Política Estat espanyol

CRISI SANITÀRIA

CUP: "la sanitat privada al servei de la pública"

Enfront de la crisi sanitària, social i econòmica que està generant des de fa dies la pandèmia del Covid-19, la CUP està engegant una campanya per denunciar el col·lapse sanitari que pot acabar explotant a Catalunya.

dijous 12 de març de 2020| edici� del dia

Enfront de la crisi sanitària, social i econòmica que està generant des de fa dies la pandèmia del Covid-19, la CUP està engegant una campanya per denunciar el col·lapse sanitari que pot acabar explotant a Catalunya.

A través de les xarxes socials la formació independentista defensa que "en una situaciò de complexitat com la que vivim amb el Covid-19 tots els recursos hauríen de posar-se a disposició d’allò públic", en referència a la urgència de posar la sanitat privada a disposició de la pública en un moment en què la crisi sanitària està a punt d’entrar en col·lapse.

En aquest sentit, la CUP denuncia que a Catalunya hi ha 34.438 llits disponibles, dels quals el 56% està en mans d’hospitals privats.

La diputada al Congrés dels diputats per la CUP, Mireia Vehí, feia també èmfasi que com a mesures elementals cal fer "us públic de clíniques privades com a proposta de mínims. No te cap sentit que no es posin tots els recursos a disposició del bé comú".

I en un comunicat la CUP assenyalava que cal "posar a disposició pública la totalitat dels recursos sanitaris: L’administració pública s’ha de reservar el dret d’habilitar per al sistema públic de salut, de forma indefinida i sense compensació, totes les places de sanitat privada que siguin necessàries per a la gestió d’aquesta crisi. Paral·lelament, resulta indispensable la suspensió de la lliure compraventa de material sanitari sensible tal com mascaretes o gel desinfectant i el traspàs de tot l’estoc i producció a mans públiques per a la seva distribució sota criteris d’interès comú i no en base a l’interès privat, que subordina les necessitats a la capacitat adquisitiva".

Tot en una campanya sota el títol de "Els drets i els serveis públics ens salven la vida" en la que proposen 7 mesures immediates per a combatre el Covid-19 sense que la classe treballadora i les majories socials tinguin que costejar les despeses d’aquesta nova crisi.
temes relacionats

#Covid-19   /    Crisi sanitària   /    #Coronavirus   /    CUP   /    Política Estat espanyol   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar