×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentracions a tot l’Estat pel 25N: “La llei d’estrangeria mata companyes cada dia”

Aquest 25 de novembre s'han realitzat concentracions en centenars de ciutats de tot l'Estat. S'ha apuntat contra les violències masclistes i també contra la violència laboral, la violència racista i la violència policial.

Pan y Rosas Estado español

dimecres 25 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Des de l’agrupació de dones Pan y Rosas hem participat en diferents accions a tot l’Estat. A Madrid, hi ha hagut concentracions en diversos barris i a la Puerta del Sol. Des de Pan y Rosas, hem participat en diverses, especialment en la convocatòria a la plaça de Lavapies, on les consignes antiracistes han tingut també molt protagonisme.

“La Llei d’estrangeria mata companyes cada dia”, s’ha cantat, sota la pluja. I també: “Alerta, alerta, alerta que caminen, dones feministes per Amèrica Llatina, en homenatge a les nostres companyes de tot el continent llatinoamericà, que lluiten per drets elementals com el dret a l’avortament, i contra la violència policial i institucional. També hi ha hagut cantics contra l’acció de la policia a les ciutats espanyoles: “Em cuiden les meves amigues, no la policia”, i “Policia és violència”, s’escoltava a viva veu.

Des d’aquesta concentració, Alejandra, de Pan y Rosas, feia declaracions en el mateix sentit, i qüestionant el rol del govern del PSOE-Podemos: “Aquest 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, estem participant en una de les concentracions que s’han organitzat a Madrid. S’han organitzat diferents accions en els barris i pobles. Nosaltres considerem que és un moment important, per a donar una resposta unificada i conjunta. Una resposta més gran a les violències de gènere que s’han incrementat més en aquesta pandèmia. Fem una crítica, a més, la gestió d’aquesta pandèmia i de les violències de gènere, que aquest govern no ha sabut gestionar-la”.

I assenyalava que també “denunciem la violència domèstica i violència laboral, que ha estat invisibilitzada durant aquesta pandèmia, i sobretot la que afecta les companyes migrants i racializadas, que sofreixen la Llei d’Estrangeria reaccionària, l’obertura de nous CIEs, així com la presència de més policia. I sobretot denunciem la situació de les companyes migrants a Canàries, que arriben a les costes i són internades en camps de refugiats, amuntegats, sense distància de seguretat, i que són “retornades en calenta” al seu país d’origen. Això també és violència.”

A Barcelona i altres 20 municipis catalans, les dones de Pan y Rosas hem participat en la manifestació convocada diumenge passat 22 de novembre. Diverses organitzacions feministes protagonitzaven una cadena feminista, en la convocatòria en la que denunciaven que “la pandèmia de la COVID-19 amb situacions de confinament ha posat en evidència, de manera dràstica, la persistència de les violències masclistes i desgraciadament s’ha fet evident la insuficiència de mesures per part de les polítiques públiques i també una manca de suports socials i comunitaris.”

Aquest dimecres 25 hem estat acompanyat a Las Kellys de Barcelona, perquè la precarietat i l’explotació també és violència contra les dones.

Et pot interessar: 25N: A primera línia contra les múltiples violències del sistema patriarcal i capitalista

I també: 25N: A primera línia contra les violències masclistes


Facebook Twitter
El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon