×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comença el trasllat dels ossos del dictador

Entre imatges de feixistes ("nostàlgics" per a la premsa del Règim), es trasllada al Cementiri de Mingorrubio el cadàver de Franco. El seu cadàver polític encara pot trobar-se a la monarquia, tribunals o forces repressives del Règim del 78.

Roberto Jara

dijous 24 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Ha començat el trasllat de la mòmia de Franco del Valle de los Caídos, en compliment de la llei de Memòria Històrica de 2007. Les concentracions de neo-franquistes a tots dos emplaçaments acompanyen un nou funeral per al dictador pagat amb més de 60.000€ de diners públics. Entre els qui destaquen, la saga dels Franco amb 600 milions d’euros o el general colpista del 23F Antonio Tejero.

El Cementiri de Mingorrubio, als afores de Madrid, va ser creat per a la família Franco, els ministres, alts jerarques i escorta personal del Règim franquista. Després del trasllat en helicòpter, la reinhumació es durà a terme amb la presència dels milionaris supervivents de la família Franco, com Francis (sí, el que va sortir impune d’atropellar guàrdies civils) que avui penjava davant les cambres la bandera franquista boca abaix.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, assenyalava que d’"aquesta manera es tanca simbòlicament el cercle de la democràcia espanyola". Una afirmació més que dubtosa en vistes de la brutal repressió desfermada aquests dies contra el poble de Catalunya o de la continuïtat de la monarquia triada com a successió per Franco.

La campanya repressiva i la cerca de vots han coincidit per a Sánchez, arrasant Catalunya amb la porra a la mà de camí al 10N. I entre el rebuig a la repressió, Sánchez decideix usar el comodí de l’exhumació de Franco.

D’aquesta forma Sánchez juga una de les bases de la continuació de la política de gestos culturals per a rentar-se la cara que ja va desenvolupar Zapatero, en plena onada repressiva a Catalunya. No obstant això les reaccions des del més profund de la caverna (amb o sense braç enlaire) no s’han fet esperar. I si no que li preguntin a la candidata de VOX a Almeria, Rocío de Meer.

Tot i que que els franquistes passats de moda tal vegada canviïn de lloc de peregrinació, el Valle de los Caídos continua sent la tomba de 34.000 presos polítics, part dels quals van morir mentre construïen el mausoleu amb treball esclau, i una lucrativa font de negocis per a l’Església Catòlica.

A pesar que els franquistes passats de moda tal vegada canviïn de lloc de peregrinació, la Vall dels Caiguts continua sent la tomba de 34.000 presos polítics, part dels quals van morir mentre construïen el mausoleu amb treball esclau, i una lucrativa font de negocis per a l’Església Catòlica.

És necessari assumir que ens trobem davant un Règim del 78 hereu del franquisme que és impossible reformar i que conforme la seva pròpia crisi avança i la desafecció és cada vegada major, mostra els seus trets més reaccionaris.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones