntat un piquet informatiu repartint octavetes perquè els pocs clients que obstaculitzen en la botiga, sabessin com les hi gasta MOVISTAR amb els seus treballadors.

Avui hem de recalcar que la concentració ha estat amenitzada per un vaguista que s’ha convertit en un veritable "speaker", i ha explicat a tota la ciutadania d’una forma jocosa i entretinguda però no menys preocupant, la precarització a la qual estem sotmesos.

Com no podia ser d’una altra manera, després de desplegar una segona pancarta de suport als vaguistes per part de la plataforma CICLE (col·lectiu "NO MÉS PRECARIETAT"), MOVISTAR novament s’ha queixat a mossos d’esquadra que estàvem bloquejant la botiga, cosa que era incerta, i novament el seu intent de trencar la concentració ha quedat en res.

Els vaguistes agraïm enormement tot el suport rebut pel col·lectiu CICLE i per totes les persones que s’han acostat a sumar-se a la concentració. Així mateix, agraïm també tots els comunicats públics que ens estan arribant de solidaritat, especialment el que han realitzat els companys d’AMAZON, que ahir van ser copejats per les forces i cossos de seguretat de l’estat.

Cap a les 11.00 del matí els vaguistes hem tornat a penjar el ninot que representa tots els accidents laborals que estem sofrint per culpa que MOVISTAR i les seves fidels empreses col·laboradores a causa dels incompliments de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals que incompleixen constantment.

També al voltant d’aquesta hora hem rebut les fotos dels companys vaguistes de Cotronic de la zona Vic/Berga que es mantenen fortes en la lluita.

Sense més, la vaga ha acabat a les 12 h, emplaçant als vaguistes fins a l’endemà.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones