×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comunicat de la CUP: "el dialeg entre Governs no posarà fi a la repressió, ni servirà per conquerir sobirania"

Comunicat de la CUP després de la reunió d'aquest dijous entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez. "El model de país que reivindica el moviment independentista i anticapitalista no hi cap dins la Constitució espanyola del 78", assenyalen des de la formació independentista.

EsquerraDiari.cat

dijous 6 de febrer de 2020
Facebook Twitter

En el seu comunicat publicat després de la reunió mantinguda aquest dijous entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez, la CUP ha expressat que "el simple fet de ser el resultat d’un acord per la investidura del senyor Pedro Sànchez fa que la taula s’allunyi molt del que hauria d’estar avui sobre la taula i d’allò que reivindica bona part de la població: l’amnistia per a totes les represaliades, el reconeixement de l’autodeterminació i una proposta d’esquerres que realment respongui a les necessitats del conjunt de les classes populars i treballadores".

A més, la formació independentista afirma que "aquesta trobada no pretén abordar ni les demandes socials ni tampoc les nacionals i recorda a les ofertes del govern de Zapatero fa 16 anys".

En el mateix sentit de no refiar-se’n que la taula que ha plantejat Sánchez per a aquest mateix mes de febrer, assenyalen que "cal estar preparats perquè el fracàs de la taula no es converteixi en un frustració pel moviment popular independentista".

I darrere d’una solució dialogada i acordada entre el Govern de Catalunya i l’Estat espanyol, la CUP manté que el que es desprèn realment és "un cant de sirenes que busca retornar a la normalitat i a l’estabilitat institucional a canvi de mesures insuficients com podria ser un nou finançament autonòmic. Un nou finançament, que si s’acaba duent a terme, no posarà fi a la repressió, ni acabarà amb les ingerències constants de la judicatura, ni molt menys servirà per conquerir una sobirania, també econòmica, que permeti fer front a la dinàmica global del capitalisme patriarcal".

La CUP finalitza el seu comunicat reafirmant-se en el sentit de que "el model de país que reivindica el moviment independentista i anticapitalista no hi cap dins la Constitució espanyola del 78 i que l’alternativa democràtica només es donarà amb una ruptura real amb l’Estat i les seves elits polítiques, econòmiques i judicials. Un trencament amb el marc legal establert d’unes institucions autonòmiques sense capacitat real de decisió i que són mers espais de gestió liberal de les directrius imposades".


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones