×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comença la campanya per la ILP de la #RegularitzacióJa!

La plataforma #RegularizaciónYa llança una campanya de 500.000 signatures en set mesos per poder entregar la Iniciativa Legislativa Popular per una regularització urgent de les persones migrants. Cal derogar les racistes lleis d'estrangeria.

Arsen Sabaté

dimarts 22 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Aquest passat cap de setmana la plataforma #RegularizaciónYa a nivell estatal s’ha mobilitzat en més d’una quinzena de ciutats de tot l’Estat per iniciar la campanya per a aconseguir tirar endavant la Iniciativa Popular Legislativa per a la regularització de les persones migrants en situació administrativa irregular a l’Estat espanyol.

#RegularizacionYa, que està conformada per desenes de col·lectius i xarxes migrants organitzades per exigir els seus drets i que va néixer en mig de la pandèmia durant l’abril del 2020, necessiten 500.000 signatures per a la ILP. És per això que aquest cap de setmana han llançat la campanya amb una macro recollida.

La plataforma que integren col·lectius migrants i antiracistes exigeix "una regularització urgent, amplia i sense condicions per a les persones migrants indocumentades. Per una qüestió de drets i de justícia social", afirmaven durant l’inici de campanya.

En aquest sentit però, perquè aquesta ILP pugui ser efectiva també és necessari poder posar dempeus una lluita que tombi el conjunt de la llei d’estrangeria, la qual el govern "més progressista de la història" no ha dubtat en mantenir-la vigent i aplicant-la.

Per altra banda, des de #RegularizaciónYa expressen que la situació administrativa irregular d’aquests col·lectius ha provocat que "la gran majoria haguem estat a primera línia durant aquesta prolongada crisi sanitària, exercint treballs essencials per subministrar en les cures, l’alimentació i la prestació de serveis", referint-se a la pandèmia.

Lamine Sarr, un dels portaveus del Sindicat de venedors ambulants de Barcelona, i que forma part de la plataforma afirmava també que "molts de nosaltres no vam poder accedir a cap mesura social i de protecció per estar en situació irregular. Ens han deixat enrera tot i estar en primera línea”, tot en una clara denuncia a la gestió tant del govern central de Pedro Sánchez, com del govern de la Generalitat i les diferents administracions.

I és que, sens dubte, la gestió dels governs durant la pandèmia ha estat dirigida (i encara ara també) íntegrament a salvaguardar els interessos dels grans empresaris, deixant morir milers de persones en els pitjors moments de les diferents onades. Els mateixos responsables que durant dècades de retallades en la salut pública i enriquir les privades, es van negar a reforçar la pública per tal d’evitar col·lapses sanitaris inaudits.

No obstant, el mateix que va dir que no es deixaria ningú enrera, és el mateix lider del PSOE. El partit que més ha aplicat les polítiques racistes amb les lleis d’estrangeria com la construcció dels CIE, autèntiques presons per a immigrants, o les devolucions en calenta i l’acord amb el Marroc per a la devolució exprés, entre moltes altres.

Avui, a més, tot i els discursos "progressistes" del govern del PSOE-Unidas Podemos, aquest ha mantingut totes les polítiques racistes de l’Estat espanyol i la Unió Europea fortalesa, o acutalment donant suport a la política bel·licista de l’OTAN en el conflicte a Ucraïna. I obrint la porta, per altra banda, al creixement de Vox i l’extrema dreta.

Per tot això, és imprescindible lluitar per la regularització de les persones migrants, però també per la derogació de la Llei d’estrangeria, el tancament dels CIE o per acabar amb les deportacions exprés. Alhora que és torna necessari també denunciar el rol imperialista del govern actual de l’Estat espanyol, enviant avions i vaixells militars a l’Est d’Europa, així com el racisme institucional que impregna l’ADN del Règim del 78.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"