×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga de neteja tot i l’acord patronal d’UGT i els piquets anti-vaga

Els sindicat CGT de neteja segueix amb la vaga per la pujada salarial acorde amb la pujada de l'IPC i la negocació d'un nou conevi. La direcció d'UGT, per la seva banda, ha desconvocat després d'arribar a un acord amb la patronal i impulsar contrapiquets anti-vaga.

Arsen Sabaté

dilluns 25 d’abril de 2022
Facebook Twitter

Imatge: @CGTBarcelona

Aquesta nit passada començava la vaga del servei de neteja urbana i recollida d’escombraries a Barcelona convocada entre els dies 24 i 29 d’abril.

A les 21 hores d’aquest diumenge el sindicat CGT convocava a tota la plantilla a les portes de l’empresa FCC, tot i l’acord a última hora, insuficients segons els treballadors, del sindicat UGT en la Comissió Paritària en relació a la revisió salarial dels anys 2019, 2020 i 2021.

Tant és així que durant el piquet que han mantingut a les mateixes portes de la planta perquè no sortissin els camions de residus, paral·lelament la direcció d’UGT convocava un contrapiquet anti-vaga, fent així el treball brut pro patronal.

Sens dubte, amb l’ajut, sempre còmplice, d’un operatiu d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, la burocràcia d’UGT és responsable d’un atac antisindical contra el dret a vaga dels treballadors i treballadores que no estan conformes amb l’acord amb la direcció i que ni tant sols s’ha presentat en assemlea perquè es pugui decidir entre el conjunt de la plantilla.

Davant aquest acord que consideren insuficient, el sindicat de neteja de CGT segueix exigint una pujada de salari que es correspongui a la pujada de l’IPC per als anys que van des del 2018, a més de la renovació del conveni i per millors condicions laborals.

Et pot interessar: Els treballadors del servei de recollida d’escombraries de Barcelona en peu de guerra

Per altra banda, és important destacar que la responsabilitat d’arribara-se a aquesta situació recau també en l’Ajuntament d’Ada Colau al costat del PSC. Mantenint el model d’externalització dels serveis continua aprofundint en la precarietat laboral, amb costos a la baixa i concedint que les grans empreses del sector puguin lucrar-se i augmentant els seus beneficis.

Llegeix aquí el comunicat de CGT en el que fa una crida a mantenir la vaga.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques