×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Controlades”: tres anys de presó a joves de l’esquerra independentista per manifestar-se

Aquest dilluns 13 de maig ha començat el judici a vuit joves de l'organització juvenil de l'esquerra independentista, ARRAN, els qui han estat identificats durant la jornada de mobilització del Primer de Maig de 2016, a Barcelona.

EsquerraDiari.cat

dimarts 14 de maig de 2019
Facebook Twitter

Un cas conegut pel nom “*Controlades”, en mans del Jutjat d’Instrucció 5 de Barcelona, des d’on s’ha sol·licitat l’obertura d’un judici oral després de tres anys dels supòsits fets, per la magistrada instructora Maria Asunción González Ferrero enfront de l’acusació de la fiscalia sobre la base d’un relat segons el qual els joves van protagonitzar una marxa pel centre de Barcelona deixant al seu pas desperfectes en botigues de roba, bancs o la seu central de Movistar, com pintades o ruptura de vidres.

El procés d’identificació als joves, -els qui en la seva majoria no comptaven amb antecedents-, no ha estat transparent mitjançant documentació oficial. Sinó a través d’informació relacionada pels Mossos d’Esquadra entre imatges i fotografies

La fiscal Sabela Fons Roca ha sentenciat que dins de la multitud hi havia un grup reduït de cinc persones que vestien roba fosca amb caputxes i la cara tapada. No obstant això, enfront del tribunal els Mossos d’Esquadra no han pogut identificar a cap d’aquestes persones. I els joves acusats han estat protagonitzant les manifestacions amb la cara descoberta en tot moment.

Encara així, la fiscal els acusa de coautors de delicte de desordre públic i altres danys que es tradueixen en tres anys de presó i quinze mesos de pena i multa de dotze euros al dia, substituïbles per un dia de privació de llibertat per cadascuna dues quotes diàries impagada. També afronten una possible multa de 9.657 euros a Movistar, que reclama la multinacional pels suposats danys a la seva seu central.

Actualment s’està duent a terme una campanya de solidaritat en les xarxes socials així com diverses concentracions enfront del Jutjat per a denunciar aquest cas com a part d’una altra gran quantitat de muntatges i persecucions policials i judicials que sofreix la joventut i la classe treballadora que s’organitza i surt als carrers a lluitar pels seus drets.

La campanya de solidaritat amb els i les encausades d’ARRAN està convocant especialment concentracions a primera hora del matí els dies 13 i 15 de maig front Palau de Justícia, en el Passeig de Lluís Companys de Barcelona.

Des d’Izquierdadiario.es i Esquerradiari.cat, Pan y Rosas i l’agrupació juvenil Contracorrent, ens solidaritzem amb els joves i les joves d’ARRAN denunciant a les forces repressives i judicials d’aquest Règim del 78 que descarrega totes les seves armes contra la classe treballadora i la joventut anticapitalista que s’organitza.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah