×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cap TEEI al carrer: vaga de les treballadores de suport en educació infantil

Les TEEI, treballadores tècniques especialistes en educació infantil estan participant avui de la vaga convocada per la Federació d'Ensenyament de CGT Catalunya enfront els acomiadaments i les oposicions imposades per Educació i per millorar les seves condicions laborals, immerses des de sempre en la precarietat.

EsquerraDiari.cat

divendres 26 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Aquest divendres està convocada una vaga a tota Catalunya de les treballadores TEEI (tècniques especialistes en educació infantil).

Les TEEI, com denuncien elles mateixes, no estan considerades com a personal essencial educatiu, tot i que la majoria porten un grapat d’anys treballant en les mateixos centres. No obstant, encara hi ha molts centres educatius en els que la Generalitat es nega en ampliar o, fins i tot, incorporar per primera vegada plantilla d’aquest sector tant important per a l’educació dels infants.

Però les TEEI denuncien moltes altres questions bàsiques en quan a les seves condicions laborals, i és per això que juntament amb les plataformes d’aquests sectors de treballadores de Catalunya i la federació d’Ensenyament de CGT Catalunya han convocat a tot un seguit de protestes i la vaga d’aquest divendres, amb el suport de l’USTEC-STEs i l’intersindical Educació.

El principal objectiu dels col·lectius com la Plataforma d’interines TEEI o la PIC (Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya) és oposar-se i acabar amb un procés sel·lectiu d’eliminació del Departament d’Educació de la Generalitat i que està deixant a nombroses treballadores d’aquest sector sense feina.

A més, altres qüestions essencials per les que les treballadores venen protestant són també acabar amb la temporalitat i el pas a plantilla fixa, així com l’augment de la pròpia plantilla fins que hi hagi una TEEI per cada aula de P3 i la negativa a les oposicions que propossa el departament després d’anys sense aplicar-ne.

Però, per si fos poc, el Departament d’Educació, com denuncia la CGT Ensenyament, "en comptes de negociar un acord per evitar acomiadaments, consolidar a les treballadores públiques i augmentar la plantilla, ha decidit impedir que puguem exercir lliurement el dret de vaga, mitjançant uns serveis mínims abusius. També ha intentat impugnar la vaga, que està convocada legalment".

Durant la vaga d’aquest 26 de febrer convocada per la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya, els col.lectius de treballadores TEEI i els sindicats s’han concentrat primer davant el mateix Departament d’Educació, exigint a més, la dimissió del conseller Josep Bargalló. El mateix, que des de l’inici de la pandèmia ve aprofitant la situació per a precaritzar encara més aquest i altres sectors de l’educació com són les monitores del lleure, i aplicant ineficaces mesures de protecció.

Poc després, la mobiltizació de les TEEI s’ha desplaçat fins a la plaça Sant Jaume, i amb treballadores que han arribat d’altres punts del territori català s’ha denunciat a la Generalitat enfront els acomiadaments que s’estan realitzant i les opossicions que poden deixar a moltes més sense feina.

En front tot això, els mateixos col·lectius avisen que la vaga i les protestes d’avui no seran les últimes si no hi ha una solució amb aquest sector de treballadores.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”