×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contracorrent: "Tombem la Llei Castells. No a la universitat neo-liberal"

Des de Contracorrent ens sumen aquest dijous 16 de desembre a la vaga convocada per la CAI contra la Llei Orgànica del Sistema Universitari promoguda pel ministre Manuel Castells i fem una crida a impulsar assemblees obertes per tombar aquesta llei neo-liberal.

Contracorrent

dimecres 15 de desembre de 2021
Facebook Twitter
Contra la #LleiCastells, organitzem-nos el #16D - YouTube

L’agrupació juvenil Contracorrent ens adherim a la convocatòria de vaga contra la LOSU anunciada per la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitària (CAI) de Catalunya per aquest dijous 16 de desembre.

La Llei Castells suposa un aprofundiment del model neo-liberal actual, augmentant el poder del capital privat dins la universitat i atribueix més competències al Consell Social, òrgan on estan els representants de les grans empreses.

Alhora, la reforma del ministre d’Unidas Podemos aprofundeix la precarietat a la universitat incorporant la “Menció Dual” que permetrà fer gran part del grau treballant per una entitat privada com a mà d’obra barata. A més, la reducció de la temporalitat del professorat al 20% obre la porta a l’acomiadament de treballadors com el professorat associat, el qual constitueix un dels sectors més precaris de la plantilla universitària.

Per altra banda, la Llei Castells manté allò essencial d’un model anti-democràtic on les estudiants no tenen cap poder de decisió real malgrat ser la majoria de la comunitat universitària. La llei assegura així que la casta universitària de catedràtics i rectors, juntament amb les grans empreses, continuïn governant les facultats.

Per últim, la LOSU no dona resposta al problema de l’elitització de l’ensenyament superior, sinó que el perpetua. En aquest sentit, la llei no té en compte problemàtiques que tanquen les portes de la universitat als fills i filles de la classe treballadora com l’escletxa digital, les enormes dificultats per estudiar i treballar al mateix temps, els preus dels lloguers i el transport o el propi sistema educatiu que des de l’inici perjudica a aquells i aquelles amb menys recursos.

Et pot interessar: Per què el proper 16D les facultats catalanes han d’estar buides

Per tot això, des de Contracorrent ens oposem a la LOSU i fem una crida a la resta d’organitzacions i sindicats estudiantils com el SEPC, l’AEP i el Front d’Estudiants per impulsar conjuntament assemblees obertes amb estudiants i personal docent i no docent per a desenvolupar l’autoorganització com a única via per a aconseguir un moviment estudiantil massiu que tombi la Llei Castells.

Aquesta lluita però, no es guanyarà només des de Catalunya, i és per això que animem a les estudiants de tot l’Estat a sumar-se a la jornada de lluita des de les seves universitats.

Una lluita per una universitat pública totalment gratuïta finançada amb impostos a les grans fortunes i els beneficis empresarials; lliure d’ingerència del capital privat, governada per estudiants, personal docent i no docent i per posar el coneixement al servei de donar resposta als problemes de la classe treballadora i els sectors populars.

També pots llegir: 16 de desembre: buidem les aules! Sortim al carrer contra la llei Castells


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones