×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració a l’escola d’educació especial Els Àngels de Palamós per mancances

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de juny de 2021
Facebook Twitter

Foto: ACN - Aleix Freixas

Ahir al matí una representació de delegats d’USTEC-STEs de la demarcació de Girona i diferents representants de les famílies de l’escola d’Els Àngels de Palamós, han procedit a fer una roda de premsa per explicar les condicions de vulnerabilitat i precarietat en què es troba el centre. Com ja havíem comentat en aquest article, la Generalitat ha decidit dur a terme una important retallada del pressupost educatiu en mig de la pitjor pandèmia en dècades.

A continuació compartim el comunicat publicat per USTEC-STEs on s’especifiquen els detalls.

COMUNICAT:

L’escola d’Educació Especial Els Àngels de Palamós és el centre de referència pels alumnes amb necessitats educatives especials severes a la comarca del Baix Empordà.

El centre, per tal d’atendre les necessitats i l’atenció adequada que requereix l’alumnat i respectant la línia que marca el Departament d’Educació al Decret 150/2017 de 17 d’octubre de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu, hauria d’estar dotat dels recursos econòmics i personals específics i adequats.

L’administració pública, en el desplegament de les lleis educatives, té l’obligació de dotar dels recursos i els suports necessaris que facilitin i facin possible una atenció adequada a l’alumnat i que garanteixi a les famílies el benestar i atenció que requereixen els seus fills i filles.

És per aquests motius que és inadmissible que les diferents administracions que han de gestionar el manteniment del centre i dotar-lo de pressupost, presentin mancances considerables que desatenen i vulneren el benestar de l’alumnat i dificulten la feina del personal educatiu i d’atenció a l’alumnat. Aquest fet provoca que la direcció hagi de recórrer a reiterades demandes a les administracions sense obtenir-ne cap resposta. Unes demandes que se centren a poder disposar d’unes condicions correctes i de manteniment dels espais amb la dotació del pressupost i el personal adequat per portar a terme aquest tipus de tasques.

Per altra banda, és responsabilitat absoluta del Departament d’Educació el dotar del personal necessari que garanteixi una atenció adequada a les necessitats educatives de tots els seus alumnes.

En la Resolució per la qual es fixen els criteris generals i el procediment per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles per al curs 2021-2022 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents, s’estableix el criteri per dotar d’aquests recursos necessaris a les escoles d’educació especial.

És per això que, tenint en compte la previsió de matrícula a l’Escola Els Àngels pel curs 2021-2022, s’incompleixen de forma flagrant els criteris establerts a la dita Resolució, infradotant recursos tant en personal docent com en personal laboral amb una mancança de 5,5 docents mestres d’Educació especial, 1 mestre d’Audició i Llenguatge i 2 Educadores d’Educació Especial.

Davant d’aquestes dades i de la situació en què es troba el centre, exigim al Departament d’Educació i a les administracions responsables que dotin dels recursos necessaris pel curs 2021-2022.

Et pot interessar: Les TEEI, diuen prou!


Facebook Twitter
ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l'autonomisme

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l’autonomisme

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques