×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentracions a tot l’Estat pel 25N: “La llei d’estrangeria mata companyes cada dia”

Aquest 25 de novembre s'han realitzat concentracions en centenars de ciutats de tot l'Estat. S'ha apuntat contra les violències masclistes i també contra la violència laboral, la violència racista i la violència policial.

Pan y Rosas Estado español

dimecres 25 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Des de l’agrupació de dones Pan y Rosas hem participat en diferents accions a tot l’Estat. A Madrid, hi ha hagut concentracions en diversos barris i a la Puerta del Sol. Des de Pan y Rosas, hem participat en diverses, especialment en la convocatòria a la plaça de Lavapies, on les consignes antiracistes han tingut també molt protagonisme.

“La Llei d’estrangeria mata companyes cada dia”, s’ha cantat, sota la pluja. I també: “Alerta, alerta, alerta que caminen, dones feministes per Amèrica Llatina, en homenatge a les nostres companyes de tot el continent llatinoamericà, que lluiten per drets elementals com el dret a l’avortament, i contra la violència policial i institucional. També hi ha hagut cantics contra l’acció de la policia a les ciutats espanyoles: “Em cuiden les meves amigues, no la policia”, i “Policia és violència”, s’escoltava a viva veu.

Des d’aquesta concentració, Alejandra, de Pan y Rosas, feia declaracions en el mateix sentit, i qüestionant el rol del govern del PSOE-Podemos: “Aquest 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, estem participant en una de les concentracions que s’han organitzat a Madrid. S’han organitzat diferents accions en els barris i pobles. Nosaltres considerem que és un moment important, per a donar una resposta unificada i conjunta. Una resposta més gran a les violències de gènere que s’han incrementat més en aquesta pandèmia. Fem una crítica, a més, la gestió d’aquesta pandèmia i de les violències de gènere, que aquest govern no ha sabut gestionar-la”.

I assenyalava que també “denunciem la violència domèstica i violència laboral, que ha estat invisibilitzada durant aquesta pandèmia, i sobretot la que afecta les companyes migrants i racializadas, que sofreixen la Llei d’Estrangeria reaccionària, l’obertura de nous CIEs, així com la presència de més policia. I sobretot denunciem la situació de les companyes migrants a Canàries, que arriben a les costes i són internades en camps de refugiats, amuntegats, sense distància de seguretat, i que són “retornades en calenta” al seu país d’origen. Això també és violència.”

A Barcelona i altres 20 municipis catalans, les dones de Pan y Rosas hem participat en la manifestació convocada diumenge passat 22 de novembre. Diverses organitzacions feministes protagonitzaven una cadena feminista, en la convocatòria en la que denunciaven que “la pandèmia de la COVID-19 amb situacions de confinament ha posat en evidència, de manera dràstica, la persistència de les violències masclistes i desgraciadament s’ha fet evident la insuficiència de mesures per part de les polítiques públiques i també una manca de suports socials i comunitaris.”

Aquest dimecres 25 hem estat acompanyat a Las Kellys de Barcelona, perquè la precarietat i l’explotació també és violència contra les dones.

Et pot interessar: 25N: A primera línia contra les múltiples violències del sistema patriarcal i capitalista

I també: 25N: A primera línia contra les violències masclistes


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"