Política Estat espanyol

PRESSUPOSTOS GENERALITAT

CUP: "Els pressupostos 2020 formen part del gran pacte d’Estat per l’estabilitat"

La CUP explica les raons per les que fa una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat acordats entre JxCat, ERC i comuns: "son una moneda de canvi per a l'estabilitat i per tancar l'escletxa que va obrir la gent l'1 d'octubre".

dimarts 11 de febrer de 2020| edici� del dia

Foto: @cupnacional

Aquesta tarda la CUP ha informat que han presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos del Govern de la Generalitat acordats entre JxCat, ERC i Catalunya en Comú-Podem.

Des de la formació independentista consideren que els pressupostos acordats formen part del gran pacte d’estabilitat i que serveixen únicament com a moneda de canvi entre el Govern espanyol, el pròxim Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest sentit, des de la sala de premsa del Parlament de Catalunya Maria Sirvent, diputada de la CUP, ha destacat que "la voluntat del Govern és la de tancar l’escletxa que va obrir la gent amb l’1 d’octubre i intentar buscar un moment d’estabilitat, apaivagant el conflcite en una situació on la pobresa és cada vegada més creixent".

D’aquesta forma, es posa en evidència novament que els partits del processisme segueixen el camí de tornada a l’autonomisme a través del suport entre JxCat, ERC i comuns per als pressupostos, qüestió a la que s’hi suma també la taula de negociació acordada entre Torra i Sánchez i que "te uns objectius, com podria ser un nou encaix dins de l’Estat espanyol o un nou model de finançament, però en cap cas veiem en això una oportunitat per a exercir de manera concreta el dret a l’autodeterminació", tal com ha mantingut Sirvent.

En la mateixa línia, Sirvent ha destacat que "el Govern que és va presentar com l’hereu de l’1 d’octubre és un govern fracasat en paraules del president Torra, i tot i així, ens presenta el seu full de ruta comptable". I en aquest aspecte, Sirvent ha assenyalat que "el Govern podria haver defensat un marc polític i econòmic no subordinat a l’Estat espanyol, però el que veiem és que hi ha un pressupost subordinat i que no deixa capacitat de decissió".

En un altre pla, Sirvent ha explicat que aquests pressupostos "no busquen els objectius que diuen perseguir. Són uns pressupostos que consoliden l’obra de Govern, la política que ha desenvolupat el Govern i que per tant són continuistes".

Així mateix, Sirvent ha manifestat també que "aquests pressupostos no reverteixen les retallades. De fet, no entenem quina diferència substancial hi ha entre aquests pressupostos i l’avant-projecte que és va presentar l’any 2019, ja que en el seu 95% són els mateixos".

Quant a la política del Govern de la Generalitat durant tot aquest mandat, Sirvent ha dit que "aquests pressupostos mantenen la política de posar els beneficis privats per davant de les nostres vides i els nostres drets. Consoliden la degradació i la privatització de serveis essencials per a la vida i segueixen precaritzant treballadores i usuaries d’aquests serveis", entre moltes altres qüestions de caire social.

Finalment, com a mesuris alternatives per a canviar "radicalment els polítiques que desenvolupa el Govern" Sirvent ha expresat que "per això farem una feina de presentar esmenes a l’articulat amb la finalitat d’intentar promoure mesuris en defensa del territori i el clima, així com també pels drets socials i laborals i dels serveis publics i socials".

Veieu aquí la roda de premsa integra de Maria Sirvent
temes relacionats

CUP   /    Política Estat espanyol   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar