Política Estat espanyol

OFENSIVA ANTI-DEMOCRÀTICA

“Cop institucional” al Congrés: suspenen als diputats presos

La Mesa del Congrés suspèn als diputats electes catalans, amb els vots a favor del PSOE, PP i Ciudadanos.

divendres 24 de maig de 2019| edició del dia

La decisió de la Mesa del Congrés és un pas més en el “cop institucional” contra l’independentisme català. Les institucions del Règim del 78 actuen a l’uníson per a impedir que els presos polítics catalans, que han estat electes per la voluntat popular, puguin complir el seu mandat.

El Suprem havia retornat la patata calenta de la suspensió dels diputats electes presos al Congrés i al Senat. Amb l’informe dels lletrats sobre la taula, la suspensió podia efectuar-se d’un moment a un altre.

La suspensió dels presos polítics que havien estat legalment electes com a diputats, significa un avanç en l’esdevenir antidemocràtic del Règim del 78. La Nova Legislatura neix de forma fraudulenta, en el mig de les maniobres del règim per a restringir les llibertats democràtiques elementals, com a part de l’atac al dret del poble català a decidir.

La decisió arriba a pocs dies de les eleccions autonòmiques i municipals del 26M, per la qual cosa el tema està ocupant tota l’atenció dels partits en campanya electoral. Des del PP i Ciudadanos denunciaven una suposada “complicitat” del govern amb els partits independentistes, mentre el PSOE tractava de postergar la resolució fins a la fi de la jornada electoral. Però sempre havia deixat ben clar que la seva decisió era suspendre als diputats presos, en concordança amb la seva defensa del règim i concorde a la seva participació en el bloc del 155 contra el procés.

Unidas Podemos, per part seva, s’ha manifestat en contra de la suspensió en el dia d’avui, però amb arguments funcionals al bloc reaccionari anti-català, dient que necessitaven “més temps” per a estudiar l’informe dels lletrats, sense manifestar oposició al fet mateix de suspendre a presos polítics que han estat electes per voluntat popular, ni sol·licitar la seva llibertat, ni denunciar tota la farsa del judici que s’està desenvolupant.

El més greu és que possiblement la nova aritmètica parlamentària (amb menys diputats) possibilitarà que Pedro Sánchez pugui ser investit amb el suport d’Unidas Podemos, PNB, Compromís, CC i PRC, evitant haver de demanar el suport als partits independentistes. La nova Legislatura "progressista", per tant, neix amb la marca de l’atac als drets elementals del poble català, ja no només a decidir la seva autodeterminació, sinó fins i tot a triar als seus propis representants dins d’aquest mateix règim polític.
temes relacionats

Presos polítics catalans   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Podemos   /    PSOE   /    Catalunya

Comentaris

Comentar