×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contracorrent amb els amarradors del Port de Barcelona

Des de Contracorrent fem aquest comunicat per a donar tot el nostre suport als amarradors del Port de Barcelona en vaga indefinida aquests dies, convocada en defensa dels seus drets laborals, un augment en la contractació i la millora de la seguretat.

Contracorrent

dimecres 19 de gener de 2022
Facebook Twitter

Foto: @CGTMarPuertoBCN

La situació actual dels amarrafors ved’ençà la fusió entre l’antiga Cemesa i Mooring i que va donar lloc a Amarres de Barcelona.

En aquest sentit el portaveu de CGT Mar i Ports, Dani Català, deia el primer dia de vaga que "en els últims temps la nostra situació és de precarietat. La guerra comercial salvatge entre les dues empreses va rebentar els preus de l’amarratge a Barcelona". La cosa no queda aquí, sinó que des de llavors les empreses esmentades han empitjorat les condicions de les plantilles pel que fa a la "formació, inversió en seguretat, salaris congelats, sense revisions ni pujades de l’IPC".

Els treballadors han hagut d’enfrontar a la Guàrdia Civil amb l’equipament d’antiavalots per a reprimir-los cada dia. A més, des de la plantilla han denunciat uns serveis mínims “totalment abusius” que suposen una vulneració del dret de vaga.

L’exemple dels amarradors torna a demostrar que els capitalistes no deixaran d’intentar avançar sobre els nostres drets i precaritzat-nos. Però sobretot ens recorda que la classe treballadora no només no ha desaparegut, sinó que controla els sectors estratègics de l’economia i que té la capacitat de parar-ho tot, però també de fer-ho funcionar. Davant d’aquesta força, el govern del PSOE i Unides Podem es posiciona, com sempre, del costat de la patronal i ha tornat a reprimir, tal com ja va fer amb la vaga del metall a Cadis.

Des de la joventut de Contracorrent tenim clar que el nostre lloc està al costat de la classe treballadora en lluita per enfrontar la patronal i la repressió del govern en cada ocasió. Perquè els seus drets són els nostres i perquè aquesta unitat també serà clau per a lluitar contra la pròxima reforma laboral que perpetua el futur de precarietat per a la joventut i el conjunt de la nostra classe.

Tota la nostra solidaritat amb els amarradors del Port de Barcelona!


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"