×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Coronavirus: l’Organització Mundial de la Salut declara l’emergència internacional

Davant l'avanç dels contagis a la Xina i una vintena de països l'organisme ha llançat un protocol per a totes les nacions que l'integren. Ja són 7.834 casos confirmats, dels quals 7.736 són a la Xina (gairebé el 99% del total).

divendres 31 de gener de 2020
Facebook Twitter

L’Organització Mundial de la Salut ha declarat aquest dijous l’emergència internacional davant l’augment accelerat de pacients afectats pel coronavirus. ja són més de 8.000 en prop d’una vintena de països, encara que segons ha informat la pròpia OMS el 99% dels casos s’han diagnosticat a la Xina.

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus va convocar a un “comitè d’emergència” de quinze experts, que després d’analitzar la situació (i després de descartar-ho la setmana passada) finalment va declarar aquesta alerta global, amb indicacions generals per a tots els països membres. En les últimes hores han aparegut diversos casos de contagis entre humans en països com Alemanya, el Japó, els Estats Units i Vietnam, en pacients que no havien viatjat a la Xina.

Fins al moment no es registren casos en cap país llatinoamericà, però l’alerta té al seu abast tot el subcontinent.

“La raó principal d’aquesta declaració no es deu al que succeeix a la Xina, sinó al que succeeix en altres països. La nostra major preocupació és la possibilitat que el virus es propagui a països amb sistemes de salut més febles i que no estiguin preparats per a enfrontar-lo”, va dir Ghebreyesus en encapçalar una conferència de premsa a Ginebra, Suïssa, al costat d’integrants del Comitè d’Emergències de l’OMS.

“En les últimes setmanes, hem sigut testimonis de l’aparició d’un patogen prèviament desconegut, que s’ha convertit en un brot sense precedents i que s’ha trobat amb una resposta sense precedents”, agregava el director de l’organisme.

Segons va manifestar el president l’OMS, fins al moment hi ha 7.834 casos confirmats, dels quals 7.736 són a la Xina, que representen gairebé el 99% de tots els casos reportats a tot el món. També hi ha 98 casos en 18 països fora de la Xina, inclosos vuit casos de transmissió de persona a persona en quatre països: Alemanya, el Japó, Vietnam i els Estats Units.

“Fins ara no hem vist cap mort fora de la Xina, per la qual cosa tots hem d’estar agraïts. Encara que aquests números continuen sent relativament petits en comparació amb el nombre de casos a la Xina, tots hem d’actuar junts ara per a limitar una major propagació”, afirmava el titular de l’OMS.

És la sisena vegada que l’organisme declara aquest tipus d’emergència global. Les anteriors van ser davant el brot de grip H1N1 de 2009, els d’ébola a Àfrica Occidental de 2014 i a la República Democràtica del Congo de 2019, el de pòlio en 2014 i el de virus zika en 2016.

Fonts EFE/Télam


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones