×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Casado prepara les maletes: l’anunci de la seva sortida és imminent després de la dimissió de García Egea

Pablo Casado cedeix davant els seus barons autonòmics mentre que el seu segon al comandament, Teodoro García Egea, dimiteix davant la pressió interna després d'una cascada de dimissions que reflectien la feblesa de l'actual direcció nacional del partit. Al març, un congrés extraordinari decidirà la nova direcció del partit. Tot indica que Alberto Núnez Feijóo seria elegit el nou president del PP.

Antonio Manuel Garcia

dimarts 22 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Casado es rendeix davant els seus barons autonòmics i prepara la seva sortida de la direcció. Teodoro García Egea, segon al comandament i secretari general del partit acaba de dimitir, després d’haver-s’hi negat en els últims dies malgrat la pressió dels barons que van demanar el seu cap en esclatar la crisi en el partit. Alberto Feijóo es posiciona com el candidat més clar per prendre les regnes del partit en el pròxim congrés extraordinari després de la negativa d’Ayuso a postular pel lideratge nacional.

Després d’una sèrie de dimissions dins del seu cercle més pròxim, entre les quals destacava la de José Luis Martínez Almeida, alcalde de Madrid, que va dimitir com a portaveu nacional del PP, al costat de la de moltes figures del grup parlamentari que abandonaven el seu lloc en la direcció nacional, Casado ha hagut de rendir-se.

Finalment es convocarà pel març un congrés extraordinari on es decidirà la nova direcció del partit i ha convocat per a l’1 de març la Junta Directiva Nacional on al costat dels barons autonòmics, els qui han acabat de doblegar-lo, decidirà els detalls de la seva celebració.

Amb això, sembla que es tanca de moment la crisi interna del PP, amb un èxit considerable d’Isabel Díaz Ayuso, que hauria acordat amb la resta dels dirigents autonòmics del PP la presidència madrilenya del partit com desitjava. Encara que no sense desgast i possibles nous episodis de crisis a propòsit dels casos de corrupció en els quals es veuria implicada ella i el seu cercle familiar, que ja estan en mans de la fiscalia.

Et pot interessar: Corrupció en pandèmia: els casos més escandalosos d’Ayuso

El fins ara president del PP confiava en aguantar fins al juliol per derrotar a la seva competidora, fins i tot amb la participació de la Justícia, ja que la Fiscalia Anticorrupció hauria iniciat recerques sobre Ayuso presumptament pel cas dels contractes del seu germà. No obstant això, Casado ha volgut jugar amb un temps del qual no disposava i finalment ha perdut la guerra interna després d’uns dies on es va obstinar a atrinxerar-se en les seves posicions i ser capaç de resistir la pressió. Evidentment no ha pogut resistir a l’aparell del PP. Després d’una setmana frenètica, el líder nacional del PP ja està fent les maletes.

Et pot interessar: Guerra oberta en el PP: corrupció i decadència de la dreta (i de tot el règim polític)


Facebook Twitter
Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts