×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contra el 155 i per la llibertat dels presos polítics. Estudiants a la vaga!

En el context de la vaga general convocada pel dimecres 8 de Novembre, el moviment estudiantil s’hi suma. Publiquem el comunicat de No Passaran i Pan y Rosas.

No Passaran

Pan y Rosas Barcelona

dimarts 7 de novembre de 2017
Facebook Twitter

Edición castellano

L’escalada repressiva de l’Estat espanyol contra el moviment democràtic català i la ja proclamada República catalana no té límits. A la brutalitat policial de l’1 d’octubre, cal sumar-li l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, i ara l’ingrés a la presó de 8 membres del Govern.

L’aplicació del 155 segueix avançant amb força, un cop institucional sense precedents que s’aplica amb el suport del PP, Cs, el PSOE, la Monarquia i la UE. Amb unes eleccions, les del 21 de desembre, imposades per no reconèixer el resultat de l’1-O i que es faran en unes condicions d’excepció contra el moviment independentista.

Contra aquesta ofensiva, el dimecres 8 de Novembre el moviment estudiantil tornarà a mobilitzar-se en defensa de la república catalana, per la llibertat de les preses i presos polítics i contra el 155. Com ja vam viure el passat 3 d’Octubre, aquesta mobilització tindrà lloc com a part d’una convocatòria de vaga general.

Que la joventut, al costat de la classe treballadora, prengui a les seves mans la lluita democràtica del poble català és l’única sortida possible per enfrontar l’escalada repressiva del Govern i els partits del Règim del 78 i afavorir una tornada de l’agenda social que ha estat encaixonada conscientment per part del full de ruta del procés. Que la lluita pels drets democràtics nacionals es lligui amb la lluita per resoldre els grans problemes socials.

Des de l’agrupació estudiantil No Passaran i Pan y Rosas, participarem en aquesta nova jornada de lluita amb el convenciment que és necessari posar en peu un moviment estudiantil independent, de base, horitzontal i radicalment democràtic.

L’objectiu és unir la lluita pel dret a decidir amb la batalla per recuperar les demandes històriques del moviment estudiantil, com és la gratuïtat de l’educació i en contra de les contrareformes que s’han anat imposant en l’última dècada des del Govern central i la Generalitat, com el Pla Bolonya, la LEC, la pujada de taxes del 2012, les Revàlides que encara avui s’apliquen en diferents comunitats autònomes i en diferents graus o el recent 3+2 , que han expulsat a centenars de milers d’estudiants i han anat acompanyades d’un enorme procés de precarització del personal docent.

Tot això no podrem aconseguir-ho de la mà dels rectors i el Govern, sinó posant en peu un moviment estudiantil independent de la casta universitària i els partits responsables de la major ofensiva contra l’educació pública en dècades.

Per a això és fonamental impulsar assemblees en les quals participin el conjunt dels i les estudiants, que aquestes estiguin coordinades amb els Comitès de Defensa de la República als barris i en les quals entre tots i totes discutim amb quines reivindicacions i amb quins mètodes avancem en aquestes mobilitzacions.

Lamentablement el desenvolupament d’un procés d’autorganizació així no és el pla de la plataforma convocant, Universitats per la República. Per aquest motiu, cridem a que el SEPC trenqui amb aquest acord i es posi al capdavant d’impulsar, al costat de les assemblees de facultat i les organitzacions estudiantils d’esquerra un moviment estudiantil independent, de base i que aixequi l’agenda pròpia de la joventut.

Perquè les dones i la joventut som els qui més patim la desocupació i la precarietat, per això mateix necessitem un procés constituent realment lliure i sobirà, en el qual puguem discutir-ho realment tot, també sobre els grans problemes socials i quin tipus de República volem.

Aquest no és el procés constituent de Puigdemont i Junqueras. Sabem que no podrem resoldre les demandes que encara estan pendents ni recuperar els drets que hem perdut en l’última dècada si no és qüestionant els interessos i privilegis dels capitalistes.

Perquè volem posar fi a la l’atur, conquistar una universitat gratuïta i sense ingerència dels bancs, volem una república de la classe treballadora, les dones i la joventut. És a dir, no una República dels capitalistes, sinó una República catalana socialista on puguem resoldre els grans problemes socials que avui copegen a la majoria de la població.

Contra el 155 i la repressió!
Llibertat preses i presos polítics!
Per una universitat pública i gratuïta!
Per un moviment estudiantil realment independent i de base!
Lluitem per una república catalana de la classe treballadora, les dones i la joventut!


Facebook Twitter

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria