Món obrer

TEPSA BARCELONA

Concentració Port de Barcelona: "Tepsa acomiada per lluitar contra la externalització i la falta de seguretat"

Aquest matí la plantilla de l'empresa TEPSA ha estat convocada a una concentració al Port de Barcelona per denunciar la persecució sindical que alguns treballadors estan patint per lluitar contra la precaritetat i l'explotació.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

divendres 16 d’abril| edició del dia

Aquest divendres a les 10 hores enfront del World Trade Center (Drassanes), han protagonitzat una concentració les treballadores i els treballadors, per denunciar la precarització i l’increment de la inseguretat al Moll d’Inflamables del Port de Barcelona.

Pilar, treballadora de la secció sindical de CGT, ens va explicar que: "En el muelle de inflamables y en especial en la empresa de terminales portuarias, Tepsa, llevamos años sufriendo una fuerte externalización de los puestos de trabajo que afecta tanto a los trabajadores como a las trabajadoras de la propia empresa, como al sector portuario -e incluso puede llegar a afectar al entorno de la ciudad en cuanto a medidas de seguridad-, de precarización y condiciones de trabajo que son cada vez peores".

També va denunciar la persecució sindical que estan sofrint alguns treballadors que han sigut acomiadats per la seva lluita. Es per això que des de CGT van anunciar la creació de una caixa de resistència i la mobilització i coordinació de tots els col·lectius del Moll d’Inflamables i de la Comunitat Portuària en general per aquest divendres.

Et pot interessar: La plantilla de Tepsa es mobilitza contra la inseguretat laboral i la precarietat en el Moll d’Inflamables

Vam parlar també amb l’Àlex Martínez, portaveu de la Coordinadora de treballadors del moll d’inflamables de Barcelona, un grupo de trabajo sindical que va començar a coordinar las empresas contratades al Port de Barcelona, ja que cada terminal és una empresa privada. Així ho explica l’Àlex:

"Llevamos años confrontando con la empresa, por las condiciones de trabajo, EREs, despidos y contra todas las agresiones que nos han aplicado. Y hoy estamos aquí para denunciar a la autoridad portuaria, que como identidad pública es la que concede el terreno del suelo portuario a Tepsa". Tepsa está acelerando la política de externalización, está pisando el acelerador para intentar medidas drásticas en contra de las personas trabajadoras", ens explica Javi, treballador y delegado sindical de CGT Tepsa:

Els treballadors i treaballadores de Tepsa continuarán la seva lluita: "Seguiremos convocando asambleas, para organizarnos, confrontarlo, tener voz y que nadie nos pise", sentencia Javi.
temes relacionats

Moll d’inflamables de Barcelona   /    Món obrer   /    Vaga   /    Externalitzacions   /    Ports   /    Seguretat i salut laboral   /    Barcelona

Comentaris

Comentar