×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració Port de Barcelona: "Tepsa acomiada per lluitar contra la externalització i la falta de seguretat"

Aquest matí la plantilla de l'empresa TEPSA ha estat convocada a una concentració al Port de Barcelona per denunciar la persecució sindical que alguns treballadors estan patint per lluitar contra la precaritetat i l'explotació.

Joe Molina

divendres 16 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Aquest divendres a les 10 hores enfront del World Trade Center (Drassanes), han protagonitzat una concentració les treballadores i els treballadors, per denunciar la precarització i l’increment de la inseguretat al Moll d’Inflamables del Port de Barcelona.

Pilar, treballadora de la secció sindical de CGT, ens va explicar que: "En el muelle de inflamables y en especial en la empresa de terminales portuarias, Tepsa, llevamos años sufriendo una fuerte externalización de los puestos de trabajo que afecta tanto a los trabajadores como a las trabajadoras de la propia empresa, como al sector portuario -e incluso puede llegar a afectar al entorno de la ciudad en cuanto a medidas de seguridad-, de precarización y condiciones de trabajo que son cada vez peores".

També va denunciar la persecució sindical que estan sofrint alguns treballadors que han sigut acomiadats per la seva lluita. Es per això que des de CGT van anunciar la creació de una caixa de resistència i la mobilització i coordinació de tots els col·lectius del Moll d’Inflamables i de la Comunitat Portuària en general per aquest divendres.

Et pot interessar: La plantilla de Tepsa es mobilitza contra la inseguretat laboral i la precarietat en el Moll d’Inflamables

Vam parlar també amb l’Àlex Martínez, portaveu de la Coordinadora de treballadors del moll d’inflamables de Barcelona, un grupo de trabajo sindical que va començar a coordinar las empresas contratades al Port de Barcelona, ja que cada terminal és una empresa privada. Així ho explica l’Àlex:

"Llevamos años confrontando con la empresa, por las condiciones de trabajo, EREs, despidos y contra todas las agresiones que nos han aplicado. Y hoy estamos aquí para denunciar a la autoridad portuaria, que como identidad pública es la que concede el terreno del suelo portuario a Tepsa". Tepsa está acelerando la política de externalización, está pisando el acelerador para intentar medidas drásticas en contra de las personas trabajadoras", ens explica Javi, treballador y delegado sindical de CGT Tepsa:

Els treballadors i treaballadores de Tepsa continuarán la seva lluita: "Seguiremos convocando asambleas, para organizarnos, confrontarlo, tener voz y que nadie nos pise", sentencia Javi.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria