×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració al Clinic per millors condicions i contra la privatització de la sanitat

CGT Clínic, Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i Sanitàries en Lluita convoquen per aquest dilluns una concentració contra el minvament de les condicions laborals de la plantilla i la privatització de la sanitat pública en plena segona onada de contagis.

EsquerraDiari.cat

dilluns 21 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Aquest dilluns les treballadores de l’Hospital Clínic surten al carrer per protestar contra la precarietat i en defensa de millors condicions laborals en una concentració que convoquen des de CGT Hospital Clínic, la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i Sanitàries en Lluita.

Des de CGT i la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics denuncien que la direcció de l’hospital segueixi minvant les condicions laborals que afecten a la plantilla, i més després d’haver patit un fort desgastament durant els pitjors mesos de la pandèmia per part de les treballadores i estar en primera línia de contagi.

Les demàndes que s’exigiran durant la concentració i posterior roda de premsa passen per l’abolició de la cadència flexible que incumpleix la direcció des de 2016, el gaudir en llibertat dels dies personals i de malaltia, una borsa de suplències de com a mínim un any i la negocació del conveni en la seva totalitat, entre moltes altres qüestions laborals pendents.

Per altra banda, des de les organitzacions convocants es denuncia també la privatització de la sanitat pública com és el cas de BarnaClínic, que impedeix que es pugui atendre a ple rendiment, mentre des de la privada s’utilitzen tots els quirofans i màquines de diagnòsi, fent negoci en plena segona onada i augment de contagis de Covid.

Sens dubte, les retallades i el model privatitzador de la sanitat catalana dels governs de CiU i el Tripartit, fins als nostres dies, és el verdader motiu de que s’hagin donat milers de casos de morts per la Covid-19 a Catalunya i estem en plena segona onada de contagis.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Mentre el Govern català imposa mesures restrictives que afecten al conjunt de la classe treballadora i els sectors populars, alhora es nega a reforçar la sanitat pública i segueix beneficiant a la privada.

Motius més que suficients perquè les treballadores sanitàries és plantegin tornar a sortir als carrers i reprenguin la lluita contra la precarietat i la privatitzció de la sanitat que va començar durant la primera onada.

En aquest sentit, cal tenir en compte també la lluita del personal sanitari dels ambulatòris, com és el cas del CAP Gòtic i molts altres.

Et pot interessar: Revolta sanitària: concentracions als hospitals exigint el 5%


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones