×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Creixen les protestes a la Xina contra els confinaments que imposa el Govern

Les mesures que ve imposant el Govern de Xi Jinping davant els brots de COVID-19 han portat a la saturació a centenars de milers de treballadors que queden confinats en els seus llocs de treball i a la població en general.

Redacció internacional

dilluns 28 de novembre de 2022
Facebook Twitter

Centenars de persones van sortir durant la nit del dissabte als carrers del centre de Pequín protestant contra la política oficial de "COVID zero". La capital del país es va unir així a l’ona de vagues i mobilitzacions que es venen produint en els últims dies en diferents ciutats i pols industrials.

Imatges difoses en les xarxes socials van mostrar a centenars de persones marxant per una avinguda clau, seu de moltes ambaixades estrangeres i pròxima al centre financer de la ciutat, mentre criden consignes com "no més confinaments".

La marxa es va originar en el populós districte de Chaoyang després d’una concentració en homenatge als morts de l’incendi de Urumqi, capital de la província de Xinjiang, després de la qual van començar caminar pels carrers limítrofs i cridant “baixeu!” als veïns que treien el cap per les finestres. Molts dels manifestants mostraven papers en blanc.

Es tracta de la primera protesta nombrosa que es registra als carrers de la capital xinesa, i havia estat precedida el mateix dissabte per una multitudinària protesta en la universitat de Tsinghua, també a Pequín, un dels centres d’alts estudis més important del país i bressol del president xinès Xi Jinping i altres destacades figures de la història recent del gegant asiàtic.

La reaccionària política del Govern de Xi, basada en el lema de "COVID zero", no sols manté milions de persones confinades davant el menor brot del virus, sinó que obliga als treballadors dels grans centres industrials a complir el tancament en els seus propis llocs de treball. Amb l’objectiu de no "frenar la producció" el Partit Comunista Xinès sembla haver trobat la revolucionària mesura per a donar resposta a les dues qüestions, a costa de convertir als treballadors en esclaus i a les fàbriques en centres de detenció temporals.

La indignació de centenars de milers d’obrers ja es ve expressant en diferents vagues, amb la de Foxconn com la més visible, on els vaguistes van obtenir un rotund triomf.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”