×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cap TEEI al carrer, totes a plantilla fixa!

La plataforma d'Interines TEEI de Catalunya denuncien que després d'anys les oposicions actuals pugin deixar-les sense places i exigeixen que totes pugin passar a plantilla fixa. Publiquem el comunicat de CGT Ensenyament.

EsquerraDiari.cat

dijous 16 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Les Tècniques Especialistes en Educació Infantil venen denuncant des de fa temps unes oposicions del Departament d’Educació que pot acabar deixant a moltes d’aquestes treballadores sense plaça.

La gran majoria de les TEEI porten molts anys treballant i cuidant de la canalla infantil, a més, com expresen des de CGT Ensenyament, moltes també "son dones amb càrregues familiars" i l’aplicació de les oposicions les deixaria en una situació d’extrema precarietat.

Des de la plataforma d’Interines TEEI de Catalunya denuncien que "el 100% de les treballadores són interines" i ara "després de més 15 anys d’estar al costat dels infants s’hagi de fer un examen per valorar la nostra tasca" i exigeixen, juntament amb la CGT Ensenyament, la retirada de les oposicions i la passada a plantilla fixa de totes les interines.

Des de CGT Ensenyament deuncien també que les places de TEEI es van crear fa 15 anys i les oposicions arriben 12 anys tard, per tant, informen que "ens podem trobar en la situació que el Govern de Catalunya acomiadarà de forma gratuïta a treballadores que ja han demostrat la seva idoneïtat i capacitat amb molts anys d’experiència professional".

A més, des del sindicat manfiesten també que les oposicions del Departament que dirigeix Josep Bargalló, és totalment insuficient en el número de places, ja que actualment "la necessitat estructural del sistema educatiu públic de Catalunya és d’aproximadament 1.800 TEEI per cobrir les aules de P3, però el Departament només en convoca 756, de les quals només 376 formen part de les anomenades PESCO (places que en principi són de consolidació i estabilització dels llocs de treball que fa tants anys que estem ocupant)".

Des del sindicat acaben el comunicat denunciant la política del Govern de Quim Torra, denunciant que aquest "és el responsable de la inestabilitat del col·lectiu TEEI, (consolidant) cobrint durant anys (amb la complicitat dels sindicats majoritaris) llocs de feina estructurals amb contractes temporals (un model d’accés) fet que no garanteix l’estabilitat dels llocs de treball de moltes persones que durant anys han acreditat sobradament la seva vàlua professional".

Per tot això, exigeixen "contractes indefinit fix per a les TEEI", a més d’"aplicar aquesta primera demanda per la resta de personal laboral que es troba també en abús de la temporalitat (més de 3 anys treballats) i, per tant, en situació de frau de llei", entre altres demandes.

Pots llegir aquí el comunicat integre de CGT Ensenyament


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria