Gènere i sexualitats

DE CÒMIC

#ComingOutDay: El nou Superman és bisexual

En el "Dia internacional per a sortir de l'armari", es van mostrar imatges del nou Superman bisexual.

dimecres 13 d’octubre| edició del dia

En passat 11 d’octubre es va armar un gran renou en el món del còmic estatunidenc. A través de Twitter, el guionista Tom Taylor va mostrar la imatge del nou Superman, Jon Kent, besant-se amb el seu amic Jay Nakamura.

Aquesta imatge correspon al cinquè número de la sèrie "Superman: Són of Kal-El", que sortirà al mercat el 9 de novembre pròxim, escrita per Tom Taylor i dibuixada per John Timms.

Aquesta nova sèrie explora la vida de Jon Kent, el fill del Superman original (Clark Kent a.k.a. Kal-El) amb la periodista Lois Lane, qui va heretar el mantell de Superman després de l’esdeveniment “Future State”, mentre el seu pare està fora de la terra (lluitant contra Mongul). En aquesta sèrie es relaten les dificultats de ser el nou Superman, però alhora es mostren les noves relacions de Jon, com la que té amb el seu amic Jay (qui va aparèixer en el número dos de la sèrie), qui a més idolatra a la seva mare Lois, ja que també és periodista.

Aquesta escena surt dos mesos després que Tim Drake, a.k.a. el tercer Robin, també es declarés obertament bisexual en les pàgines de "Batman: Urban Legends".

Les respostes dels "acèrrims" fans no es va fer esperar, i, tot i que sempre existeixen aquells que veuen amb mals ulls aquests canvis, perquè suposadament no li donen "res nou a la trama", que "la història no mostra signes per a aquest canvi", o fins i tot parlen de "pinkwashing" per part de DC, alguna cosa que bé podria ser real; però des d’aquí, i com a humils admiradors d’aquesta mena d’art, també aplaudim aquestes mesures mínimes que permeten que s’obri el debat sobre la sexualitat i la identitat de gènere.

El món del còmic mai va ser aliè als debats d’època, i per més que a vegades es troba amb "fans enfervorits clamant sang", és hora que es mostrin a aquestes poblacions dissidents que aquest sistema tracta tant d’ocultar, que es deixi de costat el conservadorisme del "cànon superheroic" i que s’explorin nous camins, que a més són un reflex dels canvis en la realitat.

Els canvis es produeixen als carrers, i allà és on van estar els joves cridant Black Trans Lives Matter o lluitant pel dret a l’avortament, dret que està en perill als Estats Units, la casa de Superman.

Els sentits comuns neixen d’institucions com l’Església, l’odi es nodreix de les seves dites i la responsabilitat de l’Estat serà directa mentre la continuï finançant.

Avui Superman surt de l’armari, nosaltres continuem derrocant prejudicis.
temes relacionats

Superman   /    Bisexualitat   /    Còmic   /    Gènere i sexualitats   /    Cultura

Comentaris

Comentar