Política Estat espanyol

Pandèmia

Concentracions a Catalunya perquè la crisi la paguin els capitalistes

Aquest dissabte estan convocades concentracions a diverses ciutats de Catalunya i de l’Estat espanyol per denunciar les conseqüències de la crisi i perquè la paguin els capitalistes.

dissabte 20 de juny de 2020| edició del dia

El sindicalisme alternatiu de Catalunya ha convocat una concentració davant de la Borsa de comerç de Barcelona per manifestar que la crisis la paguin els capitalistes. Més de 180 organitzacions, entre elles les centrals sindicals CGT, CNT, COS, IAC, SO i CoBas, denuncien com la crisi capitalista i de la pandèmia s’està sent pagada pels treballadors i el poble pobre.

Amb aquestes concentracions es vol consciencia que la crisis l’han de pagar la banca i els capitalistes. Al cap i a la fi, durant aquest anys post crisi 2008 van ser els capitalistes i la banca qui van guanyar i ja porten alguns anys de guanys milionaris com es pot veure en les empreses de l’Ibex 35.

I es demana un pla de xoc social per garantir treball i renda bàsica, serveis públics, habitatge per a tothom, drets i llibertats i que la crisi la paguin els capitalistes, drets per als migrants. Amb els diners que es va rescatar a la banca es poden executar moltíssimes iniciatives per rescatar a les famílies obreres i més castigades per la crisi.

Des del CRT participarem en diverses ciutats, plantejant la defensa de la sanitat pública i revertir les privatitzacions, juntament amb algunes mesures d’emergència davant la crisi que vivim i per a prevenir un nou col·lapse sanitari. Des de la nacionalització sense indemnització dels grans negocis de la sanitat privada, que durant anys s’han aprofitat dels contractes o el finançament públic, la nacionalització de la indústria farmacèutica i els grans laboratoris, així com la contractació massiva de personal per als hospitals, tant de sanitaris com personal de neteja i administratiu, sense condicions de precarietat.

Aquest tipus de mesures són més urgents que mai, quan en països com la Xina o Alemanya ja s’està veient el que pot ser un rebrot del virus.

Et pot interessar: Vídeo

Et pot interessar: La Generalitat deixa 369 infants de Barcelona sense places públiques a P3

Et pot interessar: Pla d’inversions del Govern central: 150.000 milions per a garantir els grans negocis de les empreses multinacionals
temes relacionats

Lluites socials   /    Sanitat privada   /    Crisi coronavirus   /    Sanitat pública   /    Lluites obreres   /    Crisi econòmica   /    Política Estat espanyol

Comentaris

Comentar