Món obrer

CONCENTRACIONS SANITAT

Concentracions de la #PrimaveraSanitaria en defensa de la sanitat pública

La Plataforma Sanitàries en Lluita convoca des d'avui i cada dimecres conentracions a les portes dels hospitals en defensa del 5% que se'ls va retallar fa una dècada i per millors condicions laborals. Una lluita per la defensa de la Sanitat Pública que a Catalunya cada dia s'aprofundeix més.

dimecres 27 de maig de 2020| edició del dia

Aquest dimecres s’estan produïnt noves concentracions del personal sanitàri als hospitals de Catalunya en defensa del retorn del 5% retallat fa una dècada pel Govern de la Generalitat amb el reial decret 8/2010.

En aquest sentit, des de fa uns dies s’ha creat la plataforma Sanitàries en Lluita en la que fan una crida a mobilitzar-se cada dimecres a les portes d’una quinzena d’hospitals per defensar que se’ls retorni el 5% que se’ls va treure, però també per exigir un increment de tot el material de protecció en condicions enfront la crisi sanitària de la Covid com son EPIs, a més de mascaretes, guants o desinfectants.

Anteriorment, en les últimes setmanes ja es veninen produïnt nombroses concentracions cada dimecres exigint el 5% i per millors condicions laborals i de seguretat i higiene.

Et pot interessar: Revolta sanitària: concentracions als hospitals exigint el 5%

No obstant, la formació de la Plataforma Sanitàries en Lluita és un exemple d’una lluita que s’està convertint cada setmana en una mostra de com fer front i exigir al Govern de la Generalitat que retrocedeixi en les retallades i la privatització de la sanitat, veritables motius del col·lapse sanitari i les milers de morts durant la Covid-19, tal i com explica el Xavi, del comité d’empresa de l’Hospital del Mar:

Retallar la sanitat mata!

Sens dubte, el col·lapse sanitari durant la crisi de la Covid i que ha provocat milers de morts te els seus origens en les retallades i privatitzacions de CiU i el Tripartit durant dècades i fins als nostres dies.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Però si quelcom demostra el lligams del Govern de la Generalitat amb el lobbie sanitari és el fet de que el Govern de Quim Torra pagarà a les privades 48.000 milions d’euros d’acord amb el decret llei 12/2020 amb el qual es decidia que "la intervenció de la sanitat privada" al servei de la crisi sanitària seria pagada amb diners de les arques públiques.

Et pot interessar: 48 milions per a la sanitat privada ¿ho ha fet Torra, Artur Mas o Jordi Pujol?

Davant això, enfront el pagament i la privatització encoberta de la sanitat catalana per part dels diferents governs catalans per enriquir als lobbies i les grans empreses sanitaries i farmacèutiques, la solució per a prioritzar la salut de milions de persones als beneficis capitalistes passa per la intervenció de la sanitat privada sense indemnització econòmica alguna i posar tots els seus recursos sota control de comitès de treballadores i treballadors de la sanitat pública i usuaris. La major garantia d’un ús col·lectiu i democràtic i al servei dels necessitats socials.
temes relacionats

Crisi sanitària   /    Treballadors sanitat   /    Sanitat pública   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Retallades   /    Privatitzacions   /    Societat

Comentaris

Comentar