×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració a l’escola d’educació especial Els Àngels de Palamós per mancances

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de juny de 2021
Facebook Twitter

Foto: ACN - Aleix Freixas

Ahir al matí una representació de delegats d’USTEC-STEs de la demarcació de Girona i diferents representants de les famílies de l’escola d’Els Àngels de Palamós, han procedit a fer una roda de premsa per explicar les condicions de vulnerabilitat i precarietat en què es troba el centre. Com ja havíem comentat en aquest article, la Generalitat ha decidit dur a terme una important retallada del pressupost educatiu en mig de la pitjor pandèmia en dècades.

A continuació compartim el comunicat publicat per USTEC-STEs on s’especifiquen els detalls.

COMUNICAT:

L’escola d’Educació Especial Els Àngels de Palamós és el centre de referència pels alumnes amb necessitats educatives especials severes a la comarca del Baix Empordà.

El centre, per tal d’atendre les necessitats i l’atenció adequada que requereix l’alumnat i respectant la línia que marca el Departament d’Educació al Decret 150/2017 de 17 d’octubre de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu, hauria d’estar dotat dels recursos econòmics i personals específics i adequats.

L’administració pública, en el desplegament de les lleis educatives, té l’obligació de dotar dels recursos i els suports necessaris que facilitin i facin possible una atenció adequada a l’alumnat i que garanteixi a les famílies el benestar i atenció que requereixen els seus fills i filles.

És per aquests motius que és inadmissible que les diferents administracions que han de gestionar el manteniment del centre i dotar-lo de pressupost, presentin mancances considerables que desatenen i vulneren el benestar de l’alumnat i dificulten la feina del personal educatiu i d’atenció a l’alumnat. Aquest fet provoca que la direcció hagi de recórrer a reiterades demandes a les administracions sense obtenir-ne cap resposta. Unes demandes que se centren a poder disposar d’unes condicions correctes i de manteniment dels espais amb la dotació del pressupost i el personal adequat per portar a terme aquest tipus de tasques.

Per altra banda, és responsabilitat absoluta del Departament d’Educació el dotar del personal necessari que garanteixi una atenció adequada a les necessitats educatives de tots els seus alumnes.

En la Resolució per la qual es fixen els criteris generals i el procediment per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles per al curs 2021-2022 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents, s’estableix el criteri per dotar d’aquests recursos necessaris a les escoles d’educació especial.

És per això que, tenint en compte la previsió de matrícula a l’Escola Els Àngels pel curs 2021-2022, s’incompleixen de forma flagrant els criteris establerts a la dita Resolució, infradotant recursos tant en personal docent com en personal laboral amb una mancança de 5,5 docents mestres d’Educació especial, 1 mestre d’Audició i Llenguatge i 2 Educadores d’Educació Especial.

Davant d’aquestes dades i de la situació en què es troba el centre, exigim al Departament d’Educació i a les administracions responsables que dotin dels recursos necessaris pel curs 2021-2022.

Et pot interessar: Les TEEI, diuen prou!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea