CONFINAMENT DE CLASSE

Càrregues de la Policia Nacional a Vallecas contra els veïns i joves que demanen sanitat pública

La Policia Nacional del Govern del PSOE i Unidas Podemos no va carregar contra les manifestacions de la dreta en el barri de Salamanca, ni contra els "anti mascaretes" a Colón. Però si carreguen contra els veïns i la joventut de Vallecas que demanen sanitat pública i enfronten un confinament segregacionista i de classe. Hi ha almenys tres persones detingudes.

divendres 25 de setembre de 2020| edició del dia

Aquest dijous els barris obrers i populars de Madrid novament s’han manifestat enfront de 50 centres de salut, exigint sanitat pública i en rebuig al confinament de classe d’Ayuso, secundat pel Govern nacional. A Vallecas, la resposta de la Policia Nacional ha estat pals i repressió contra els veïns i la joventut.

La concentració a Vallecas que va començar en el centre de salut, es va traslladar cap a l’Assemblea de Madrid. Allí, quan començava a desconcentrar-se, la Policia Nacional va començar a carregar contres les veïnes i veïns que van participar de la concentració en defensa de la sanitat pública.

Segons ha transcendit, hi ha almenys tres detinguts i diversos ferits per les càrregues policials, com el cas d’una jove a la qual li han obert el cap d’una porrada, segons informen diversos usuaris a Twitter.

No es va carregar contra les manifestacions de la dreta i l’extrema dreta en el barri de Salamanca, ni contra els "antimascaretes" a Colón. Però si carreguen contra els veïns i la joventut vallecana que protesta legítimament contra la segregació i l’abandó dels barris obrers i populars.

Segregació, militarització, repressió policial i precarietat laboral, aquesta és la resposta de la dreta en el Govern de la Comunitat de Madrid i del Govern nacional "més progressista de la història" per a contenir la pandèmia. Fa falta una vaga general per a parar-los els peus.

Et pot interessar: Amb una Vaga General els "guetos" d’Ayuso no durarien ni un telenotícies
temes relacionats

Confinament de classe   /    Confinament   /    Isabel Díaz Ayuso   /    #Covid-19   /    Madrid

Comentaris

Comentar