×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comencen les restriccions classistes de la Generalitat

Les restriccions decretades per la Generalitat comencen avui fins a l’11 de gener. Unes restriccions que beneficien al sector més benestant de la societat i perjudiquen als treballadors i els petits comerços.

Guillermo Ferrari

dilluns 21 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Les restriccions anunciades pel Govern de JxCat i Esquerra Republicana han estat a cavall de la discussió entre si es prioritza la salut o si es prioritza l’economia. També han estat a cavall dels cops de peu entre els socis molt més pendents de les enquestes electorals que de la Covid. Però el que queda clar és que si tens diners podràs “gaudir” de les restriccions molt millor.

Et pot interessar: El Govern anuncia noves restriccions pel Nadal

Som a les portes de la tercera onada de Covid i a més amb el desenvolupament d’una nova soca més contagiosa a Anglaterra. Les dades de l’epidèmia han apujat molt ràpidament en aquesta última setmana i amenacen disparar-se amb el desplaçaments de Nadal i les vacances d’hivern.

Efectivament, les restriccions són classistes. Permeten la mobilitat a aquelles persones que tenen una segona residència o que puguin pagar un hotel. Els treballadors que estan en ERTO o en ERO no tindran la mateixa possibilitat, els petits botiguers que estan baixant les persianes tampoc, ja que el Govern de la Generalitat i el Govern central només reparteixen pluja de milions als grans empresaris de l’Ibex35 i misèria per a la resta.

El tancament parcial de bars i restaurants ha arrencat les crítiques més fartes de la patronal del sector. Afecten durament al sector de les petites botigues i de manera més dura als milers de treballadors del sector que només cobren entre el 50 i el 70% del salari base si pateixen un ERTO i els que es veuen abocats a engrandir les cues de l’atur.

El Govern català no es cansa de repetir que Catalunya no es pot permetre un tancament total ja que no hi ha prou diners per compensar les pèrdues. I per tant ha de combinar apertures suaus amb tancaments parcials. Però això no és cert del tot. Sí que hi ha diners per a Ferrovial i per a la Sanitat privada o ajudes europees per a les empreses de l’Ibex35 que ara són totes “ecològiques”.

Et pot interessar: 48 milions per a la sanitat privada ¿ho ha fet Torra, Artur Mas o Jordi Pujol?

Però resulta que des de la crisi del 2008 la banca i grans empreses han estat guanyant milions d’euros. És en aquestes empreses on hi són els calers. Doncs per tal de garantir tancaments i una lluita efectiva contra la Covid-19 s’han d’aplicar impostos als beneficis de les grans empreses i les fortunes mil milionàries fins a garantir el 100% de les nòmines i el lloc de feina de tots els treballadors i un ingrés digne als petits comerciants que hagin de tancar.

Et pot interessar: Cinc mentides del govern català per a protegir als rics

És a dir, tot el contrari al que fa el Govern de la Generalitat. En lloc de regalar els diners als empresaris “amics” del poder, s’ha de defensar la vida dels treballadors i els petits botiguers. Ja que d’aquesta forma es podrà lliurar la batalla contra la Covid més efectiva i preservant la vida dels milions que treballem cada dia.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu