×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Convocades jornades de vaga el 5 i 6 de de febrer contra l’ERE d’Axa Interpartner

Convocades jornades de vaga el 5 i 6 de febrer contra el ERO d'AXA Interpatner UGT i CCOO van prendre la decisió de deixar fora de la negociació de l'ERO als membres de la secció sindical de CGT d'AXA Interpatner, que es compon d'antics membres dels sindicats majoritaris triats pels treballadors.

Alejandro León

dissabte 30 de gener de 2021
Facebook Twitter

Les empreses de telemarketing són un d’aquests llocs foscos on els contractes d’obra i servei són la norma, on no es respecten els convenis col·lectius i on l’explotació dels treballadors està normalitzada. Un petit canvi de les condicions del treball, l’actualització d’algun programa, la disminució de crides rebudes o els canvis dels bots de retenció de crides que disminueixin el rendiment de lxs treballadorxs (segons els estàndards de l’empresa) són totes raons suficients perquè puguin acomiadar-te al·legant ‘causes productives, tècniques i d’organització’.

Amb aquesta excusa, al’empresa AXA Interpatner han anunciat un ERE que afecta 54 treballadorxs dels departaments de la llar i legal, tant de Barcelona com de Madrid. Parlem amb Jesús, secretari de la secció sindical de CGT Interpatner.

Com us ha afectat la pandèmia quant a càrrega de treball i presencialitat?

Els expedients quant a casos d’urgència o lampisteries i electricitat seguien amb activitat, l’empresa va distribuir PCs i portàtils molt ràpid, va poder habilitar el teletreball sense problema per a seguir actius, ja que urgències sempre es donaran.

Quina informació us han donat a lxs treballadorxs des de la pròpia empresa?

L’empresa va comunicar l’ERE el dia 11 de gener al·legant la pèrdua de contractes, que és una constant en el telemarketing a causa de la rotació i les empreses treballen en previsió a això, sobretot les que fan gala de ser la millor companyia. Però no van comunicar més, ja que ho van emplenar del cinisme habitual, per veure’s obligats a prendre "una difícil decisió" com van afegir.

Per què solament tenen representació en la taula de negociacions CCOO i UGT, però no CGT?

Quan es decideix qui compon una taula de negociació en un expedient, pot fer-se de dues maneres, per seccions sindicals o per comitè. Nosaltres membres *tránsfugos de sindicats UGT i CCOO, som els membres actuals de CGT, delegat, secretari i presidenta del comitè electe pels treballadors. Tindríem representació si els membres d’UGT i CCOO haguessin pres la decisió de fer-ho com a comitè i permetre la representació d’almenys un membre, però la decisió presa per la majoria en el comitè va ser fer-lo per seccions sindicals, deixant fos la representació de la secció sindical de CGT, però ara són ells els que parlen d’unió. Nosaltres no els bloquejarem res, però procurarem anar un pas per davant obrint camí.

Com us esteu organitzant lxs treballadorxs contra l’ERE?

De moment hem obert diversos canals de comunicació on hem intentat amb tota la nostra obstinació mantenir-los informats des del primer dia i, en tot moment, intentant amb això també forçar a lluitar als membres de la taula a no cedir a cap acord que comporti acomiadaments de treballadors.

Quines mobilitzacions hi ha convocades fins al moment?

De moment hem convocat diverses jornades d’aturs d’1 hora en diferents torns, durant diverses setmanes, així com dos dies de vaga 24h el 5 i el 6 de febrer, amb concentració a Barcelona al Carrer Tarragona 161 el dia 5.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”