×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

CGT exigeix al ministeri d’Interior informació sobre la presència de policies infiltrats dins del moviment llibertari de Barcelona

Els casos d'infiltració policial en el moviment llibertari i els moviments socials de base a la ciutat de Barcelona destapats pel diari català La Directa constitueix “un nou atac als moviments socials de base i al sindicalisme de classe i combatiu”, denúncia el sindicat.

EsquerraDiari.cat

dimarts 31 de gener de 2023
Facebook Twitter

Foto: Imatge de l’agent infiltrat. La Directa

La Confederació General del Treball (CGT) ha sol·licitat al Ministeri de l’Interior i al ministre Fernando Grande Marlaska “que informin en seu parlamentària sobre les labors realitzades en els últims tres anys per dos policies infiltrats en el Moviment Llibertari i els moviments socials de la ciutat de Barcelona”, segons una nota de premsa difosa en la nit del dilluns pel sindicat.

Segons la informació publicada per la Directa, dos agents del Cos Nacional de Policia (CNP) amb les falses identitats de Marc Hernández Pon i Daniel Hernández Pons, van estar infiltrats en diversos moviments socials relacionats amb el dret a l’habitatge i l’activisme llibertari. “La recerca del mitjà de comunicació hauria revelat les seves identitats reals i la seva labor d’infiltració sota comandament de la policia espanyola. Segons informacions de les quals disposa el nostre sindicat, també militants de CGT i el nostre entorn van estar sota la vigilància i recerca dels agents”, denúncia en el seu comunicat.

Per a la CGT “es tracta d’un nou atac als moviments socials de base i al sindicalisme de classe i combatiu. La legislació només permet aquest tipus d’actuacions en casos de terrorisme, crim organitzat i tràfic d’estupefaents, sempre que estiguin encomanats per una ordre judicial. Per tot això, des del sindicat anarcosindicalista exigim una explicació dels motius pels quals es va realitzar aquest operatiu policial, també la informació personal que van investigar en els seus informes i com es justica les relacions personals i afectives que van establir els agents".

El sindicat reclama, a més, “una resposta oficial sobre els motius polítics que van portar a realitzar aquesta labor policial i qui va ser el responsable que va llançar l’ordre des del Ministeri de l’Interior que dirigeix el ministre Fernando Grande-Marlaska”

“La pràctica de la infiltració policial compta amb nombrosos antecedents de manipulació i intoxicació en els moviments socials. En nombroses ocasions les forces i cossos de seguretat de l’Estat han tractat de criminalitzar i destruir moviments des de dins amb proves falses i tergiversant activitats”, ha dit Miguel Fadrique, secretari general de la CGT. I ha agregat que des de CGT prendran “les oportunes mesures legals per a denunciar el que ha passat i assenyalar als seus responsables. Es tracta d’un fet gravíssim que com a sindicat no tolerarem, el Govern, a través del Ministeri de l’Interior, ha de donar explicacions”.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï