×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Lleure: la lluita és la mateixa, defensa de l’educació pública i contra la privatització

Des de CGT Lleure volem donar tot el nostre suport a les segones jornades de lluita convocades per la comunitat educativa els dies 29 i 30 de març.

CGT Lleure

dilluns 28 de març de 2022
Facebook Twitter

Després de la històrica vaga de tres dies de la comunitat educativa en defensa de l’educació pública i de qualitat de fa dues setmanes, demà els carrers tornaran a ser escenari de mobilització.

A més aquestes pròximes 48h de vaga tenen un nou punt de denúncia. La imposició del 25% del castellà a les aules que el Govern ha permès. Un altre cop a la cultura catalana i al sistema d’immersió lingüística permès amb l’acord d’ERC i Junts amb el PSC i Comuns.

Des del Departament i des dels mitjans han volgut fer veure que la vaga és només per l’avançament del calendari escolar; però aquestes jornades tenen un malestar molt més profund, d’anys enrere, que té a veure amb les retallades en educació i la privatització del nostre servei públic.

Les ràtios són impossibles, la sobrecàrrega per manca de personal, manca d’infraestructures per a fer classe, frau de llei quant als interins, i contractes precaris per als qui fan substitucions, són només alguns dels punts que fan que diguem "basta".

Una situació molt semblant en alguns punts a la que tenim en el lleure educatiu: contractes de 7 hores setmanals, sous de 400€ per a les monitores, contractes temporals, ràtios altíssimes, i sobretot, externalització.

És curiós adonar-se que qui va sol·licitar l’avançament del calendari escolar va ser la Fundació Bofill, fundació privada vinculada justament a les empreses del lleure que fan negoci amb un servei que hauria de ser totalment públic.

Nosaltres també som personal educatiu, encara que la Generalitat no ens reconegui com a tal. Perquè cada dia les escoles, els menjadors, les extraescolars, els acolliments i els reforços funcionen gràcies a nosaltres.

Per això, aquests dies donarem tot el nostre suport a les nostres companyes docents, lluitant per una educació pública, contra la privatització de l’educació i contra l’externalització de tots els sectors que treballin en l’educació, com és el nostre.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”