×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Coronavirus: que no ens expropiïn la solidaritat!

Com succeeix davant totes les catàstrofes naturals o les tragèdies ocasionades per altres causes, el poble treballador troba alleujament per al seu dolor i ajuda per a resoldre el dia a dia en la solidaritat dels seus parells.

Andrea D'Atri

divendres 13 de març de 2020
Facebook Twitter

Espontàniament, la veloç propagació del coronavirus, ha generat respostes solidàries exemplars a l’Estat espanyol, com segurament ocorre en altres llocs del món. Joves estudiants universitàries que, enfront del tancament dels centres educatius, s’ofereixen a cuidar gratuïtament a les filles i fills de les famílies assalariades que no poden assumir l’opció del tele-treball.

Veïnes i veïns que realitzen les compres de les persones ancianes que viuen soles. Treballadores i treballadors de la salut que, malgrat els torns d’aquests dies agitats, dispensen consells i atenen per telèfon els requeriments d’amistats i familiars que apel·len al seu coneixement.

En tots els moments "no programats" de la Història, el poble treballador i especialment les seves dones, reaccionen d’aquesta manera, deixant de costat els compromisos personals i l’individualisme que permea, quotidianament, les relacions socials contemporànies.

Explica’ns com t’està afectant la crisi del coronavirus a la teva feina i en el teu dia a dia

Aprofitant la solidaritat popular per a no tocar els guanys capitalistes

Però mentre aquest comportament altruista no genera més que empatia i admiració de part de la comunitat, els governs i empresaris es recolzen en ells, cínicament, per a utilitzar-lo en el seu propi benefici.

Quina indignació genera que ens parlin de la responsabilitat individual per a evitar els contagis els mateixos que permeten que milions de persones es continuïn amuntegant en els transports públics per a anar a les fàbriques, empreses i grans comerços que continuen funcionant!

Les netejadores contra el coronavirus

Quina indignació ens provoca que els capitalistes reclamin fons "solidaris" a l’Estat per a fer front a les prestacions per a les treballadores i treballadors que han de quedar-se cuidant als seus fills, amb la condició de no desemborsar ni un cèntim dels seus milionaris guanys obtinguts a costa de la nostra explotació fins fa a penes uns dies!

Quina indignació ens dóna que felicitin, hipòcritament, als "heroics" treballadors del sistema sanitari, als qui condemnen a jornades extenuants, en condicions insalubres i carregant sobre la seva esquena difícil decisions enfront d’hospitals saturats!

Les netejadores contra el coronavirus

Els governs i funcionaris, els directius de les empreses, els organismes internacionals i, també, increïblement, militants polítics de l’esquerra i fins i tot que es diuen anticapitalistes, ens conviden a ser solidaris, responsables i a col·laborar. #YoMeQuedoEnCasa piulen els funcionaris polítics i repliquen artistes i esportistes milionaris. Uns altres, sense tants privilegis i amb intencions solidàries, ens desitgen "ànim" i escampen a les xarxes la mateixa hashtag que sona a una ordre amb sabor amarg per a milions de persones que han d’anar a treballar, a exposar-se al contagi, per als qui no existeixen les opcions.

El poble treballador ho farà sense que li demanin. Estem prou acostumats a fer front a les catàstrofes naturals que el capitalisme transforma en tragèdies i massacres on la majoria de les víctimes les posem nosaltres mateixos.

Esclats de ràbia i vagues espontànies a Itàlia pel coronavirus: “La nostra salut abans que els seus beneficis”

Però mentre actuem com creiem necessari fer-ho pel nostre propi bé i el dels nostres congèneres, exigim que, amb tots els instruments polítics i legals amb els què JA compten les democràcies capitalistes, es posin tots els recursos i els milionaris beneficis empresaris a la disposició de mitigar i resoldre aquesta pandèmia. Perquè les nostres vides valen més que els seus guanys.


Facebook Twitter

Andrea D’Atri

Nació en Buenos Aires en 1967. Se recibió de Lic.en Psicología (UBA) y se especializó en Estudios de la Mujer, dedicándose a la docencia, la investigación y la comunicación. Es dirigente del Partido de los Trabajadores Socialistas (PTS). Con una reconocida militancia en el movimiento de mujeres, en 2003 fundó la agrupación Pan y Rosas de Argentina, que también tiene presencia en Chile, Brasil, México, Bolivia, Uruguay, Perú, Costa Rica, Venezuela, Estado Español, Francia y Alemania. Ha dictado conferencias y seminarios en América Latina y Europa. Es autora de Pan y Rosas. Pertenencia de género y antagonismo de clase en el capitalismo (2004), publicado en Buenos Aires y reeditado en San Pablo, Caracas, México y Roma, y compiladora de Luchadoras. Historias de mujeres que hicieron historia (2006), reeditado en San Pablo, Caracas y Madrid.

Segueix-lo a Twitter and Instagram

@andreadatri

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%