×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comença la vaga indefinida dels amarradors al Port de Barcelona

Publiquem el comunicat de CGT Mar i Ports davant la convocatòria de vaga indefinida que comença aquest dilluns per a una millora en la seguretat, un augment de la contractació i en defensa dels seus drets laborals.

EsquerraDiari.cat

diumenge 16 de gener de 2022
Facebook Twitter

Dilluns 17 comença la Vaga Indefinida al Port de Barcelona

Delegats de CGT Mar y Ports s’han reunit els últims dies amb la directiva de CEMESA, MOORING i "Lanchas y Amarres" a mediació per negociar una sortida al conflicte. Després de diverses reunions i arribar a un preacord, aquest no ha estat aprovat per una majoria de l’assemblea celebrada a les 17.00h d’ahir dissabte.

El conflicte arrenca amb el procés d’integració de les tres empreses que donen servei al Port de Barcelona. El passat 2 de Novembre de 2021, les directives Cemesa, Mooring i "Lanchas y Amarres" es van reunir amb el delegat de CGT de "Lanchas y Amarres" juntament amb la part social per informar del procés d’integració de les tres empreses en una única empresa prestadora del servei d’amarrament al port de Barcelona. La nova companyia s’anomena AMARRADORES DEL PORT DE BARCELONA S.L.

Durant l’any passat, hi va haver diversos preavisos de vaga. Per l’incompliment, per part de les empreses, del personal mínim requerit per a operar al Port; així com amb MOORING, de no complir l’equiparació salarial amb els treballadors de CEMESA, pactada per a finals d’enguany.

CGT Mar sempre ha defensat i defensarà els drets de tots i totes els/les treballadores de MOORING.

La integració total es va fer el passat 1 de gener. La part social i treballadors divendres 14 de gener van realitzar una segona reunió al CMAC de Barcelona, on l’empresa va proposar unes millores, ahir a la tarda es va fer una assemblea de treballadors d’amarrament i van decidir per majoria, no acceptar la proposta i anar a la Vaga demà dilluns 17 de Gener, de manera indefinida, per a una millora en la seguretat, defensar els seus drets i un augment en la contractació que garanteixi uns mínims de personal per a fer els treballs d’amarrament, l’equiparació salarial i el pagament de serveis auxiliars i polivalència. La convocatòria afecta a 104 treballadors que són claus per al subministrament i serveis del Port i de la ciutat de Barcelona. La Vaga està convocada per CGT, USTP, OTEP, CCOO i UGT.

CGT mar i ports, continuaran vetllant pels drets i llibertats dels treballadors de la mar, i en general pels del conjunt de la classe treballadora.


Facebook Twitter
ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l'autonomisme

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l’autonomisme

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques