×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contracorrent i Pan y Rosas: contra la crisi, el rearmament imperialista i la destrucció del planeta

Després de les vacances tornen les classes en un context marcat per la inflació, les altes temperatures i les notícies sobre la pujada dels pressupostos militars. El jovent prenem partit a cada centre d’estudi i de treball. Lluitem per una sortida anticapitalista amb independència de classe, feminista, socialista i revolucionària.

Pa i Roses Barcelona

Contracorrent

dijous 15 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Aquest setembre ha començat un nou curs a l’ensenyament català. Com sempre, el jovent sentim a dir que som la generació de vidre quan en realitat som la generació de les crisis. Una pandèmia, l’ascens de l’extrema dreta, la crisi climàtica, una guerra a Europa, l’augment dels pressupostos militars, una nova crisi en forma d’un augment dels preus sense precedent al mig segle i fenòmens climàtics extrems.

Però a la universitat, l’institut i la feina nosaltres ens rebel·lem contra la crisi capitalista, el rearmament imperialista i la destrucció del planeta.

Aquest estiu està entre els més calorosos dels últims 70 anys, s’han cremat més hectàrees de bosc que en els últims quatre anys i, tot i així, els científics plantegen que serà el més fresc de la resta de la nostra vida. A més, només en el primer semestre d’enguany Naturgy, Endesa i Iberdrola van augmentar els seus beneficis un 24%. Sí, aquestes mateixes empreses que estan acabant amb el planeta. Amb la guerra a Ucraïna els governs renuncien als seus insuficients plans de reconversió ecològica discutits en inútils cims climàtics. Aposten per augmentar novament l’ús de combustibles fòssils, s’ha disparat la crema de carbó i inverteixen milers de milions en la indústria armamentista, una de les més contaminants, i portar-nos a nous escenaris de conflicte i guerres.

La inflació a l’Estat espanyol ja és del 10,4% davant d’una pujada del 2,5% dels salaris, la qual cosa significa que som un 8% més pobres. Una situació que ens afecta especialment les joves, les dones i migrants que tenim les feines més precàries sense poder independitzar-nos ni portar una vida digna.

Aquest govern s’autodenomina “progressista” i es presenta com el fre a la dreta i extrema dreta. Però regalen 1.350 milions a les elèctriques, volen duplicar la despesa militar com exigeix l’OTAN, aproven una reforma laboral que aprofundeix la nostra explotació, envien la policia a reprimir la joventut i els treballadors que surten a lluitar com a Cadis, premien la matança de desenes de migrants a Melilla amb 500 milions més perquè la dictadura marroquina vigili frontera… Per la seva banda, ERC i Junts mantenen el seu suport al Congrés cap PSOE-UP com part de la seva tornada a la gestió de l’autonomia per gestionar millor els negocis de la burgesia catalana.

Quan aquells que es diuen de “esquerres” descarreguen la crisi sobre nosaltres, lideren el rearmament imperialista i reivindiquen el control de les fronteres, allò que fan és encoratjar el descontentament perquè creixi l’extrema amiga dels rics.

A la universitat, el barri i la feina: el jovent amb els i les treballadores en lluita!

Ens van dir que la classe treballadora havia desaparegut; no obstant, durant la pandèmia van estar movent el món i ara estan a les grans vagues del Regne Unit i Alemanya.

El govern estarà amb la patronal, però la joventut estarem amb els i les treballadores per un pla d’emergència. Així vam fer costat al professorat en la vaga del curs passat i així donarem suport ara a la vaga dels treballadors de TMB. Obreres i estudiants, unides i endavant!

1. Pujada de salaris amb reajustament automàtic d’acord amb el preu de la vida.
2. Repartiment d’hores de treball per a acabar amb l’atur, sense reducció de salari i amb un sou mínim de 1.500€.
3. Augment del pressupost per a instituts i reducció de ràtios. Universitat i FP totalment gratuïtes finançades amb impostos a la grans fortunes. Devolució de les matrícules i beques-salari per no haver d’estudiar i treballar en condicions precàries.
4. Nacionalització i reconversió ecològica del sector energètic sense indemnització sota control obrer.
5. Detinguem la maquinària de guerra: no a les sancions, l’enviament d’armes i els pressupostos militars del govern “progressista”!

Si comparteixes aquestes idees, lluitem-les juntes. Participa a les assemblees obertes que organitzem a universitats i instituts de tot l’Estat. Contacta’ns a través de les nostres xarxes i vine amb nosaltres a les mobilitzacions de la Vaga Climàtica del 23-S, on continuarem lluitant per acabar amb el capitalisme abans que acabi amb nosaltres.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

Per una joventut anticapitalista, socialista i revolucionària a la universitat!

Creiem que el desig per viure millor i treballar menys, de créixer en harmonia amb la natura i la passió per desenvolupar un coneixement que doni resposta als veritables problemes són reals. El gran fre és aquest capitalisme basat en la desigualtat i la destrucció del planeta que sosté al racisme i al cisheteropatriarcat, oprimint a les dones, migrants, racialitzades i persones LGTBI+. Generador de crisi, guerres i pandèmies.

L’utòpic no és pensar que pot fer-se la revolució, sinó que es pot reformar el capitalisme. És necessari destruir-lo per complet per posar tots els mitjans generadors de riquesa i coneixement sota control d’aquells i aquelles que ja els fan funcionar cada dia: els i les treballadores. Per decidir de forma planificada, democràticament i des de baix quina i com produïm sense explotació ni opressió.

Contra aquells que volen esborrar i manipular les idees del marxisme en la universitat, nosaltres les recuperem amb les Càtedres Lliures Karl Marx per transformar la realitat dins i fora la universitat. Des de Contracorrent i Pan y Rosas ens proposem construir una joventut anticapitalista, amb independència de classe, feminista, socialista i revolucionària a cada centre d’estudi i de treball. És hora de sortir a lluitar al costat dels treballadors i treballadores contra la crisi, la destrucció del planeta i el rearmament imperialista.


Facebook Twitter

Pa i Roses Barcelona

Segueix-lo a Twitter

@PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones