×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Crònica del tercer dia de vaga en Cotronic- Telefònica de Barcelona

Avui, 18 de juliol de 2018, s'ha iniciat a les 10.00 del matí la tercera jornada de vaga a Cotronic Barcelona, que s'ha perllongat fins a les 12.00 del matí.

Comité de Huelga Cotronic

dijous 19 de juliol de 2018
Facebook Twitter

Els treballadors havien estat convocats, com el dia anterior, a les 10 h a les portes de la botiga de TELEFÓNICA-MOVISTAR, situada en l’avinguda Porta de l’Àngel amb carrer Fontanella, el famós MOBILE WORLD CENTRE, ara anomenat MOVISTAR CENTRE.

En arribar els primers vaguistes curiosament s’han trobat el MOVISTAR CENTRE obert per la seva porta principal, al contrari del succeït ahir. Sembla que en tant sols 24 h que han passat, la "por" que deien que ens tenien als treballadors precaris de COTRONIC, SUBCONTRACTA DE MOVISTAR, ha desaparegut. Potser és que han entès que solament defensem els nostres drets, o simplement és que com ahir els va sortir malament l’estratègia de transmetre que els "treballadors som perillosos i els fem por" per trencar la concentració, han optat per rectificar.

A pesar que MOVISTAR ha optat per obrir la seva porta principal encara que tingués a tots els vaguistes a pocs metres fent ressò de les vergonyes de la multinacional a totes les persones que passaven per allí, inclòs estrangers que estan de vacances, han estat molt, molt poques les persones que han optat per entrar en la botiga. Quan sortien d’aquesta, els vaguistes irònicament els aconsellaven que es miressin les butxaques per si els faltava la cartera o qualsevol altra cosa perquè MOVISTAR esclavitza i precaritza als seus treballadors i "no són de fiar".

Encara que la botiga ha obert des de primera hora, els vaguistes hem muntat un piquet informatiu repartint octavetes perquè els pocs clients que obstaculitzen en la botiga, sabessin com les hi gasta MOVISTAR amb els seus treballadors.

Avui hem de recalcar que la concentració ha estat amenitzada per un vaguista que s’ha convertit en un veritable "speaker", i ha explicat a tota la ciutadania d’una forma jocosa i entretinguda però no menys preocupant, la precarització a la qual estem sotmesos.

Com no podia ser d’una altra manera, després de desplegar una segona pancarta de suport als vaguistes per part de la plataforma CICLE (col·lectiu "NO MÉS PRECARIETAT"), MOVISTAR novament s’ha queixat a mossos d’esquadra que estàvem bloquejant la botiga, cosa que era incerta, i novament el seu intent de trencar la concentració ha quedat en res.

Els vaguistes agraïm enormement tot el suport rebut pel col·lectiu CICLE i per totes les persones que s’han acostat a sumar-se a la concentració. Així mateix, agraïm també tots els comunicats públics que ens estan arribant de solidaritat, especialment el que han realitzat els companys d’AMAZON, que ahir van ser copejats per les forces i cossos de seguretat de l’estat.

Cap a les 11.00 del matí els vaguistes hem tornat a penjar el ninot que representa tots els accidents laborals que estem sofrint per culpa que MOVISTAR i les seves fidels empreses col·laboradores a causa dels incompliments de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals que incompleixen constantment.

També al voltant d’aquesta hora hem rebut les fotos dels companys vaguistes de Cotronic de la zona Vic/Berga que es mantenen fortes en la lluita.

Sense més, la vaga ha acabat a les 12 h, emplaçant als vaguistes fins a l’endemà.


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel