×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

ContraCorrent es solidaritza amb Arran davant la campanya de criminalització impulsada per Interior

Les declaracions de Miquel Samper contra Arran poden ser el preludi de detencions, muntatges judicials i fins i tot il·legalitzacions, com hem vist en altres casos. Tot el nostre suport als i les militants d'aquesta organització.

Contracorrent

dimarts 2 de març de 2021
Facebook Twitter

Aquest dilluns el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Samper, de JxCat, va posar a la diana a l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran. En una entrevista a la Cadena Ser va culpar als militants d’aquesta organització, així com a altres grups que va classificar com a “comunistes combatius” i “anarquistes”, dels aldarulls de les últimes manifestacions per la llibertat de Pablo Hasél.

Des de Contracorrent volem manifestar la nostra solidaritat amb Arran davant aquesta campanya de criminalització que va posar en marxa ahir Samper contra la seva organització i els seus militants, amb l’aval del govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

El nostre company Pablo Castella va deixar clar ahir mateix en un debat en TeveCat que nosaltres “no condemnem, no ens posarem en el mateix costat que els qui estan criminalitzant a la joventut”. Contracorrent no ens sumem a aquest cor que vol imposar el “consens de la condemna a la violència” al costat dels quals l’exerceixen d’una manera brutal per mitjà de la policia i sostenen una violència estructural contra la joventut i la classe treballadora en forma de precarietat, misèria i negació de drets bàsics com l’habitatge.

Les declaracions de Samper són part d’una campanya gairebé unànime de tot l’arc polític per criminalitzar les protestes juvenils que es vénen produint des de fa avui dues setmanes. Des del primer dia aquestes manifestacions han patit l’agressió dels Mossos d’Esquadra d’ERC i JxCat a Catalunya i la Policia Nacional del PSOE i Unides Podem a la resta de l’Estat.

Càrregues indiscriminades per evitar que les marxes transcorreguessin, trets de foam que van costar un ull a una jove de 19 anys o passadissos per apalizar un a un a manifestants com el que va tenir lloc dijous passat al barri de Gràcia. Aquesta ha estat la resposta dels diferents governs a les mobilitzacions juvenils contra la repressió, la Corona i les perspectives nefastes de futur a les quals condemnen a tota una generació amb les seves polítiques de gestió de la pandèmia i la crisi.

Amb l’ajuda dels grans mitjans de comunicació, els partits del règim català, des de Vox fins als Comuns amb l’alcaldessa Colau al capdavant, van encendre ahir una campanya que prepara el terreny per a nous cops repressius. Assentar la idea que els que ens manifestem som poc menys que terroristes i criminalitzar a organitzacions polítiques sense la menor prova, pot ser l’avantsala, com hem vist en molts altres casos, de detencions, muntatges policials i fins i tot il·legalitzacions.

Així mateix manifestem el nostre rebuig i crítica a les negociacions en curs perquè la CUP presti els seus vots per facilitar una investidura d’un govern d’Aragonés, responsable directe de la repressió i padrí de les pitjors polítiques neoliberals dels últims anys, com la pròpia Llei Aragonés de privatització dels serveis públics. No concebem que una formació que es reivindica anticapitalista pugui secundar, i menys encara integrar-se, un govern dels partits que porten dècades demostrant que governes per a les grans empreses.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria