Política Estat espanyol

ACORD INVESTIDURA

CUP: “L’imminent acord d’investidura suposa un retrocés pels drets dels pobles i les treballadores”

Per a la CUP, l'acord d'investidura “no situa el dret d'autodeterminació, l'amnistia per a les persones represaliades i els drets socials com a eixos principals” per a resoldre el conflicte de l'Estat amb Catalunya.

dijous 2 de gener de 2020| edici� del dia

Entre els sectors de l’esquerra independentista que critiquen i rebutgen l’acord de govern de PSOE i Unidas Podemos, la CUP-PR ha declarat que “l’imminent acord d’investidura suposa una retrocés pels drets dels pobles i les treballadores”.

D’altra banda plantegen que com a anticapitalistes recorden que “l’acord d’investidura es dóna en un context d’altíssima repressió on l’Estat espanyol continua instrumentalitzant els aparells judicials i policials en funció dels seus interessos”.

La crítica de la CUP també apunta a ERC per donar suport a un “pacte d’estabilitat institucional” al nou govern de coalició entre PSOE i Podemos “mentre que el poder judicial juga amb els temps de publicació de la resolució que pot comportar la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra, amb el posicionament del Tribunal Suprem respecte de l’eurodiputat Oriol Junqueras o amb la sortida d’alguns detinguts del 23 de setembre”.

La CUP reafirma un NO a Pedro Sánchez i al govern de coalició ja que “facilitar la governabilitat a l’Estat no aportarà solucions ni per a frenar la repressió ni per a l’exercici del dret a l’autodeterminació, ni tampoc en matèria de polítiques socials que estiguin a l’altura de les necessitats de les classes populars de tot l’Estat”.

Per contra, per a la CUP sota aquest govern continuarà la repressió i es reforçarà la vulneració sistemàtica de drets i a més “fer creure que una reforma de l’Estat és possible comporta un risc d’estancament en la desmobilització evident i contribuir a l’estabilitat del Govern espanyol a canvi de gestos simbòlics desplaça del centre el debat del dret d’autodeterminació”.
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    CUP   /    Investidura   /    Política Estat espanyol   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar