Món obrer Estat espanyol

ZARAGOZA

CGT Telepizza: “Hem aconseguit un Comitè d’Empresa més democràtic”

Situant-se com primera força sindical, la CGT ha guanyat les eleccions sindicals en Telepizza Zaragoza, on s'acaba de conformar el comitè d'empresa. Un pas més en la lluita contra la precarietat laboral i per a conformar un comitè més democràtic.

dijous 20 de juny de 2019| edició del dia

Com ja havíem explicat anteriorment, la CGT Telepizza hem aconseguit per primera vegada després de 8 anys d’existència del comitè d’empresa la possibilitat que la plantilla de Saragossa pogués votar en dos col·legis diferents. D’aquesta manera, les categories d’auxiliars, repartiment, neteja i cuponejadors han guanyat el dret a tenir 11 delegats de representació, mentre que els Equips Gerents només tenen dret a 2 delegats. D’aquesta manera les eleccions han estat més democràtiques i proporcionals.

En les eleccions del passat divendres 24 de maig, la CGT es va situar com a primera força sindical entre les i els auxiliars, repartidors i neteja, obtenint 5 delegats (CCOO va aconseguir 4 i UGT 2). Per al col·legi d’encarregats i subencarregats, tant CCOO com UGT van treure un delegat cadascun.

Un pas més cap a un comitè d’empresa combatiu i democràtic

Aquest dilluns 17 de juny es va constituir el comitè d’empresa de Telepizza a Saragossa, nomenant per a la presidència a Asier de CGT i a Darwin d’UGT com a secretari. Així mateix, es va votar per unanimitat donar la presidència honorífica “al company repartidor de Glovo que va morir a Barcelona, així com a Samuel, repartidor de Telepizza en Santa Isabel mort també en un accident laboral a Saragossa.”

A més, es van votar importants resolucions per unanimitat. Com va ser el “donar suport a la vaga i manifestació del passat 31 de maig realitzada en totes les botigues de Telepizza de Saragossa per la pujada del salari mínim en Telepizza-QSR, contra la franquicització i contra la subcontractació.”

Una segona important resolució va ser “mostrar el nostre suport i solidaritat al dia de l’Orgull gai, així com a la manifestació convocada aquest dia, que commemora el 50 Aniversari de la Revolta de Stonewall, una revolta per l’alliberament sexual. És necessari que les i els treballadors en els nostres centres de treball, trenquin la lògica coorporativa i lluitin també per garantir la igualtat enfront de qualsevol tipus de discriminació ja sigui per raons de raça, gènere i/o sexe. Els treballadors no només han de lluitar contra les seves condicions de treball, sinó contra tota mena d’opressions.”

Finalment, es va donar el suport a “la convocatòria i els motius de la pròxima manifestació del dia 29 de juny a les 18.30 hores per la pujada del salari mínim en Telepizza-QSR, contra la franquicització i contra la subcontractació, convocada per les seccions sindicals d’UGT i CGT Telepizza-QSR.”
temes relacionats

Precarietat laboral   /    Món obrer Estat espanyol   /    Telepizza

Comentaris

Comentar