×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CUP en suport a Nissan: "Prohibició dels acomiadaments i la nacionalització i reconversió de les indústries"

Amb el títol "No permetrem cap acomiadament!" l'esquerra independentista ha publicat un comunicat en suport als treballadors i treballadores en vaga de la Nissan que reproduïm.

EsquerraDiari.cat

dilluns 18 de maig de 2020
Facebook Twitter

En un comunicat d’aquest dilluns l’esquerra independentista ha denunciat l’ofensiva a nivell internacional "contra les classes populars per a poder mantenir els seus beneficis costi el que costi" i que, a l’Estat espanyol "el Gobierno publicava dimarts el decret amb el què facilita els acomiadaments post ERTO que ja no hauran de superar els sis mesos post confinament. En el mateix decret estableix que a partir del Juliol les prestacions dels ERTOs començaran a descomptar de l’atur. Un atac en tota regla cap als drets de la classe treballadora perpetrat pel govern del POSE – Podemos amb la col·laboració de CCOO i UGT. Si uns actuen com a govern de la oligarquia, els altres ho fan com a sindicats de la patronal".

És en aquest context que els treballadores de Nissan a Montcada i Reixach van convocar una vaga fa 15 dies enfront de que l’empresa filtrava a la premsa el tancament de la fàbrica, fet que posaria en perill prop de 25.000 famílies. "Nissan pretén tancar les fabriques després d’anys d’amenaces, coaccions, subvencions estatals i provincials, pretén tancar després de milions d’euros de beneficis anuals. Els seus beneficis milionaris pesen més que les vides de milers de treballadores", denuncian el seu comunicat.

Això no és un cas aïllat, "La possibilitat d’aquest tancament es suma a les previsions de que una de cada quatre empreses no tornarà a alçar la persiana quan acabe el confinament. Aquesta davallada, que afectarà especialment a les petites empreses, no deixa de ser una crisi cíclica en tot sistema capitalista, que necessita de la deslocalització per mantenir l’acumulació de capital en mans de les grans empreses.", explica.

Enfront d’això, l’esquerra independentista proposa "un pla de rescat urgent del sector industrial que pivoti sobre la prohibició dels acomiadaments i la nacionalització i reconversió de les indústries en fallida per avançar cap a un sector industrial públic fort capaç de garantir bens i serveis essencials."

I Davant la filtració de tancament de les fàbriques de Nissan exigeix: "a Nissan, i a la seva associada Renault, la retirada del pla de tancament i qualsevol acomiadament. Al Gobierno de l’Estat, que davant d’un possible tancament sense alternatives ocupacionals, prohibeixi tota activitat comercial a la marca Nissan, i a la seva aliada Renault. I al Govern de la Generalitat de Catalunya que des d’ara mateix, estudie un pla de reconversió de les infraestructures en el marc de generació d’una indústria pública i ecològica, com la fabricació directa de mitjans de transport públic més sostenible, garantint els llocs de treball i integrant la perspectiva de gènere en la contractació directa necessària."

Per altre banda, les organitzacions de l’esquerra independentista s’ofereix a posar tots els nostres mitjans polítics, humans i econòmics al servei de les treballadores en lluita de l’empresa de la Nissan. "Les treballadores som les que fem funcionar l’economia i la crisi del coronavirus ho ha demostrat un cop més. Organitzem-nos i juntes, com a classe treballadora, plantem cara a la oligarquia i als seus governs titelles." "Si només entenen de beneficis, els hi parlarem en pèrdues. Davant l’ofensiva de la patronal, unim-nos i defensem-nos!", finalitza el comunicat.

És imprescindible que totes les organitzacions de l’esquerra anticapitalista i revolucionària, les organitzacions sindicals combatives i altres col·lectius i sectors de treballadors de tot l’Estat donin suport actiu a una vaga testimoni per a tota la classe traballadora.

Tot el suport a la vaga dels treballadors de Nissan! Davant les amenaces de tancament, ocupació i nacionalització sota el control dels seus treballadors

Cal un programa a favor de la prohibició dels acomiadaments i el tancament dels centres de treball com avui Nissan. De l’ocupació i nacionalització de la fàbrica, sota gestió dels treballadors i les treballadores. Independent de qualsevol "pla industrial" que vingui de la mà dels governs -centrals o autonòmics- que sempre van gestionar els negocis de les multinacionals.

En aquest sentit, també proposem especialment als diputats i diputades de la CUP, la presentació d’un projecte de Llei de nacionalització, sense indemnització i sota control dels treballadors i les treballadores per a Nissan i les empreses que tanquin. Un projecte presentat en el Parlament, podria ser molt efectiu i establiria un precedent per les lluites contra aquest tancament i els que vindran. Des del grup parlamentari de la CUP, es podria elaborar i presentar com a part de la campanya de solidaritat expressada en el comunicat de les organitzacions de l’esquerra independentista amb els treballadors i treballadores de Nissan. I d’aquesta manera ampliar aquesta campanya política amb ampli suport a aquest projecte de les i els milers que veuen amenaçats els seus llocs de treball.

Només l’autoorganització i l’autogestió de la classe treballadora podrà fer efectiu un pla de reconversió industrial al servei de les necessitats dels sectors populars, com són avui enfront de la crisi del coronavirus. O enfront de la profunda crisi mediambiental que genera la indústria automobilística. Perquè un pla d’aquest tipus no és rendible per als grans capitalistes.

[VIDEO] Solidaritat de la joventut amb els treballadors de Nissan en vaga!


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid