×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració al Clinic per millors condicions i contra la privatització de la sanitat

CGT Clínic, Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i Sanitàries en Lluita convoquen per aquest dilluns una concentració contra el minvament de les condicions laborals de la plantilla i la privatització de la sanitat pública en plena segona onada de contagis.

EsquerraDiari.cat

dilluns 21 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Aquest dilluns les treballadores de l’Hospital Clínic surten al carrer per protestar contra la precarietat i en defensa de millors condicions laborals en una concentració que convoquen des de CGT Hospital Clínic, la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i Sanitàries en Lluita.

Des de CGT i la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics denuncien que la direcció de l’hospital segueixi minvant les condicions laborals que afecten a la plantilla, i més després d’haver patit un fort desgastament durant els pitjors mesos de la pandèmia per part de les treballadores i estar en primera línia de contagi.

Les demàndes que s’exigiran durant la concentració i posterior roda de premsa passen per l’abolició de la cadència flexible que incumpleix la direcció des de 2016, el gaudir en llibertat dels dies personals i de malaltia, una borsa de suplències de com a mínim un any i la negocació del conveni en la seva totalitat, entre moltes altres qüestions laborals pendents.

Per altra banda, des de les organitzacions convocants es denuncia també la privatització de la sanitat pública com és el cas de BarnaClínic, que impedeix que es pugui atendre a ple rendiment, mentre des de la privada s’utilitzen tots els quirofans i màquines de diagnòsi, fent negoci en plena segona onada i augment de contagis de Covid.

Sens dubte, les retallades i el model privatitzador de la sanitat catalana dels governs de CiU i el Tripartit, fins als nostres dies, és el verdader motiu de que s’hagin donat milers de casos de morts per la Covid-19 a Catalunya i estem en plena segona onada de contagis.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Mentre el Govern català imposa mesures restrictives que afecten al conjunt de la classe treballadora i els sectors populars, alhora es nega a reforçar la sanitat pública i segueix beneficiant a la privada.

Motius més que suficients perquè les treballadores sanitàries és plantegin tornar a sortir als carrers i reprenguin la lluita contra la precarietat i la privatitzció de la sanitat que va començar durant la primera onada.

En aquest sentit, cal tenir en compte també la lluita del personal sanitari dels ambulatòris, com és el cas del CAP Gòtic i molts altres.

Et pot interessar: Revolta sanitària: concentracions als hospitals exigint el 5%


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”