×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Crònica del segon dia de vaga de Cotronic-Telefónica de Barcelona

El dimarts 17 de juliol de 2018, s'iniciava a les 10:00 hores del matí la segona jornada de vaga de Cotronic Barcelona, que es va perllongar fins a les 12:00 del matí.

Comité de Huelga Cotronic

dimecres 18 de juliol de 2018
Facebook Twitter

Fotos: Izquierdadiario.es/Cynthia Lub

Els treballadors havien estat convocats a les 10h a les portes de la botiga de TELEFÓNICA MOVISTAR, situada en l’avinguda Porta de l’Àngel amb carrer Fontanella, el famós MOBILE WORLD CENTRI, ara anomenat MOVISTAR CENTRE.

En arribar els primers vaguistes, passats quinze minuts de les 10h, la tenda
de TELEFÓNICA-MOVISTAR no havia estat oberta per la porta principal, fet que va estranyar als vaguistes. Tenia col·locat un cartell per la part de dins on desviaven als clients cap a la porta petita i secundària amb entrada pel carrer Fontanella.

Aquest fet i sobretot, en veure que la tenda no obriria per la porta principal
(desconeixem les raons), va fer que sobre les 10:30h els vaguistes decidíssim col·locar la pancarta de punta a punta de la mateixa porta, pensant que no obririen per aquest costat en haver penjat un cartell que desviava els clients.

La participació en el segon dia de vaga va ser novament del 100% dels treballadors d’Instal·lació i Manteniment de COTRONIC convocats.

Cap a les 11h, els vaguistes van simular amb un ninot i de fons la música d’una marxa fúnebre, l’enorme quantitat d’accidents que s’estan produint en tot el sector, per treballs en altura, al llarg de totes les províncies espanyoles. Estem caient com a mosques!

I denunciar d’aquesta manera els incompliments per part de TELEFÓNICA-MOVISTAR i de totes les seves fidels empreses col·laboradores, com COTRONIC (GRUP SIELTE) en matèria de PRL.

Igual que va passar durant el dimarts, enmig de la concentració s’han rebut les fotos dels companys de Cotronic de Vic/Berga que estan secundant la vaga, però que per motius de distància no han pogut acostar-se a la concentració. Novament s’ha rebut com un alè de positividad entre els treballadors de Barcelona.

La situació més tibant de la concentració s’ha produït quan TELEFÓNICA-MOVISTAR s’“ha queixat” als mossos d’esquadra que no podien obrir la porta principal perquè tenien “por”. Fet que ha sorprès als vaguistes, doncs des de primera hora, MOVISTAR havia posat un cartell desviant als seus clients cap a la porta lateral, tot i que encara ni tan sols els treballadors havien arribat a la concentració.

Al moment que els mossos han comunicat aquest malestar per part de TELEFÓNICA MOVISTAR als vaguistes, s’ha retirat immediatament la pancarta perquè poguessin obrir les portes. Recordem que som treballadors que estem defensant els nostres drets laborals, no som delinqüents ni moltíssim menys nostra intenció és produir por a la gent, faltaria més.

Cal recalcar que hem entès la denúncia per part de MOVISTAR com una vil estratègia per intentar fer bullir l’ambient, fet que no han aconseguit.

Durant el transcurs de la concentració, com no podia ser d’una altra manera, ens vam solidaritzar amb els treballadors d’AMAZON, que van iniciar la vaga a l’hora que nosaltres i que també estan precaritzats. Tota la nostra força companys! Es va poder escoltar crits de “Boicot Amazon” mentre no s’aconsegueixi un acord digne.

A les 12h exactes es va desconvocar la concentració i els vaguistes van tornar al treball.

És important recalcar que ahir, després de la vaga, el comitè es va posar en contacte amb la Sub-directora general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, sol·licitant-li que es posi en contacte amb la direcció de COTRONIC (GRUP SIELTE) i intenti intervenir amb l’empresa per negociar amb el comitè de vaga, amb una proposta diferent, atractiva i REAL que pugui ser acceptada pels treballadors, sota un marc que garanteixi la bona fe negociadora, amb la finalitat d’acabar el més aviat possible aquest conflicte que no beneficia a ningú.

Així mateix, no podem oblidar-nos que avui han comunicat al comitè d’empresa de Liteyca que l’empresa va acomiadarà a 6 companys, tres d’oficina, dues de magatzem i 1 capatàs. El més vergonyós és que quatre dels acomiadats provenen de l’anterior EFF, empresa que acaba de ser subrogada per Liteyca el passat 1 de juliol de 2018, sota l’empara de TELEFÓNICA-MOVISTAR, qui sempre presumeix d’estar arreglant la situació, encara que els seus fet diuen el contrari.

Els vaguistes de COTRONIC agraïm als comitès de Elecnor i Liteyca que hagin realitzat comunicats de suport cap a nosaltres i a més, davant la gravetat de la situació, hagin convocat als seus treballadors per als propers dies 23, 24 i 25 de juliol de 19h a 21h hores en la tenda de TELEFÓNICA-MOVISTAR, que és qui ens precaritza a tots, per manifestar-se.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones