×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cap TEEI al carrer: vaga de les treballadores de suport en educació infantil

Les TEEI, treballadores tècniques especialistes en educació infantil estan participant avui de la vaga convocada per la Federació d'Ensenyament de CGT Catalunya enfront els acomiadaments i les oposicions imposades per Educació i per millorar les seves condicions laborals, immerses des de sempre en la precarietat.

EsquerraDiari.cat

divendres 26 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Aquest divendres està convocada una vaga a tota Catalunya de les treballadores TEEI (tècniques especialistes en educació infantil).

Les TEEI, com denuncien elles mateixes, no estan considerades com a personal essencial educatiu, tot i que la majoria porten un grapat d’anys treballant en les mateixos centres. No obstant, encara hi ha molts centres educatius en els que la Generalitat es nega en ampliar o, fins i tot, incorporar per primera vegada plantilla d’aquest sector tant important per a l’educació dels infants.

Però les TEEI denuncien moltes altres questions bàsiques en quan a les seves condicions laborals, i és per això que juntament amb les plataformes d’aquests sectors de treballadores de Catalunya i la federació d’Ensenyament de CGT Catalunya han convocat a tot un seguit de protestes i la vaga d’aquest divendres, amb el suport de l’USTEC-STEs i l’intersindical Educació.

El principal objectiu dels col·lectius com la Plataforma d’interines TEEI o la PIC (Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya) és oposar-se i acabar amb un procés sel·lectiu d’eliminació del Departament d’Educació de la Generalitat i que està deixant a nombroses treballadores d’aquest sector sense feina.

A més, altres qüestions essencials per les que les treballadores venen protestant són també acabar amb la temporalitat i el pas a plantilla fixa, així com l’augment de la pròpia plantilla fins que hi hagi una TEEI per cada aula de P3 i la negativa a les oposicions que propossa el departament després d’anys sense aplicar-ne.

Però, per si fos poc, el Departament d’Educació, com denuncia la CGT Ensenyament, "en comptes de negociar un acord per evitar acomiadaments, consolidar a les treballadores públiques i augmentar la plantilla, ha decidit impedir que puguem exercir lliurement el dret de vaga, mitjançant uns serveis mínims abusius. També ha intentat impugnar la vaga, que està convocada legalment".

Durant la vaga d’aquest 26 de febrer convocada per la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya, els col.lectius de treballadores TEEI i els sindicats s’han concentrat primer davant el mateix Departament d’Educació, exigint a més, la dimissió del conseller Josep Bargalló. El mateix, que des de l’inici de la pandèmia ve aprofitant la situació per a precaritzar encara més aquest i altres sectors de l’educació com són les monitores del lleure, i aplicant ineficaces mesures de protecció.

Poc després, la mobiltizació de les TEEI s’ha desplaçat fins a la plaça Sant Jaume, i amb treballadores que han arribat d’altres punts del territori català s’ha denunciat a la Generalitat enfront els acomiadaments que s’estan realitzant i les opossicions que poden deixar a moltes més sense feina.

En front tot això, els mateixos col·lectius avisen que la vaga i les protestes d’avui no seran les últimes si no hi ha una solució amb aquest sector de treballadores.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria