Món obrer

PRIMAVERA SANITÀRIA

Concentració a la seu de ERC dels treballadors de Transport Sanitari

Treballadors de Transport Sanitari enfront la seu de ERC, contra la precarietat i el reconeixement com personal sanitari. També els de Gestors d’emergències del 061 i Tècnics d’Emergències Sanitàries del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van reclamar contra la precarietat i el reconeixement com personal sanitari.

divendres 26 de juny de 2020| edició del dia

FOTO: CGT-Catalunya

Aquest divendres treballadors i treballadores del Transport Sanitaris Serveis s’han concentrat a les portes de la seu de Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per demanar el reconeixemt com personal sanitari.

En les seves reivindicacions plantejan: “Per un sector reconegut i no venut. Prohibició dels contractes en pràctiques. Eliminació de infracategorias. Reconeixement com a sanitaris. Igualtat de condicions entre urgent i no urgent. EPIS i proteccions en condicions. Conveni SEM. Mateix treball, mateix sou. Internalització, gestió i titularitat pública”.

També els de Gestors d’emergències del 061 i Tècnics d’Emergències Sanitàries del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van reclamar contra la precarietat i el reconeixement com personal sanitari.

Fa dues setmanes el Govern català va anunciar una compensació econòmica per al personal sanitari per la seva feina durant els moments de major col·lapse de la sanitat.

Perquè, que vol dir això de premiar segons la categoria professional? Perquè es mereix menys una auxiliar d’infermeria que un metge i el personal facultatiu? Un cop més es torna a infravalorar a aquelles professionals que a més, són alguns dels sectors que s’han exposat més al coronavirus, ja que les auxiliars d’infermeria i les infermeres són qui tenen un contacte més constant i directe amb els pacients. Així ho denuncia una infermera en aquest fil de twitter.

Et pot interessar: Perquè es mereix menys una auxiliar d’infermeria que un metge? Una paga que no compensa les retallades

També s’està excloent de la compensació a altres professionals essencials del sector sanitari que han estat en primera líniea, però que estan externalitzats del sistema públic com són els Tècnics d’emergències sanitàries o el personal de neteja dels hospitals. Per això aquests treballadors també han surtit al carrer.

Et pot interessar: Milions per a la privada, compensació única per als sanitaris: i el 5% per quan?
temes relacionats

Sanitat privada   /    Crisi de la sanitat pública   /    Treballadors sanitat   /    Sanitat pública   /    Ensenyament Públic   /    Món obrer

Comentaris

Comentar