×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contra el 155 educatiu. Desobeïm la sentència contra el català!

Contra l’atac de la judicatura espanyola a la immersió lingüística, fem una crida a mobilitzar-nos i desobeir la sentència. Defensem una educació pública en català pels fills i filles de classe treballadora suficientment finançada.

Contracorrent

diumenge 23 de gener
Facebook Twitter

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat per ferma la sentència que obliga a les escoles i instituts catalans a impartir un 25% de les classes en castellà. Des de Contracorrent rebutgem aquest atac contra la immersió lingüística, representatiu de la persecució contínua per part de la judicatura de l’Estat espanyol.

Com a part del moviment estudiantil, ens sumem a la crida a desobeir la sentència que s’ha impulsat des d’organitzacions com el SEPC en defensa de l’escola pública catalana. Així, denunciem que anar contra el català a les aules no només suposa perseguir una part essencial de la nostra cultura, sinó també perjudicar els fills i filles de la classe treballadora que estudiem a la xarxa d’ensenyament públic.
No oblidem que la vehicularitat del català a l’educació va ser una conquesta del moviment obrer a Catalunya durant la Transició contra la iniciativa del model de doble xarxa defensada per la dreta catalanista.

Lluny del relat de la dreta espanyolista, el català està en retrocés i l’hegemonia del castellà a Catalunya segueix acompanyada per la televisió, les plataformes digitals o el cinema, simplement per mencionar alguns espais que contribueixen a la situació. Combinat amb l’infrafinançament dels centres educatius per part de la Generalitat, la immersió lingüística ha sigut totalment parcial i està en retrocés després d’una dècada de retallades.

Des de Contracorrent ens sumem a totes les iniciatives de mobilització i desobediència que s’impulsin des de les organitzacions de la comunitat educativa. Alhora, exigim al Departament d’Educació que no apliqui la sentència; és a dir, que no s’aprovi ni una sola instrucció cap els centres i la Inspecció que obliguin a canviar els projectes lingüístics de centre.

Apostem per una escola totalment pública on el català sigui la llengua vehicular. Per això, defensem un augment del finançament i la contractació de professorat en l’ensenyament públic, greument afectat per les retallades dels últims anys. Una de les partides més insuficients és la que es dedica a les aules d’acollida, les quals representen hores i professionals indispensables per garantir que la immersió no generi noves bretxes contra els alumnes nouvinguts.

És necessari acabar també amb els concerts educatius i desplegar una gran xarxa de centres públics, evitant la segregació dels barris populars que perjudica els fills i filles de la classe treballadora a nivell de llengua i de qualitat educativa.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles