×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cinc mesures urgents que no pren el govern per a enfrontar la catàstrofe

El govern segueix sense prendre les mesures necessàries per a pal·liar la crisi sanitària i social. No vol tocar els beneficis i interessos de les grans empreses. Només la classe treballadora pot donar una sortida que no es descarregui sobre les grans majories.

Facebook Twitter

El govern segueix sense prendre les mesures necessàries per a pal·liar la crisi sanitària i social. Amb més de 4.000 morts, 3.600 malalts a les UCIs, 28.000 en hospitals i una xifra incalculable a casa sense ser atesos. Des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) proposem cinc mesures d’emergència.

El temps constreny, ja n’hi ha prou de dilacions. Les nostres vides valen més que els seus beneficis

1. Intervenció efectiva i sense indemnització de tota la sanitat privada...

...hotels, universitats i empreses que puguin produir el material mèdic necessari i dotació pressupostària extraordinària de 10 mil milions d’euros. Que tot el sistema sanitari quedi sota control de treballadors i usuaris, així com el registre i comunicació de la informació.

2. Contractació de tots els sanitaris en atur...

... i capacitació d’estudiants de graus i cicles formatius de ciències de la salut per a la seva contractació com a reforç del sistema sanitari i d’atenció a grups de risc. Que es garanteixin tests massius per a tots aquells que manifestin símptomes, grups de risc i treballadors en actiu, començant pels sanitaris que intervenen en aquesta crisi.

3. Comitès de sanitat i higiene a tots els centres de treball...

... que decideixin qui ha de quedar-se a casa, quina activitat ha de paralitzar-se, que garanteixin el treball segur i amb els EPIs necessaris i reconverteixin i reorientin l’economia en funció de les necessitats sanitàries i socials urgents.

4. Pla de xoc social...

...que prohibeixi acomiadaments i ERTOs, suspengui lloguers, hipoteques, desnonaments, cobrament de subministraments bàsics, les quotes d’autònoms i les lleis d’estrangeria; que garanteixi una renda bàsica de quarantena per als qui es quedin sense ingressos, un habitatge o allotjament digne sobre la base d’hotels o habitatges buits per als qui no tenen on quedar-se i dones que estiguin en situació de violència de gènere, i crèdits per a autònoms, o petits productors abocats a la ruïna.

5. Que la factura la paguin els capitalistes, i no el poble treballador, amb la Seguretat Social o amb més deute públic...

... Que s’imposi un impost del 20% a les grans fortunes, s’expropïi la de la Família Reial, un impost del 50% als beneficis del 2019 de l’Ibex35 i un altre a la banca per a recuperar els diners del rescat. Això donaria de manera immediata 100 mil milions per a poder afrontar els primers cops de la crisi econòmica. Que les empreses estratègiques i la banca siguin intervingudes sota control dels seus treballadors i es paralitzin els pagaments d’interessos del deute.

Enfront del seu Estat d’alarma, que es basa en la militarització dels carrers i el creixement de les agressions i arbitrarietats policials de tota mena, però té guant de seda amb els grans capitalistes, cal oposar un programa que toqui de manera directa els seus beneficis i interessos.

Moltes d’aquestes mesures són compartides per altres organitzacions sindicals i de l’esquerra. No així per les direccions burocràtiques de CCOO i UGT que són part de la unitat nacional que encapçala Sánchez i Unidas Podemos, secundant obertament mesures com els ERTOs expressos generalitzats.

És urgent exigir a les direccions dels grans sindicats que trenquin tota subordinació al govern i convoquin una vaga, com ja ha succeït a Itàlia o aquí en empreses com Airbus, perquè es paralitzin els sectors no essencials, aquells centres en els quals no existeixin condicions mínimes de seguretat fins que n’hi hagi i la reconversió de totes les empreses que sigui possible per a derrotar la pandèmia.

Avui un pla d’emergència que faci pagar la crisi a les grans fortunes i empreses per a atendre la crisi sanitària i social no és una opció, és una condició que defineix la vida o la mort de milers de persones.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna