×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cal unir la lluita contra la inflació amb tombar els pressupostos militaristes de l’imperialisme espanyol

Vídeo editorial de Santiago Lupe, director d'Esquerra Diari i portaveu del CRT. Analitza el moment de crisi, inflació, guerra a Ucraïna i escalada imperialista dels països de l'OTAN. La classe treballadora del continent està començant a protagonitzar una forta onada de vagues pel salari. És hora de preparar una "tardor calenta" i fer que aquesta crisi la paguin els capitalistes i tombar els pressupostos militaristes dels diferents governs de la UE.

EsquerraDiari.cat

dijous 1 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Una crisi energètica i una inflació desbocada que s’està menjant els salaris a tota Europa. A l’Estat espanyol tenim un 10,4% de la pujada de preus enfront de poc més del 2,5% dels salaris.

Per part seva, la patronal es nega a qualsevol pujada. Però, i què diuen les direccions de CCOO i UGT? Que si la patronal no puja els salaris hi haurà conflicte.

Però perquè això sigui creïble, és necessari començar a convocar assemblees en els centres de treball que defineixin un pla de lluita. A què esperen? Cal exigir-lis la convocatòria d’una vaga general com a punt d’inici de l’anunciada “tardor calenta”. L’esquerra sindical també hauria de sumar-se a aquesta exigència, així com convocar assemblees on tingui força i treballar per la coordinació dels conflictes que ja estan en marxa.

I què demanen els grans sindicats? Una pujada del 3,5% i un Salari Mínim de 1.100 euros. Veiem que en 2023 serem almenys un 7% més pobres i el salari mínim segueixi per sota dels 1500 euros, quelcom que s’estima que necessita una persona per sostenir-se.

No podem lluitar per aquestes engrunes. L’esquerra sindical i anticapitalista hem de batallar per un programa que de veritat ens salvi a nosaltres i li faci pagar la crisi als capitalistes.

Necessitem una pujada d’emergència de l’11% de tots els sous i pensions, així com la seva actualització mensual amb la inflació. Un Salari Mínim d’almenys 1500 euros,
repartir la jornada sense tocar el salari, amb la jornada de 30 hores setmanals. I la nacionalització de les elèctriques i que hi hagi un control de preus per treballadors i usuaris.

Del que tampoc diuen ni una paraula Sordo i Álvarez és de les raons de fons d’aquesta crisi. La guerra que va començar amb la reaccionària invasió de Putin contra Ucraïna i l’escalada imperialista dels països de l’OTAN, per disputar mercats i zones d’influència amb altres potències. És a dir, per continuar oprimint altres pobles i multiplicar els beneficis de les multinacionals espanyoles, com els de Repsol. Ni més ni menys que 2.500 milions en el que va d’any.

Què direm els i les treballadores d’això? El govern del PSOE i Unidas Podemos és part també d’aquesta escalada, i té com a primer pas clau l’aprovació dels Pressupostos de 2023 amb l’augment de la despesa militar.

És hora d’aixecar-nos contra les conseqüències d’aquesta escalada, i per frenar la seva raó de fons. És necessari que el moviment obrer, al costat de la joventut i els sectors populars, alhora que lluitem contra la inflació i la crisi, ho poguem fer també per tombar els Pressupostos 2023, els pressupost de la guerra.

Amunt els salaris, a baix els pressupostos militaristes de l’imperialisme espanyol!


Facebook Twitter
Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l'ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l’ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"