×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cada quatre segons mor una persona de fam al món

Més de 200 organitzacions no governamentals, al marc de l'Assemblea de Nacions Unides, van denunciar que 345 milions de persones pateixen fam.

Iris Valdemi

dimecres 21 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Les ONGs que van denunciar que una persona mor de fam al món cada quatre segons, van demanar als polítics reunits a Nova York, a l’assemblea de l’ONU, que actuïn "per a detenir la crisi mundial de la fam".

Així ho van fer a una carta oberta a la qual expressen la seva indignació pel quadre mundial i fan recomanacions als governs. Allí denuncien que el nombre de persones que pateixen fam s’ha multiplicat per més de dos, des de 2019.

"És inadmissible que amb tota la tecnologia agrícola" disponible actualment "estiguem parlant encara de fam al segle XXI", va declarar Mohanna Ahmed Ali Eljabaly, de l’ONG Iemen Family Care Association, una de les signants de la carta.

Moltes vegades, els periodistes pregunten als referents de l’esquerra "amb quin exemple pot demostrar que el socialisme és un sistema que funcionaria?". Són poques les vegades en què es qüestiona si el capitalisme, al qual vivim, és un sistema que funciona. Davant les lloances incommensurables al lliure mercat, l’explotació sense límits de persones i recursos naturals, potser cal qüestionar per a qui "funciona bé" el capitalisme.

Mentre als últims tres anys, va llançar a 345 milions de persones a la fam, hi ha 20 persones (a penes 20 multimilionaris!) que, al mateix període, van veure créixer les seves obscenes fortunes un 24%. Una veritable casta de paràsits ofegats al luxe aconseguit amb l’explotació de milions de treballadores i treballadors, l’empobriment de la població augmentant les bretxes de desigualtat a límits insuportables i la destrucció del planeta.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques